Skip to Content

Colourmetrics – geometrische kleuren-op-nummer-puzzels een tip!

Heel stiekem moet ik toegeven dat ik het heerlijk vind om even te kleuren. Dat roep ik niet al té hard, want sommige mensen vinden dat maar een beetje gek. Toen ik ‘Colourmetrics’ op de mat kreeg, kon ik me niet inhouden en werden meteen de stiften erbij gepakt.

kaft

Verrassende geometrische dierenkleurplaten in Colourmetrics

Want Colourmetrics is een enorm aantrekkelijk kleurboek. De voorkant springt er echt al uit. Als je dit kleurboek in een boek- of kantoorhandel ziet liggen, grijpt de kaft meteen je aandacht.
In het boek staan 21 uitdagende kleurplaten. Onderin staan kleurcodes, en als je de vakjes de juiste kleuren geeft, komt daar een prachtige tekening van een dier uit tevoorschijn. En deze tekeningen zijn echt verrassend mooi, net kleine kunstwerken!

Echt even een zen-momentje

Mijn dochters van 7 en 10 houden ook enorm van dit soort activiteiten. Diamond painting, Ministeck, schilderen op nummer, Aquabeads, kleuren en stickerkleurplaten maken vinden ze superleuk om te doen.  
Dit kleurboek ligt dus zeker ook in die lijn. Ooit hebben mijn meiden een boek gehad met van dit soort platen, waarbij je de stickers op de juiste plek moest plakken. Toen ik dit boek tevoorschijn haalde, stond mijn jongste dochter al te springen: daar wilde ze zeker wel een kleurplaat uit maken! Maar ik had het boek net wat eerder te pakken, haha.
Wanneer je in Colourmetrics aan de slag gaat, heb je echt even een zen-momentje. Je maakt je hoofd heerlijk leeg, door alleen maar bezig te zijn met de kleuren en de fijne geometrische vormen, dat werkt heel rustgevend.

Mijn mening over Colourmetrics

Ik ben echt heel enthousiast over dit kleurboek! Ik heb al meer kleurboeken voor volwassenen uit mogen proberen, en bij de uitgever van Colourmetrics hebben ze nog meer toffe kleurboeken. Maar dit boek is echt mijn favoriet. Ik hou van deze dierentekeningen, met de stoere rechte lijnen en mooie opvallende kleuren. Dit boek is echt een beetje stoer, maar ook voor kinderen erg aantrekkelijk. Voor mensen die wat minder houden van tierelantijntjes en bloemetjes kleuren is dit boek dus heel erg geschikt.
Als ik dan toch een minpuntje moet noemen aan dit boek, is dat de bladzijdes net iets te dun zijn. Ik werk bij dit soort kleurplaten graag met mijn alcoholmarkers, omdat ik dan gemakkelijk grotere vlakken kan kleuren. De bladzijdes drukken dan net een heel klein beetje door. Maar dat is makkelijk te voorkomen door er een wit vel papier tussen te leggen.

Wat mijn meiden erg jammer vonden, was dat er geen scheurrandje aan de tekeningen zit. Zo moet je de tekeningen dus echt ín het boek maken, en dat vinden ze minder makkelijk werken. En je kunt je kleurplaten uiteindelijk niet gemakkelijk ophangen. Want het worden net echte posters, dus ze verdienen wel een mooi plekje!
Maar al met al ben ik razend enthousiast over Colourmetrics, en als er nog meer kleurboeken in deze serie zouden komen, zou ik die ook aanschaffen!  

Specificaties Colourmetrics geometrische kleuren-op-nummer-puzzels

Auteur: Max Jackson | Uitgever: Mus boeken/ BBNC │ 9789045326153 │juli 2021│48 pagina’s│meer informatie vind je hier

Bekijk ook deze blogs:

Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.