Wild refill deodorant – een natuurlijk duurzaam huidproduct

Al een tijd ben ik op zoek naar een deodorant met ingrediënten die wat vriendelijker zijn voor mijn huid. Wild refill deodorant kwam ik tegen tijdens deze zoektocht. Ik mocht dit uitproberen, daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Best een beetje sceptisch begon ik een tijd geleden met de overstap van mijn ‘oude deo’ naar deze versie. Maar dat verdween al gauw als sneeuw voor de zon, ik ben om!

Wild refill deodorant

Wild refull deodorant

Miljoenen badkamerproducten worden elk jaar weggegooid en de duurzame en natuurlijke alternatieven die er zijn, redden het niet – tot nu toe. Bij Wild wil men de wegwerpcultuur van badkamerproducten veranderen met hoogwaardige producten gemaakt van natuurlijke ingrediënten die geen compromis maken voor gemak of effectiviteit.

Wegwerpplastic stinkt, daarom hebben ze bij Wild een herbruikbare deodorantapplicator gemaakt van aluminium die een leven lang meegaat. Dit is de Wild Refill deodorant.

Vergeet afval, je kunt je case keer op keer bijvullen met onze bamboe pulp deodorant navullingen die bij je thuis wordt bezorgd. Elke keer dat je je case opnieuw vult, voorkom je dat 30 gram plastic naar de vuilstort gaat.

Mooie woorden, maar werkt het ook? Eerst vullen!

Ik ontving de Wild Refill deodorant in een oranje doosje. Als ik het openmaak lijkt het mij best ingewikkeld om de case te vullen. Gelukkig is dit absoluut niet waar. Er is een handige stap voor stap beschrijving toegevoegd, mét plaatjes voor de beelddenkers onder ons, en er zit een linkje bij naar een handig filmpje.

Bij het vullen van mijn case van Wild Refill deodorant kies ik voor de groene refill. Dit is Fresh Cotton & See Salt. Ik heb daarnaast nog de paarse refill gekregen, dit is Coconut & Vanilla. Ik vind zelf de groene prettiger ruiken, iets frisser. Maar dit is vanzelfsprekend heel erg persoonlijk. De paarse is voor mij ietwat zwaar. Later bij het uitproberen bleek wel dat die geur niet overheersend is als je het opdoet, dus dat is ook helemaal prima.

Het materiaal van de case is zeer stevig. De draaibeweging loopt vloeiend. Naast stevig en goed vind ik het bovenal ook echt mooi. Ik kreeg de paarse variant, maar de case is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Deodorant van Wild Refill

We are Wild – Wild refill deodorant

Uitproberen maar!

Tijd om Wild Refill deodorant te gaan testen. Ik heb dit op verschillende momenten gedaan. Terwijl ik thuis ben, op mijn werk en op een drukke dag waarbij ik heen en weer moest vliegen van werkafspraken, BSO, sport, etc. Hierbij mijn bevindingen op een rijtje:

  • De Wild Refill deodorant smeert echt heel prettig. De andere natuurlijke deo’s hebben meer stroefheid, dat is bij deze niet het geval.
  • De case ligt lekker in je hand, de vorm maakt dat het smeren snel gaat. Dit had ik vooraf niet verwacht, ik vond hem namelijk zo groot.
  • De geur is neutraal, waardoor het mogelijk is om allerlei andere geuren ermee te combineren als ik een keer parfum op wil bijvoorbeeld.
  • Ik kan enorm zweten, met name tijdens mijn menstruatie, ik heb mijzelf niet geroken. Dit in tegenstelling tot ‘normale’ deo’s waarbij ik al vrij gauw een geurtje ruik.
  • Op drukke dagen smeerde ik 2x, op overige dagen 1x. Dat volstond.

Nadelen?

Of er ook nadelen zitten aan Wild refill deodorant? Ik ben inmiddels gewend aan deo’s zonder aluminium. De overstap daarnaar toe vond ik destijds best lastig. Het is namelijk geen anti-transparant. Je blijft dus wel zweten, alleen je ruikt het niet. Bij het uitzoeken van de beste deo zonder aluminium komt deze voor mij wel echt als een van de beste uit de bus. Gun jezelf dus te tijd om te wennen aan een deo zonder aluminium, dat is gewoon echt beter voor je lichaam.

Naast het wennen aan een natuurlijke deo is de grootte van de case misschien voor sommige mensen ook een nadeel. Dat leek mij in eerste instantie ook. Toch is dit echt niet het geval. Hij ziet er mooi uit, is altijd goed terug te vinden in mijn tas en je kunt een case uitzoeken die goed bij jouw stijl past.

Shampoobar Wild refill, net zo goed voor de aarde als de deodorant

Wat een verrassing! Ik zag onderin de verpakking van de Wild refill deodorant ook een shampoobar. Deze kreeg ik in dezelfde geur als de paarse variant van de refill: Coconut & Vanilla. Zoals gezegd vind ik persoonlijk deze geur niet zo lekker, maar hij is niet overheersend aanwezig bij de deodorant en ook niet bij de shampoobar.

Ik heb nog niet eerder een shampoobar gebruikt. Het leek mij vooral best veel gedoe. Ook zag ik op tegen de wenperiode. Nog steeds ben ik niet onverdeeld enthousiast. Ik krijg vrij snel vet haar, waarschijnlijk omdat mijn haar hier nog niet aan is gewend. Wel vind ik de shampoobar van Wild lekker in de hand liggen, aantrekkelijk van vormgeving en prettig in gebruik. Om te zien of dit HET haarmiddel voor mij is, moet ik het nog wat langer gebruiken.

Echt refill

Wat een verrassing…ik wist dus niet dat ik ook een refill zou ontvangen! Dus precies toen ik het einde van mijn deodarant in beeld zag komen en ik een nieuwe bestelling deed bij Wild, ontving ik ineens 2 pakketjes. Dat begreep ik niet… want ik had er toch echt maar één besteld. Wat bleek, ik kreeg ook nog een refill van Wild! Wat dit zegt?

  • De refill van Wild komt precies op het goede moment!
  • De deodorant bevalt mij echt heel goed, want uit mijzelf kocht ik navullingen én een nieuwe case voor in mijn andere tas.

Met Valentijn kreeg ik zelfs nog een cadeautje van Wild. Een fantastische case met heerlijke zoete navulling (Rose Petals, een limited edition). Ik heb inmiddels heel veel soorten in huis. Voor elke gelegenheid en stemming is er wel een goede te vinden.

Wild refill deodorant 3 cases

Je shopt de producten van Wild online bij hun webwinkel maar het is ook te koop bij:

Duurzaamheid

Vind jij duurzaamheid ook zo belangrijk? Lees dan ook eens deze blogs:

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.