Skip to Content

ColorBoom puzzel – een uitdagende puzzel van Clementoni

Ik ben echt gek op puzzelen en was dan ook heel enthousiast toen ik de ColorBoom puzzels van Clementoni zag. Tegelijkertijd werd ik er ook een beetje bang van, want oef… deze puzzels zijn een uitdaging! Waar ik jarenlang meer hield van getekende puzzels vol stripfiguren, probeer ik mij nu wat meer uit te dagen met andere soorten. Clementoni heeft meerdere series puzzels die extra uitdagend zijn, ik ben dit aangegaan!

ColorBoom puzzel Clementoni hoofdfoto

ColorBoom puzzelserie

De ColorBoom puzzel serie bestaat al een paar jaar, zag ik op de website van Clementoni. Elk jaar lijken er wat puzzels bij te komen. Ik was ze al eens eerder tegengekomen in de winkel. Felle kleuren en vooral weinig aanknopingspunten om de puzzel te maken. Geen herkenbare stukken of grote startfiguren. Dat maakt deze puzzels een enorme uitdaging. Tegelijkertijd maken de kleuren mij erg vrolijk en stimuleert dit mij om door te zetten en de puzzel te voltooien.

Puzzelstukje

Waar begin ik met de ColorBoom puzzel?

De grote vraag als je de stevige doos opent is: Waar begin ik? Bij puzzels met afbeeldingen start ik eigenlijk nooit met de rand. Dit kost altijd erg veel tijd en het is voor mijn manier van puzzelen efficiënter om met één of twee grote figuren te beginnen. Maar bij deze ColorBoom puzzel had ik geen aanknopingspunten. Al zijn er een aantal grote knikkers aanwezig, de kleuren lopen in elkaar over en in losse puzzelstukjes zijn ze amper te herkennen. Ik ben dan ook ‘braaf’ aan de rand begonnen, dan had ik in ieder geval iets.

Na de rand ben ik vol goede moed verder gegaan. Het voordeel van puzzel ‘Marbles’, de ColorBoom puzzel die ik mocht uitproberen, is dat er een paar glitterknikkers aanwezig zijn. Doordat ik de rand gelegd had, kon ik de glitterknikkers enigszins op de goede plek leggen. Ik zocht vooral stukjes in de goede, veelal paars of oranje, kleur met veel schitteringen.

ColorBoom puzzel Clementoni waar begin je

ColorBoom puzzels vragen om geduld

Wat ik heerlijk vind aan puzzelen is dat mijn piekerhoofd uitgaat. Het puzzelen vraagt net genoeg denkwerk om geen ruimte te hebben voor gedachtes over bijvoorbeeld mijn werk. Dit maakt het voor mij heel ontspannend. De ColorBoom puzzel Marbles vroeg van mij wel veel geduld. Ik ben gewend dat de voortgang sneller gaat, maar dit is wel een andere categorie puzzel qua uitdaging.

Toch had ik ontzettend de smaak te pakken. Ik vond het namelijk erg tof om te zien dat de knikkerfiguren daadwerkelijk ontstonden en dat er echt vooruitgang zat in het resultaat. Ik kon de puzzel soms echt niet wegleggen, omdat ik net lekker in de ‘flow’ zat.

ColorBoom puzzel Clementoni

Een stevige puzzel

De ColorBoom puzzels van Clementoni zijn erg stevig. Ik vind het heel irritant als stukjes afbreken of wanneer er een laagje loslaat van de puzzel. Dit is bij deze puzzel absoluut niet het geval. Het zijn prettig hanteerbare stukjes, ze liggen goed in de hand. Het leuke van Clementoni vind ik altijd de variatie aan vormen. Er wordt net iets meer gevarieerd in dikte van de uitsparingen dan bij veel andere merken. Dit maakt het puzzelen op ‘vorm’ van de stukjes erg prettig.

De ColorBoom puzzelserie staat aangeprezen als ‘adult’ puzzel. Ik ben het er absoluut mee eens dat dit puzzels zijn voor volwassenen. Ik heb nu 1000 stukjes uitgeprobeerd, maar in de serie zijn ook nog grotere puzzels te vinden. Mijn dochter van 9, een echte puzzelaar, vond deze puzzel echt te lastig. Wat mij betreft dus een fijne hobby voor mijzelf en andere volwassenen.

Wat heerlijk is het om het allerlaatste stukje te leggen!

Meer recensies van Clementoni

Laat je weten of jij wel eens een ColorBoom puzzel heb gemaakt?

Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.