Skip to Content

De tofste puzzels van Clementoni – een overzicht

Bij ons is de winter puzzeltijd. De tuintafel wordt dan binnen gezet in de huiskamer, en het puzzelen kan beginnen. Ik heb een zwak voor vrolijke, kleurige puzzels, en daar zijn er heel veel van bij het merk Clementoni. Daarom in deze blog een overzicht met de tofste puzzels van Clementoni.

Alice in Wonderland story maps

Voor ieder wat wils: de tofste puzzels van Clementoni

Mijn favoriete puzzels zijn dus vrolijk en hebben lekker veel kleur. Ook vind ik hele drukke puzzels leuk, bijvoorbeeld met striptekeningen, veel poppetjes of Disneyfiguren. Mij maak je niet blij met een puzzel van een landschap bijvoorbeeld. Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik die veel te saai en moeilijk vind… Maar als liefhebber van legpuzzels kun je bij het merk Clementoni echt je hart ophalen. Of je nu van dieren of natuur houdt, van Disney of televisieseries. En ook voor elke leeftijd is er echt wat te vinden. Daarom hieronder een overzicht van de tofste puzzels van Clementoni.

Disney puzzels

Ik zal maar met mijn persoonlijke favorieten beginnen: de puzzels van Disney. Want die zijn niet alleen voor de kinderen leuk, maar zeker ook voor volwassenen. Ik ben gek op de films, maar ook op alles wat ermee te maken heeft! Wij zijn deze zomer in Disneyland Paris geweest, en sindsdien ben ik nog steeds een beetje aan het nagenieten. Ik heb van Clementoni vorige week een toffe puzzel gemaakt van Alice in Wonderland, de zogenaamde Story Maps puzzel. Je ziet dan een plattegrond van de wereld van Alice in Wonderland, met daarop kenmerkende situaties en personages. Heerlijk puzzelen met al die kleurtjes en figuurtjes! In deze serie zijn er nog meer puzzels, van bijvoorbeeld de 101 dalmatiërs en de kleine zeemeermin. Maar bij de tofste puzzels van Clementoni horen natuurlijk ook alle andere Disney puzzels, zoals een panorama puzzels met de slechteriken. Voor iedereen die van Disney puzzels houdt, zit je bij Clementoni dus wel goed!

Disney Villains

Televisie series en films

Als je denkt dat puzzelen oubollig en stoffig is, dan zit je er dus helemaal naast! Want ook voor de fans van televisie series en films zijn er de tofste puzzels van Clementoni! Denk bijvoorbeeld aan Peaky Blinders, Friends en Squid Game. Maar ook films zoals bijvoorbeeld de Blues Brothers, Jaws en Harry Potter zijn er in puzzel editie. Heel tof om te zien dat puzzels zo met hun tijd mee gaan. Ken je dus iemand die fan is van een bepaalde film of serie, dan is zo’n puzzel wel een heel origineel idee!

Impossible puzzels

Ben je gek op een uitdaging, dan zit je bij de puzzels van Clementoni ook wel goed! Er zijn namelijk de zogenaamde ‘impossible puzzels’. Voor mij dus echt een nachtmerrie, maar voor doorgewinterde puzzelaars is dit echt smullen. Ken je dit soort puzzels nog niet? Denk dan bijvoorbeeld aan alleen maar dezelfde figuren. Dus extra moeilijk! Lees ook de blog van Linda die dus zo’n impossible puzzel van colorboom heeft voltooid!

De tofste puzzels van Clementoni: kinderpuzzels

In het rijtje met de tofste puzzels van Clementoni mogen natuurlijk ook de kinderpuzzels niet ontbreken. Want hoewel dit merk veel mooie en bijzondere puzzels heeft voor volwassenen (of tieners), hebben ze ook heel veel puzzels voor jongere kinderen. Vanaf een puzzel met zes stukjes, tot een hele hoop! En deze zijn er echt in heel veel verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan Disney puzzels (Cars, Minnie Mouse, Frozen, Buzz Lightyear). Maar er zijn ook leuke dierenpuzzels of dino puzzels van Jurassic World. En er zijn ook mooie puzzels van toffe televisieseries, zoals bijvoorbeeld Paw Patrol, Barbie, My Little Pony, The Miraculous Ladybug en Rainbow High. Voor alle kinderen zit er wel een toffe puzzel tussen!

Nog een handige puzzeltip!

Als je veel puzzelt, herken je dit vast wel: je hebt op een bepaald moment gewoon te weinig ruimte! Ook al zetten wij de tuintafel naar binnen, nog steeds merk je dat bij grote toffe puzzels, van Clementoni of andere merken, van bijvoorbeeld 1000 stukjes, er eigenlijk te weinig ruimte is om alles goed neer te leggen. Van Clementoni heb ik een super handige puzzel sorteerbakjes gekregen! Zo kun je stukjes even op kleur leggen, of bijvoorbeeld alles van het stukje waarin je de bloemen ziet etc. En je kunt het ook makkelijk even apart zetten. In deze set zitten 6 bakjes, en zo deze kun je ook heel gemakkelijk stapelen!

Ik ben benieuwd: heb jij ook een favoriete soort puzzel? Laat hieronder zeker je tip achter, want misschien ontdek ik ook nog wel een leuke nieuwe soort puzzels!

De tofste puzzels van Clementoni
Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.