Skip to Content

Een steelstofzuiger kopen. Waar moet je op letten?

Sinds ik de steelstofzuiger heb ontdekt wil ik eigenlijk niet meer terug naar de normale stofzuiger. Ik ben er zo blij mee, maar daarnaast moet je ook wel erg opletten welke je koopt. Niet elke steelstofzuiger is even geschikt. Daarom een blog met tips voor als je een steelstofzuiger gaat kopen.

steelstofzuiger in huis
foto van bol.com

Geen goedkope steelstofzuiger

Laat ik maar gelijk beginnen over geld. Je wil natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor een steelstofzuiger, maar ik weet uit ervaring dat goedkoop vaak duurkoop is. Stofzuigers onder de €150,- hoef je eigenlijk niet naar te kijken. De accu’s gaan kort mee en zijn helaas niet vervangbaar. Kijk daarom naar een stofzuiger van boven de €150,- euro. Dan heb je een grotere kans dat het goed zit.

Bekend versus onbekend

Er zijn enorm veel steelstofzuigers te koop. Bekende merken en onbekende merken. Van de bekende merken weet je dat een aantal sowieso altijd goed zijn. Ze zijn wel een stuk duurder, maar dan weet je zeker dat je een goed product hebt gekocht. Ik ben bijvoorbeeld erg fan van Dyson. Die zuigen krachtig, hebben een goede accu en gaan lang mee. Soms moet je een onbekende steelstofzuiger ook een kans geven, maar daar ben ik al twee keer de mist mee in gegaan.

steelstofzuiger vrouw op bank
foto van pexels.com door RODNAE Productions

Duur van de accu

Het is ook belangrijk om te kijken hoe lang een accu mee kan gaan in verschillende standen. Zo wordt er wel eens gezegd dat een accu 60 minuten mee kan gaan. Maar dit is vaak in de laagste stand. Kijk vooral hoe lang hij mee gaat in de hoogste stand. Je wil niet dat je steelstofzuiger leeg is terwijl je pas op de helft van je huiskamer zit. Sowieso moet je weten dat deze stofzuigers minder sterk zuigen dan een gewone stofzuiger, dus als je echt goed wil zuigen gebruik je vaak die hoogste stand.

Opties van de steelstofzuiger

Daarnaast is het goed om te kijken welke opties ze hebben. Waarvoor wil je de steelstofzuiger gaan gebruiken? Is het ook gelijk je kruimeldief? Er is namelijk een heleboel mogelijk. Zo heb je een aantal die kunnen knikken en dus makkelijk onder je bank kunnen. Andere hebben verschillende lengtes qua stangen zodat je ook achter kasten of moeilijke hoekjes kan kopen. Je hebt een optie speciaal voor tapijten en banken. Kijk goed wat jij nodig hebt. Wat een goede voor mij kan zijn, kan onnodig voor jou zijn. Hoe meer opties, hoe duurder.

De steelstofzuiger van jouw dromen

Kijk dus vooral naar jouw wensen en ga dan op zoek. Online kan je vaak verschillende soorten met elkaar vergelijken. Neem vooral de hier bovenstaande opties mee. Zo kan je gelijk zien of het een degelijk product is. Ik ben erg benieuwd welke steelstofzuiger jullie uiteindelijk gaan kopen. Succes!

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.