TV avond met de kinderen plannen – van serie tot een chillplek

Een avond samen met je kinderen doorbrengen. Dat is leuk en gezellig, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat kinderen ook meer tijd door willen brengen met hun ouders. Door activiteiten samen te ondernemen ontstaat er ook een hechtere band, zowel tussen de kinderen, als tussen kind-ouder. Kinderen vinden het geweldig om series en films te kijken, dus met een simpele avond TV maak je jouw kinderen helemaal blij!

tv kijken met kinderen op de bank

TV avond met de kinderen – serie of programma uitkiezen

Tegenwoordig bestaan er heel veel leuke televisieprogramma’s en series voor kinderen. Via de televisie maar ook via diverse streamingdiensten is een ruim aanbod te vinden. Je kunt kiezen voor een uitzending gemist NLziet of gewoon kijken naar het uitgebreide overzicht van welke programma’s op welk tijdstip verschijnen op de televisie. In deze tv-gids vind je programma’s die dienen als entertainment maar ook als educatie. Denk bijvoorbeeld aan het Klokhuis. Bij dit programma komen diverse onderwerpen aan bod die helpen bij de ontwikkeling van kinderen. Zo kun je gemakkelijk educatie en gezelligheid combineren. Voor een echt ontspannen avond kun je er voor kiezen om toch voor een entertainment programma te kiezen. SpongeBob SquarePants is een programma dat voor jong en oud nooit zal vervelen.

popcorn

Snacks voor op de bank tijdens TV avond met de kinderen

Kinderen zijn dol op ongezonde snacks. Met de juiste hoeveelheid zit hier dan ook geen kwaad bij. Met ongezonde snacks wordt meestal chips of andere vettigheden bedoeld. Meestal wordt popcorn ook gezien als ongezond. Wanneer deze in de supermarkt wordt gekocht, kan het gezien worden als ongezond door de hoeveelheid suikers of zout. Maar popcorn is ook gemakkelijk zelf te maken met maïs en een beetje olijfolie, en dat levert een gezondere snack op. Groente en fruit zijn heel gezonde snacks. Met een lekker dipje erbij zullen vast en zeker ook de kinderen dit eten. Wil je zelf iets bakken voor TV avond met de kinderen? Bananenbrood is een favoriet bij kinderen en volwassen, en kun je zelf zo gezond maken als je wilt.

De bank opleuken

Met z’n allen op de bank onder een heerlijk warme deken is het zeker al lekker knus. Heb je jongere kinderen of kinderen die graag bouwen? Hoe leuk zou het dan zijn als je van de bank een fort kan bouwen met dekens! Je gebruikt twee dekens, een deken als vloer en de andere als dak. De dekens kun je aan elkaar vastmaken door te knopen of door middel van wasknijpers. Met bankkussens of een andere deken kun je de muren maken en zo heb je heel makkelijk en snel een hutje! TV avond met de kinderen is super gezellig op deze manier!

tv avond met de kinderen in een hut

TV avond met de kinderen – matrassen naar beneden

Ook leuk voor een TV avond met de kinderen is om gewoon een mega bed te maken. Doe eens gek, haal alle matrassen naar beneden en maak er een tv- of filmmarathon van. Ja wel opletten dat je niet in de chips, popcorn kruimels ligt natuurlijk.
Zeker in vakanties is dit superleuk om te doen en gewoon 1 of 2 nachten in de woonkamer te kamperen. Zet gewoon even je ‘dat hoort tocht niet’ gedachtes opzij en maak er een bonte avond van met elkaar.
De kinderen wat langer opblijven en jij wat eerder in slaapvallen.

De volgende ochtend natuurlijk ontbijt op bed!

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.