Skip to Content

Kleuren op nummer deel 7, een nieuw deel van 25 kunstige kleurpuzzels voor volwassenen

Vroeger als kind vond ik tekenen het tofste maar ook stomste vak wat er bestond. Ik wilde zo graag goed tekenen, maar vanuit mijzelf iets op papier zetten lukte mij nooit. Dit zorgde voor een hoop frustratie totdat ik de kleurboeken ontdekten. Een voorbeeld tekening waarin de creativiteit de vrije hand kreeg of een tekening met nummers en kleuren waardoor er meer stabiliteit is. De ideale omstandigheden om weer plezier te krijgen in het tekenen!

Je creativiteit toepassen in 25 kleurpuzzels , met o.a. dieren en patronen, dan is kleuren op nummer, deel 7 de uitgerekende kans hiervoor!

Wat is kleuren op nummer voor volwassen?

Kleuren op nummer deel 7 bestaat uit 25 kleurpuzzels die vooraf zijn gemaakt en zijn uitgedacht met vaste kleurpatronen. Je kan als volwassen de nummers volgen en zo de gehele tekening inkleuren. Dit kan o.a. met kleurpotloden, krijtjes, stiften, fineliners. Kleur waar jij je zelf het prettigst bij voelt. Tenslotte moet het een vrije tijd activiteit zijn en enige ontspanning kunnen bieden. Achter in het boek is er voor de nieuwsgierige, die graag even willen spieken om te zien hoe het moet, een overzicht gemaakt met alle kleurpuzzels en hoe ze eruit zouden kunnen gaan zien. Dit kan echter wel verschillen van hetgeen jezelf kleurt i.v.m. de kleurpatronen die iets kunnen afwijken van jouw gekozen kleuren.

Voor de kleurpuzzels zijn er dus vaste kleurpatronen bedacht. Echter kan het voorkomen dat je een lichte of donkere kleur niet hebt. Hiervoor zijn er aan het begin van het tekenboek een aantal tips opgesteld:

  • Als je geen lichte kleur hebt dan gebruik je het potlood van die desbetreffende kleur en geef je er niet teveel druk op. Zo komt de kleur lichter over.
  • Als je geen donkere kleur hebt dan gebruik je het potlood van die desbetreffende kleur en geef je er meer druk op. Zo komt de kleur donkerder over.
  • Als je diepere schaduwen wilt creëren kan je met een pen of potlood meerdere lagen over elkaar heen zetten.

Alle delen van kleuren op nummer

Uitgeverij Mus heeft de kleuren op nummer-serie uitgebracht en voegt er steeds nieuwe delen aan toe. De delen blijven een gemeenschappelijk deel hebben, de kleurpuzzels blijven op kleur genummerd. Echter zullen de grootte, de vormen, manier van onthullen en de kleurpuzzels zelf steeds wijzigen om een zo groot mogelijk variërend aanbod te bieden. Hieronder de eerder verschenen delen met een korte beschrijving per deel:

kleurpuzzel schildpad Je creativiteit toepassen in 25 kleurpuzzels , met o.a. dieren en patronen, dan is kleuren op nummer, deel 7 de uitgerekende kans hiervoor!

De kleurpuzzels kunnen ook verschillen qua plaatsing in het boek. Sommige kleurpuzzels zijn verticaal gedrukt in het boek. Dit is te zien bij de afbeelding van de kleurpuzzel veren en kleurpuzzel olifant. Tevens zijn er ook horizontale kleurpuzzels te vinden in het boek, bovenstaande kleurpuzzel is daar een voorbeeld van. De kleurpatronen staan nu aan de zijkant in plaats van op de onderzijde onder de kleurpuzzel zelf. De makers geven hierbij een richtlijn hoe je het boek het beste kan houden maar blijft nog steeds gelden, doe wat goed voelt voor jezelf. Ik persoonlijk vond het prettiger om het boek mee te draaien bij de horizontale of verticale kleurpuzzels.

Mijn kunstige creaties

Vroeger vond ik dieren tekenen altijd erg lastig en gaf ik het al snel op, totdat ik de kleurpuzzels ontdekten. In kleuren op nummer deel 7 zijn er verschillende kleurpuzzels die betrekking hebben tot dieren maar zijn er ook een aantal met patronen, vervoersmiddelen en natuur in het algemeen. Door de vastgestelde kleurpatronen ervaar ik het tekenen nu als ontspanning. Ik hoef namelijk niet zelf meer na te denken welke kleuren passen bij elkaar en wat geef ik een bepaald onderdeel voor kleur. Dat waren voor mij vroeger namelijk de punten waarop ik er meer frustratie door kreeg in plaats van de ontspanning die het zou kunnen bieden.

Bovenstaand zijn 3 afbeeldingen zichtbaar met mijn voortgang in 1 kleurpuzzel. Persoonlijk vind ik het altijd erg tof om de lijnen met fineliner te kleuren en als dat allemaal gebeurt is het in te kleuren met potlood. Hiervoor heb ik de kleur zo dicht mogelijk bij het kleurpatroon gezocht en ben daar mee aan de slag gegaan. Op de laatste afbeelding is het voorbeeld te zien uit het boek hoe het eruit kan komen te zien.

Als ik eenmaal bezig met de kleurpuzzels vind ik het soms lastig om bij 1 kleurpuzzel te blijven. Ik wissel zelf dan ook af van een dier naar iets compleet anders. Dit is ook de reden dat je verschillende kleurpuzzels ziet die nog niet geheel af zijn. Je bent zelf vrij om te bepalen welke je kleurt, hoe je het kleurt en wanneer je kleurt. Doe je het als je al heerlijk ontspannen bent of misschien juist bij het ervaren van wat meer druk / stress.

Specificaties over: Kleuren op nummer, deel 7

Geïllustreerd door: Felicity French & Lauren Farnsworth | Uitgeverij: Mus | 9789045328058 | mei 2023 | 64 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.

Je creativiteit toepassen in 25 kleurpuzzels , met o.a. dieren en patronen, dan is kleuren op nummer, deel 7 de uitgerekende kans hiervoor!

Lees ook deze blogs

Kleuren op nummer met bloemen

footer 8
Kimberley
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.