Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek is een soort escaperoom

Houd jij van puzzelen in je vakantie of lekker ’s avonds op de bank? Kijk dan eens of Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek iets voor jou is. Ik had dit leuke puzzelboek mee op vakantie en werd flink uitgedaagd. Na de zoveelste woordzoeker of sudoku wilde ik wel eens wat anders, nou dat is absoluut gelukt. Ik waande mij in een soort escaperoom, en dat is precies de bedoeling van de auteurs van dit boek.

Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek

De regels zijn eenvoudig: los elk van de acht casussen op in minder dan een uur… óf je dekmantel wordt onthuld.

Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek

Heb jij het in je om een spion te zijn? Het Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek neemt je mee over de hele wereld om acht escaperoomscenario’s op te lossen. Maak je klaar om ’s werelds ruigste bendes te infiltreren en je probleemoplossend vermogen te testen. Dit terwijl je de aanwijzingen ontdekt die ze achterlaten. Kun jij de zaken oplossen voordat ze je ware identiteit ontdekken? De tijd dringt…

Uitdaging

Ik startte thuis met het Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek en deed hiervan verslag in de stories van onze instagrampagina. Wellicht heb je gezien dat dat vrij soepel ging. Ik werd er dan ook een beetje overmoedig van. Misschien ook wel een beetje teleurgesteld omdat ik het vrij makkelijk vond zelfs. Maar let op, dat was niet het hele boek het geval. Al gauw had ik iets minder bravoure en moest ik bekennen dat mijn wiskundige talenten niet zo goed ontwikkeld zijn als dat ik dacht. Want oef… de tweede uitdaging was namelijk al heel wat moeilijker.

Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek

Elke uitdaging van Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek start met een beschrijving van de casus. In totaal zijn er 8 casussen op te lossen. Van poolproblemen, het dark web, industriële spionage en ruimteraces. Voor ieder wat wils dus! Na een korte casusbeschrijving, waar soms ook een aanwijzing in verstopt zit, krijg je acht puzzels/problemen voorgeschoteld die je moet oplossen om tot de uitgang te komen. Het boek geeft als deadline ‘1 uur’ aan. Je kunt het met tijdsdruk spelen, maar natuurlijk ook zonder.

Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek

Ik kies er voor om het met tijdsdruk te spelen en dat wordt naarmate ik verder kom in het boek steeds lastiger om te halen. Twee keer lukt het mij dan ook net niet. De puzzels die je in het Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek zijn zeer gevarieerd. Van taal- en beeldpuzzels, codekrakers, cryptogrammen tot nonogrammen, en nog veel meer! Deze afwisseling en uitdaging vind ik ontzettend leuk. Mijn dochter wilde ook graag meedoen, maar het is echt te ingewikkeld voor kinderen.

Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek

Aanwijzingen en oplossingen in Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek

Tja, en wat als je er even niet uitkomt? Daar heeft het Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek een handige tool voor. Achterin staan namelijk niet alleen de oplossingen, maar ook aanwijzingen. Ik mis dit vaak in puzzelboeken, direct naar de oplossing gaan vind ik altijd zo jammer. De aanwijzingen die gegeven worden zijn absoluut helpend, maar zorgen niet voor het volledig goede antwoord. Je moet zelf blijven nadenken. Heel goed gedaan dus!

Opgelost!

Het is toch fijn als je de boodschap ‘Je bent weer buiten!’ ziet staan. Je kunt daarna direct achterin het Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek checken of je alle 8 puzzels van de casus juist hebt opgelost. Zelf had ik verwacht dat er een verband zou zijn tussen de puzzels, dat je de informatie van puzzel 1 nodig hebt voor nummer 2, maar dit is niet het geval. Je kunt dus 8 fout hebben en toch ‘buiten’ staan. Een detail, want de lol zit absoluut in het puzzelen.

Meer puzzelboeken

Wil je nog meer puzzelinspiratie? Kijk dan eens hier:

Specificaties Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek

Auteur: Gareth Moore | Vertaling: Jan van den Berg | Uitgever: Mus | 9789045327761  | maart 2023 | 224 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

footer 8
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.