Skip to Content

Ninja Turtles Totale Chaos een nieuwe kinderfilm

De Ninja Turtles, ook bekend als de Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT), zijn een fictieve groep van vier gemuteerde schildpadden die martial arts beoefenen en strijden tegen criminaliteit. Ik ben er groot mee geworden en vond het altijd een geweldig leuke tvserie om te kijken. Leuke avonturen en perfecte personages waarin veel mensen en kinderen zich kunnen identificeren. Ik vind het zo leuk dat er nu een nieuwe film is Ninja Turtles Totale Chaos of tewel Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem! Lees snel verder hoe je kans maakt op vrijkaarten en een journal van Ninja Turtles totale chaos!

Wie zijn de Ninja Turtles?

De vier groene schildpadden met hun eigen kleur bandana zijn natuurlijk stoere helden!

  1. Leonardo: Hij draagt een blauwe bandana en is de leider van de groep. Hij is bekend om zijn expertise in zwaardvechten.
  2. Michelangelo: Hij draagt een oranje bandana en is de grappenmaker van het team. Hij staat bekend om zijn nunchaku-vaardigheden.
  3. Donatello: Hij draagt een paarse bandana en is de techneut van het team. Hij is een uitvinder en gebruikt een bo-staf als zijn wapen.
  4. Raphael: Hij draagt een rode bandana en staat bekend om zijn temperamentvolle persoonlijkheid. Zijn wapen is een paar sai.

De Ninja Turtles werden bedacht door Kevin Eastman en Peter Laird en maakten hun eerste verschijning in een stripboek in 1984. Ze zijn sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd popcultuurverschijnsel, met animatieseries, speelgoed, films, videogames en tal van andere merchandise.

Ninja Turtles geliefd bij volwassenen!

Voor veel volwassenen die in de jaren ’80 en ’90 zijn opgegroeid, waren de Ninja Turtles een belangrijk onderdeel van hun jeugd. De franchise roept nostalgische gevoelens op en herinnert mensen aan hun jeugdige avonturen. De vier schildpadden hebben elk hun eigen persoonlijkheid, waardoor ze uniek en herkenbaar zijn voor het publiek. Dit heeft bijgedragen aan hun blijvende populariteit.

De combinatie van actie, martial arts en humor heeft een breed publiek aangesproken. De grappige en luchtige momenten maken de serie toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Ondanks de komische elementen behandelen de Ninja Turtles verhalen ook vaak diepere thema’s zoals vriendschap, teamwork, identiteit en familiebanden. Dit geeft de serie een breder emotioneel bereik.

De Ninja Turtles hebben zich door de jaren heen aangepast aan veranderende tijden en doelgroepen. Hierdoor zijn ze relevant gebleven en hebben ze nieuwe generaties fans aangetrokken. Al met al zijn de Ninja Turtles iconische personages geworden die een speciale plaats innemen in de harten van vele volwassenen, zowel vanwege hun jeugdherinneringen als vanwege hun blijvende aantrekkingskracht als entertainende en sympathieke helden.

Ninja Turtles Totale Chaos

Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen.

Ninja Turtles Totale Chaos

Wat vonden wij van de film

Ik had de trailer wel gezien, maar had mij niet gerealiseerd dat de film volledig geanimeerd zou zijn. Niet zoetsappig zoals animaties is Disneyfilms. Maar rauw, echt, scherp vol actie. Ik merkte dat mijn ADHD hoofd daar de eerste paar minuten echt even last van had, maar al snel zag ik de charmes ervan en kon ik echt genieten. Helemaal toen we teruggingen naar het moment dat de 4 babyschildpadjes de rat Splinter ontmoeten en zo een eigen unieke familie creëren. Een familie waarin de 4 broers elk hun eigen karaktertrekken ontwikkelen. Ik vond het leuk dat de een een tand miste en de ander een slotjesbeugel droeg. Zo kunnen kinderen zichzelf ook identificeren met de hoofdrolspelers.

Mijn favoriete karakter is toch wel April. Die ondanks dat ze gepest wordt op school wel heel goed voor zichzelf durft op te komen en niet bang is om het gevaar in te duiken.

In de stad zijn er steeds overvallen en April is iets op het spoor. De Ninja Turtles, angstvallig in het riool gehouden door Splinter, zoeken naar een manier om aardig gevonden te worden als mutant. Ze duiken samen een avontuur in waarin ze hun eerste echte gevecht mee maken en weglopen van huis.

De film zit vol actie en avontuur en ook met leuke grapjes. Regelmatig hoor je de zaal lachen en daarmee is dit echt een aanrader om te kijken met kinderen vanaf een jaar of 10.

Co-regisseur
Kyler Spears  
Producenten

Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver
Uitvoerende producenten

Ramsay McBean, Josh Fagen

Stemmencast Ninja Turtles

Hannibal Buress , Micah Abbey , Shamon Brown , Rose Byrne , John Cena , Jackie Chan, Nicolas Cantu , Giancarlo Esposito , Ice Cube , Seth Rogen, Natasia Demetriou , Ayo Edebiri , Paul Rudd , Maya Rudolph , Post Malone , Brady Noon

winactie ninja turtles totale chaos

Winactie Ninja Turtles Totale Chaos

Namens Universal mag ik 4×2 vrijkaarten en een journal weggeven voor Ninja Turtles Totale Chaos

Gefeliciteerd Maikel, Marloes, Jessica en Barbara

journal
  • Laat hieronder, met een geldig emailadres, weten dat je meedoet.
  • Ik vind het leuk om te lezen of jij vroeger als kind al the Turtles keek en wie is je favoriete Ninja?
  • Een reactie achter laten op social media en MamaScrapelle volgen op Instagram en/of Facebook is lief!

Kijk hier voor meer leuke kinderfilms! En let op er komen deze zomer nog meer leuke winacties aan. Hou MamaScrapelle dus zeker in de gaten!

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marieka Waalwijk

Monday 14th of August 2023

Super leuke actie Beringstraat back memories,dusik doe graag mee

Carolien

Sunday 13th of August 2023

Ik keek vroeger ook altijd naar de Ninja Turtles. Mijn favoriet destijds was Donatello. Hij had altijd van die slimme ideetjes.

Laura K

Sunday 13th of August 2023

Heel leuk, ik doe graag mee! Zelf keek ik ook naar de Ninja Turtles en Leonardo was mijn favoriet :-)

Barbara Baas

Friday 11th of August 2023

Strijden, rollen..vechten en held spelen. Ze doen het allemaal, mijn baasjes genieten van de serie..spelen het na. Ook het stuk uit de serie, pizza eten..want dat doen de Turtles ook ;-). Michelangelo is favoriet van mijn oudste en Donatello van de jongste..gelukkig niet dezelfde..want nu kunnen ze nog meer strijden.. en competitie wie het sterkste, stoerste is..

Jessica

Friday 11th of August 2023

Wauw vet gaaf deze actie. Ik doe heel graag mee voor onze zoon die fan is van de Turtles. Hij heeft zelfs in de vakantie van zijn eigen centjes een sleutelhanger gehaald van Raphael ☺️.

Zelf keek ik ook altijd naar de Ninja Turtles, maar als meisje was ik meer voor April ☺️.

Het verschil tussen vroeger en nu in de tekenfilm is wel goed te zien. Ik moet vaak nog wennen aan de versies van tegenwoordig 🙈….maar erg leuk dat ze dit tegenwoordig nog uitzenden en dat onze kids ook kunnen genieten van de tekenfilms waar wij vroeger ook van konden genieten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.