Skip to Content

Spiro puzzels – een verborgen beeld in spiraalvorm

Ik had nog nooit van spiro puzzels gehoord, maar dit mooie grote puzzelboek trok meteen mijn aandacht toen ik het zag! Ik vind puzzels én kleuren voor volwassen en erg leuk om te doen, dus dit lijkt me een topcombinatie!

spiro puzzels

Geheime tekeningen ontdekken met spiro puzzels

Spiro puzzels zijn spiraalvormige puzzels. In het boek zijn 30 verborgen afbeeldingen te vinden. Je begint aan één van de uiteindes links of rechts en kleurt de ruimte tussen de lijntjes in. Volg de lijnen van begin tot eind en vul ze met kleur om te ontdekken wat erin verscholen ligt.
Deze puzzels vormen echt het uiterste van je geduld, maar uiteindelijk zullen je inspanningen resultaat hebben: het levert je 30 prachtige afbeeldingen van dieren op.
Wil je meer uitdaging, dan kun je ook gaan variëren met kleurgebruik en kleurverloop. Ben je klaar, dan kun je de puzzel uitscheuren bij het handige perforatielijntje en deze inlijsten!

Lianne reviewde de Hollandse iconen!

Luxe uitgevoerd puzzelboek

Het puzzelboek waar de spiro puzzels instaan is heel luxe uitgevoerd. De pagina’s zijn groot, ongeveer 30 x 30 centimeter. Elke puzzel staat op zijn eigen pagina, met aan de achterzijde een witte pagina. Als je dan met stift werkt, drukt de stift niet door omdat de puzzel op de achterzijde gedrukt is.
Het papier is wel stevig, maar niet zo dik dat je hier bijvoorbeeld met alcoholstiften op kunt werken, dan drukken ze wel door.
Wij vonden zelf een gewone stift het fijnst werken. Met pen of potlood moet je toch meer bewegingen maken.

Concentratie is vereist

Concentratie is iets wat je zeker nodig hebt bij het maken van de spiro puzzels! Het is niet echt een puzzel die je moet oplossen en waar je over na moet denken, maar je moet jezelf echt focussen om goed binnen de lijntjes te kleuren. Het lijkt heel eenvoudig, maar is echt nog wel een uitdaging!
Qua hobby is dit echt te vergelijken met kleuren voor volwassenen. Maar het is ook voor kinderen die precies kunnen werken leuk om te doen. Mijn dochter van net 7 jaar vindt het geweldig om te doen (en het lukt al heel goed), mijn dochter van 9 jaar heeft er echt het geduld niet voor.
Maar de spiro puzzels zijn dus geschikt voor jong en oud!  

spiraal paard

Superleuk om te doen

Samenvattend kan ik niets anders zeggen dan dat spiro puzzels echt heel leuk zijn om te maken. Echt even een ontspannen momentje voor jezelf. Én het is ook een beetje verslavend, want als je aan een puzzel begonnen bent, wil je deze zeker ook afmaken! Dus een tip: ben voorzichtig voor je eraan begint, want voor je het weet, ben je misschien verslaafd!

spiro puzzels

Specificaties Spiro puzzels

Uitgever: Mus/ BBNC uitgevers │ 9789045326290 │ februari 2021│64 pagina’s

spiro puzzels

Op zoek naar cadeautips voor volwassenen?

Lees ook deze blogs

footer 8
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Alice

Saturday 18th of March 2023

Het is leuk om te doen denk ik

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.