Skip to Content

Maanvallei – een magisch kleurboek voor volwassenen

Soms is het gewoon lekker om even je hoofd leeg te maken. Even helemaal niets, ontspannen en ontsnappen naar een andere wereld. Het kleurboek ‘Maanvallei’ is daar uitermate geschikt voor, want dit neemt je echt mee naar een andere wereld!

maanvallei

Welkom in de Maanvallei

Met dit kleurboek stap je binnen in de Maanvallei. In de Maanvallei is elke hoek gevuld met magische wezens en oogverblindende natuur. Zo maak je een wandeling door een weelderig bos, duik je in een prachtig woudmeer en ontdek je de mooiste bloemenschatten in de weide.
Even helemaal ontspannen in een andere wereld, dat is Maanvallei.

Een bijzonder kleurboek

Het eerste wat ik dacht toen ik dit boek zag, was: ‘Wat een prachtig kleurboek!’. Het boek heeft namelijk een harde cover, met zilverfolie effecten. Eigenlijk vond ik het boek gewoon zonde om in te beginnen. Want als je dan een ‘foutje’ maakt, of net een niet zo’n mooie kleurcombinatie hebt bedacht, voelt dat gewoon als zonde. Maar gelukkig kun je met dit boek alle kanten op. Je hoeft niet persé de juiste natuurgetrouwe kleuren te gebruiken, maar je kan er ook juist voor kiezen om meer fantasiekleuren te gebruiken. Het boek toont vele fantasy figuren, zoals elfjes en kabouters. Maar ook heel veel illustraties van planten en dieren.

Levensechte natuur

De illustrator van dit prachtige kleurboek is Maria Trolle. Ik had nog nooit van haar gehoord, maar als je op zoek gaat naar deze naam, kom je nog veel meer prachtige kleurboeken van haar hand tegen. Maria Trolle staat bekend om haar fantasievolle tekeningen in combinatie met liefde voor de natuur. En ben je benieuwd naar welke dieren of planten je nu eigenlijk hebt zitten kleuren, dan kun je achterin het boek een register vinden. Hierin kun je opzoeken welke plant- en diersoorten er allemaal te vinden zijn in dit boek.

Ik was echt aangenaam verrast door Maanvallei. Ik vind kleurboeken voor volwassenen superleuk, en dit is wel echt een klasse apart. Je hebt echt een boek in handen, met een stevige kaft. Dat zorgt ervoor dat je ook als je kleurboek vol is, je een mooi boek hebt om te bewaren. Het papier is lekker stevig, zodat je er ook met stift op kan werken. Achterin het boek zit een testbladzijde, waar je je stiften kunt uitproberen. Handig, als je niet meteen je tekening wil verpesten met een verkeerde tint! Met alcoholmarkers kun je hier helaas niet op werken, die drukken toch door. Dat zou echt het enige minpuntje zijn wat ik kan bedenken van dit geweldige kleurboek. De kleurplaten zijn echt heel uitdagend, dus uren kleurplezier zijn zeker gegarandeerd!

Specificaties ‘Maanvallei’

Auteur/ illustraties: Maria Trolle | Uitgeverij: Mus BBNC | 9789045327242 | juni 2022 | 88 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Lees ook dit boek over dimensies

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rachel

Thursday 7th of July 2022

Dag Kelly,

Heb het ook gekocht want mijn oog viel er ook meteen op. Welke stiften heb jij gebruikt om te kleuren?

Groetjes Rachel

ellen

Thursday 7th of July 2022

Hoi Rachel,

Wat leuk dat je het boek ook hebt gekocht! Is echt mooi hè? Ik heb gewone viltstiften gebruikt (merendeel van Stabilo), omdat alcoholmarkers helaas doordrukken. Veel plezier in ieder geval!

Groetjes Kelly

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.