Skip to Content

Een nieuwe bank – wat een zoektocht!

Wij zijn eigenlijk al een hele tijd op zoek naar een nieuwe bank. Toen wij acht jaar geleden in ons nieuwe huis kwamen wonen kochten we onze huidige bank. Nu onze kinderen iets ouder worden zien we pas hoeveel gebruikerssporen er op zitten. Vlekken, uitgezakte kussens en zelfs een scheur. Ook zijn we een beetje uitgekeken op de kleur. Maar wat we dan wel zoeken? Dat bleek nog niet zo gemakkelijk!

Een nieuwe bank hoofdfoto
Foto van Skitterphoto via www.pixabay.com

Een nieuwe hoekbank

Eén ding wisten we zeker. Onze nieuwe bank moest een hoekbank worden. Onze woonkamer, een L-vorm, leent zich hier het best voor. We hebben nu ook een hoekbank, maar we zoeken wel een maatje groter. ‘Mijn’ hoek is namelijk steeds ingepikt door één van de kinderen, tja… die zoeken ook een zitplek natuurlijk. Door een wat grotere hoekbank te nemen, en geen chaise longue zoals we nu hebben, creëren we iets meer zitplekken.

We hebben heel wat rondgekeken in de winkel, maar het is zo moeilijk om je voor te stellen hoe iets in je eigen huis zal staan! Ook zie je in de winkel vaak onvoldoende de verschillende formaten en stofmogelijkheden. Het hielp ons heel erg om naast de winkel ook op verschillende websites te kijken. Een voorbeeld hiervan is woonwinkel woonsquare. Vaak zie je dan de stofmogelijkheden en kleuren direct op het plaatje, in plaats van alleen van een kleine stofstaal. Heb je eenmaal online iets moois gezien, dan plan je daarna een afspraak in om de bank in het echt te bekijken of ga je tijdens openingstijden zelf langs.

Een gele nieuwe bank?
Foto van Koolshooters via www.pexels.com

Formaat uitproberen

Na onze eerste ronde online en fysiek shoppen hadden we een idee welke stijl we mooi vinden. We zoeken een bank op pootjes, voor het ruimtelijke gevoel. Ook willen we geen losse kussens meer. Natuurlijk wel sierkussens, maar geen losse rugkussens. Onze kinderen hebben de neiging om op deze kussens te gaan zitten, waardoor ze erg snel uit vorm raken.

Het formaat voor een nieuwe bank vonden we wel lastig. Dit online zien en in de winkel gaat natuurlijk, maar dit voor je zien in je eigen woonkamer is ingewikkeld. We hebben toen met schilderstape het formaat op de grond getapet. Zo konden we goed zien welk formaat we eigenlijk willen voor onze nieuwe bank.

Schilderstape op de grond

Kleur van onze nieuwe bank

Nadat we onze droombank hadden gevonden, kwam de grootste uitdaging. Het bepalen van de kleur! De stofsoort ging nog, maar de kleur vonden we heel lastig. We wilden geen grijze bank meer, dat hebben we nu. Ook een te lichte bank durven we nog niet aan met de kinderen.

Het was lastig kiezen. Gaan we voor een opvallende kleur? Okergeel, roestbruin? Of blijven we iets veiliger in lichtere bruintinten? We hebben wat stalen mee naar huis genomen en naast onze andere meubels gelegd. Zo konden we kijken hoe het licht er op zou vallen en welke kleuren we op de muren zouden willen.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor de kleur ’turtle green’. En nu… wachten maar, want er zit natuurlijk wel levertijd op een bank. Spannend!

Footer3
Linda
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.