Naar kabouterland vol met kabouters, trollen speeltoestellen en dieren

In Exloo is een prachtig groot land met kleine inwoners. Aan de voorkant van het gebouw zou je het niet zeggen, maar het is echt waar een prachtig kabouterland vol met kabouters, trollen, speeltoestellen, magie en dieren.

kabouterland

Kabouterland

Al bij de ingang van Kabouterland weet je dit gaat iets bijzonders worden! Iets heel erg bijzonders zelfs want eerst denk je nog dat het iets heel kleins is, maar in feite is kabouterland zo goed opgezet dat je er zelfs zou kunnen verdwalen zo groot is het!

Eigenlijk zou het kabouter trollen dierenland genoemd moeten worden maar die naam is veel te lang. Want de kabouters zijn echt niet de enige bewoners die in het kabouterland in Exloo wonen. Al winnen ze wel veruit qua aantallen. In Kabouterland is enorm veel te doen. Wij gingen hier vorig jaar naar toe en ik laat je graag nog even onze avonturen hier zien.

Konijnenhol

In 1986 is Kabouterland met het konijnenhol.

Hierin loop je langs smalle paadjes en trappetjes en kun je tussendoor het leven van de kabouters en de dieren bespieden. Wandelwagentjes kunnen niet mee naar binnen.

We zien de kabouters baden, werken, eten en spelen. Maar ook samenwerken met de dieren. Er zijn echt tientallen kamertjes om naar binnen te kijken. Op lage hoogte en op hogere hoogte. Er is van alles te zien en kijk ook echt goed naar de details als je voor een raampje naar binnen kijkt.

Alles is tot in de kleinste details uitgewerkt en het is prachtig om te zien. Rien Poortvliet en David de Kabouter fans kunnen hier hun hart ophalen.

Er zijn zelfs kabouters in Egypte die druk aan het werk zijn bij de mummies.

Trollengrot

In de trollengrot was het wat lastiger om foto’s te maken. je begeeft je in 1 grote grot waar je ook de stalactieten en stalagmieten en een waterval vindt. Samen met heel veel kleine trollen. Die er niet zo lief uitzien als alle kabouters!

Glijbanen en Speeltuinen

Glijbanen, huisjes, paddenstoelen, klimhuisjes, nog meer glijbanen, fietsjes en ga zo maar door. In Kabouterland hoeven kinderen zich niet te vervelen. Als ze geen zin meer hebben in Kabouters gaan ze gewoon spelen.

De kinderen kunnen naar hartelust klimmen en klauteren, fietsen en glijden en overal doorheen klimmen want er zijn veel nisjes. Wat dat betreft is Kabouterland heel goed opgezet met een goede afwisseling van concentratie en lekker energie kwijt in de speeltuin.

Regent het? Geen probleem er is ook genoeg te klimmen in een binnen ruimte met een flinke zand bodem!

Magische Stenen

Alleen in Kabouterland kunnen kabouters goed op schieten met trollen. Elke maand als de maan rond is worden er in kabouterland feesten gehouden. Naast dansen en zingen worden er ook veel verhalen verteld. Tijdens deze avond lichten de magische stenen op die de route door het bos wijzen.

In kabouterland is het ook echt voor jong en oud geweldig en magisch om rond te lopen. Niet alleen tijdens een volle maan.

In kabouterland is trouwens ook het verhaal van de kabouterkoning te vinden! Het lijkt wel een gevangenis!

Dieren in kabouterland

Naast kabouters en trollen kun je ook echte levende dieren vinden in Kabouterland. Zo zijn er bijzondere eekhoorns. De rode Amerikaanse Eekhoorn. Ze eten vooral noten en zaden en leven in de bossen van Noord- Amerika. En Dwergeekhoorns waarvan het vrouwtje wel twee keer per jaar jongen kan krijgen.

Konijnen, roodwangschildpadden, eenden, groene kikkers, Parma Wallaby ( de kleinste kangaroe soort) en kippen.

Dwergotters ( de kleinste otter ter wereld) De otters mochten wij bovendien ook nog eens aaien en ze zijn dol op de veters van de verzorgster 🙂

Er zijn neusberen die normaal in het oerwoud leven. Ook zijn er apen zoals de penseelaap en de doodshoofdaapjes die niet los lopen zoals in de Apenheul.

We hebben ook nog uilen gezien en heel veel parkieten! Bij de cavia’s, parkieten en agapornis ( kleinste papegaai) mag je er doorheen lopen. Wat een prachtige kleuren bij elkaar.

Picknicken

Echt overal kun je picknicken en zijn er terrasjes en knusse hoekjes om lekker te zitten ontworpen. Ideaal bij grotere kinderen die hun weg hier wel weten zodat ouders lekker kunnen zitten.

Winkelen in Kabouterland

Ben je klaar met het avontuur dan wil je vast nog wel even de winkel in! Neem cash geld mee en je pin laat je beter thuis…

Spelen, op avontuur bij de kabouters en trollen en dieren kijken. Bij mooi weer lekker picknicken. Er is hier zoveel te doen dat je hier wel een dag kunt vermaken!

Kabouterland: Leukste uitje Drenthe

Kabouterland heeft trouwens de titel:  “Leukste dagje uit in Drenthe” gewonnen.

Vanaf 30 maart is Kabouterland weer open voor het publiek. Dus heb je nog niks te doen in het Paasweekend ga dan zeker even naar Exloo!  Beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is €8,50 en kinderen onder de 2 jaar zijn gratis.

Neem ook vooral een kijkje op de website van kabouterland want hier vind je nog veel meer gaafs zoals het verhaal van de magische steen en plaatjes om een kijkdoos te maken.

Ben jij wel eens in Kabouterland geweest? Of ben je naar aanleiding van deze blog van plan om snel te gaan laat het mij vooral weten! 

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

  1. Ik ben door jou verhaal zeker van plan om hier heen te gaan. Ziet er zo leuk en gezellig uit. Ga alleen kijken hoe lang het rijden is en dan bepalen wanneer we gaan. Erg leuke maar vooral informatieve blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.