Skip to Content

Een nieuwe vloerkleed kiezen voor een huis met kinderen en huisdieren

Als moeder van kleine kinderen en met huisdieren in huis, begrijp je als geen ander hoe belangrijk het is om een comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren. Bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden om ervoor te zorgen dat het niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en gemakkelijk te onderhouden. Hier zijn enkele handige tips om het perfecte vloerkleed te kiezen voor gezinnen met jonge kinderen en huisdieren.

Materiaalkeuze – kies voor duurzaam

Bij het kiezen van een vloerkleed is het materiaal van groot belang, vooral in huishoudens met kinderen en huisdieren. Kies voor duurzame en gemakkelijk te reinigen materialen zoals polypropyleen, nylon of wol. Deze materialen zijn bestand tegen vlekken en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes. Zelf heb ik altijd gekozen voor een paar verschillende vloerkleden. Mocht er dan een vlek in komen die je er niet meer uit kan krijgen dan hoef je niet de hele woonkamervloer te vervangen, maar slechts 1 kleed. Zo gingen wij nu op zoek naar een nieuw vloerkleed 160×230 cm voor bij de zithoek.

Patronen en kleuren om vlekken te camoufleren

Heb je nu veel kleine kinderen in huis, of ben je zelf het type dat regelmatig knoeit dan kun je ook een nieuwe vloerkleed kopen met gezellige patronen en kleuren. Patronen en donkere kleuren helpen om mogelijke vlekken te camoufleren. Dit helpt om de levensduur van het vloerkleed te verlengen en zorgt ervoor dat het er langer als nieuw uitziet, zelfs als er een keer gemorst wordt.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een nieuw vloerkleed die gemakkelijk schoon te maken is. Vloerkleden met behandelingen zoals vlekbestendige coatings kunnen een extra beschermingslaag bieden. Wasbare vloerkleden zijn ook handig, vooral als het gaat om onvermijdelijke knoeipartijen.

Shaggy nieuw vloerkleed hoogpolig
tapeso.nl

Hoogpolig of laagpolig nieuw vloerkleed

Overweeg de levensstijl van je gezin bij het kiezen van de poolhoogte. Hoogpolige tapijten voelen zacht aan maar kunnen meer vuil vasthouden, terwijl laagpolige tapijten gemakkelijker te reinigen zijn. Bedenk wat het beste past bij de behoeften van jouw gezin.
Ik vind een hoogpolig vloerkleed echt heerlijk in de zithoek. Kies bijvoorbeeld voor een shaggy vloerkleed. Een shaggy kleed heeft als kenmerk dat het zacht en warm aanvoelt. De hoge pool van deze kleden zorgen voor een super comfortabel gevoel onder je voeten. Daar kan ik echt zo blij van worden!

Maar in de speelhoek voor jonge kinderen die lekker op de grond spelen is een laagpolig tapijt juist weer handiger. Hierop blijft het speelgoed niet alleen beter staan, maar het is ook makkelijker schoon te maken. Ook bij huisdieren! Onze katten rollen graag over het laagpolige tapijt om hun winterharen in de zomermaanden kwijt te raken!

Wat vinden wij van ons nieuwe vloerkleed?

Elke keer dat ik opsta roep ik, ohw wat heerlijk zacht! Ik ben benieuwd hoe lang dat gevoel en besef nog blijft duren voor ik er aan gewend ben geraakt. Het interieur is weer opgefrist en nu is het kijken naar een nieuwe bank die erbij past.

Waar manlief bij het oude tapijt nog rustig zijn schoenen aanhield, doet hij ze nu uit om ook het zachte onder zijn voeten te ervaren. En dochterlief zit en ligt het liefst nu tv te kijken op het hoogpolige tapijt. Heerlijk een nieuw vloerkleed in de woonkamer!

Antislip onderkant – veiligheid in huis

Met actieve kinderen in huis is veiligheid een prioriteit. Zorg ervoor dat het nieuwe vloerkleed een antislip onderkant heeft om ongelukken te voorkomen. Dit minimaliseert het risico dat het vloerkleed verschuift wanneer kinderen erop spelen. Dit is zeker nodig als je een nieuw vloerkleed koopt die wat kleiner is. Bij grote tapijten is dat niet altijd nodig.

Gezinnen met huisdieren moeten ook rekening houden met eventuele allergieën. Kies hypoallergene materialen en vermijd tapijten met te veel vezels die stof en allergenen kunnen vasthouden.

Een nieuw vloerkleed kopen – wat kies jij?

Door deze tips in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat het nieuwe vloerkleed in jouw huis niet alleen past bij je stijlvoorkeuren, maar ook praktisch is voor het dagelijkse leven met kleine kinderen en huisdieren. Een goede keuze zal niet alleen de esthetiek van je huis verbeteren, maar ook bijdragen aan een comfortabele en veilige leefomgeving voor het hele gezin.

Wat voor soort vloerkleed zou jij kopen?

Lees ook deze blogs

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.