Het Woordgraptogramboek – een puzzelboek om te lachen

Heb jij goede voornemens? Mijn voornemen is om meer te lachen in 2023. Iets meer ontspanning en lol gun ik mijzelf en mijn gezin. Het Woordgraptogramboek is een ideaal me-time middel om ook plezier te hebben. Want wat heb ik gelachen terwijl ik de puzzels aan maken was. Eigenlijk is het een volwassen ‘moppen’boek en puzzelboek in één. Geen flauwe moppen over Jantje en Pietje, maar taalgrappen. Goede grappen ook. En breinkrakers, want je moet flink nadenken over deze puzzels.

Het woordgraptogramboek hoofdfoto

Het Woordgraptogramboek

Ik krijg van Loopvis echt een fantastisch pakketje toegestuurd. Alleen al het openmaken hiervan was een feest. Niet alleen het Woordgraptogramboek, maar ook andere geweldige items. Prachtig ingepakt, in papier met boekomslagen, is het puzzelboek.

Toegestuurd pakketje

Mijn man en ik zijn gek op puzzelen, vooral op talige puzzels. We doen dan ook elk jaar mee met de Dr Denkerpuzzel van Dagblad van het Noorden. Een heel puzzelboek vol met taaluitdagingen vinden we dan ook echt fantastisch. Het ideale vermaak voor de kerstvakantie, maar ook als vervanger van Netflix in de avond na het werk.

Wisse Beets is al vijf jaar auteur van het Woordgraptogram, dat wekelijks in de Volkskrant verschijnt. Ruim 2000 van deze vondsten deelt hij in Het Woordgraptogramboek, dat bestaat uit honderd speciaal samengestelde puzzels en twaalf gloednieuwe themapuzzels. Daarnaast tref je in het boek verhalen óver puzzelen, absurde puzzelweetjes, een stoomcursus ‘zelf woordgrappen maken’ en alles over de invloed van puzzelen op gezondheid en geest. Met gastbijdragen van Micha Wertheim en Sylvia Witteman.

Geweldig geïllustreerd

Illustraties

Naast het puzzelen heeft Het Woordgraptogramboek ook veel om te bekijken. De illustraties van Merel Corduwener zijn hilarisch en geweldig gevonden. Het geheel is heel aantrekkelijk om in te werken. Want ja, Wisse Beets doet een oproep voorin het boek om daadwerkelijk in het boek te schrijven. Alleen daar moest ik al om lachen!

De puzzels zijn heel fijn van lengte, je bent er geen hele dag mee bezig zeg maar, waardoor je ook snel ‘resultaat hebt’. En, zoals Wisse Beets al aangeeft, je mag ook gewoon bij de antwoorden kijken als je wel van lachen houdt maar niet zo van puzzelen. Deze grappige stukjes van de auteur bij het voorwoord vond ik een genot om te lezen. Ik zat meteen helemaal in de humor die past bij Het Woordgraptogramboek.

Uitdagende puzzels in Het Woordgraptogramboek

Pfoe.. af en toe moest ik flink nadenken hoor. De puzzels in Het Woordgraptogramboek zijn niet voor mensen die denken dit ‘wel even tussendoor’ te doen. Zoals aangegeven, de puzzels zijn uitdagend. Het is dus best lekker dat de auteur al aangaf dat je ook best bij de antwoorden mag kijken, dat voelt dan minder fout. Nog leuker is het om de puzzel samen te doen. Soms liet ik één item even open, om er goed over na te denken. Ik kon dan echt op een totaal ander moment ineens het goede antwoord bedenken. Samen met mijn man was ik dan helemaal opgelucht dat het tóch gelukt was.

Het Woordgraptogramboek

Lachpillen en kakkerlakjes

Loopvis heeft naas Het Woordgraptogramboek nog veel meer leuks in dezelfde stijl. Zo ontvingen we ook een flesje lachpillen. Elke ochtend ‘namen we een pilletje’ bij het ontbijt. Onze dagelijkse dosis humor. De kinderen vonden vooral het openmaken van de capsule en het voorlezen leuk, de woordgrappen waren nog best pittig, maar wij moesten oprecht erg lachen bij het lezen van de taalhumor.

Lachpillen

Ik heb allemaal leuke dingen ontdekt op de website van Loopvis. Want naar Het Woordgraptogramboek en de lachpillen heb ik ook de Kakkerlakjes gekregen. Wat een leuke cadeauboekjes zijn dit. Het zijn vrolijk geïllustreerde boekjes, vol met mooie teksten en gedichtjes. Ze passen precies in de bijgevoegde envelop, superleuk om op te sturen naar iemand!

Kakkerlakjes

Ben je dus op zoek naar meer lachen, gieren, brullen en uitdaging? Dan is Het Woordgraptogramboek echt een ideale tijdsbesteding. En mocht je nog een uitje willen, dan is er zelfs een Loopviswinkel in Amsterdam!

Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.