Skip to Content

Hoe was ik mijn haar met een shampoo bar

Al een aantal keren heb ik in de winkel met een shampoobar in mijn hand gestaan. En elke keer heb ik het toch weer weggelegd. Want tja…. het is toch wel een stukje prijziger dan een fles shampoo. En persoonlijk ken ik ook geen mensen die het gebruiken, dus ervaringsverhalen had ik nooit eerder gehoord. Toen ik een shampoobar mocht testen, nam ik dit aanbod dus met beide handen aan! Maar hoe was ik mijn haar met een shampoo bar?

shampoobars verzending

Haren wassen met een shampoobar: waarom?

De mensen achter ‘Shampoo Bars’ hebben als doel om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen. Een shampoobar is milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Want één shampoobar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Door dit te gebruiken zorg je dus voor minder onnodig plastic gebruik! De shampoobar is gemaakt van een natuurlijke zeep.
Toen ik het doosje ontving met daarin mijn shampoobar was ik aangenaam verrast, want het is niet alleen biologisch afbreekbare shampoo, maar zelfs de verpakking waarin het werd verzonden is volledig biologisch afbreekbaar!

Hoe was ik mijn haar met een shampoo bar? Ik waste mijn haren met een lavendel shampoo bar ben je benieuwd naar het resultaat?

Shampoobar lavendel tegen vet haar

Op de site is er heel veel keuze in bars voor allerlei types haar. Omdat mijn haar vaak wat snel vet wordt, heb ik gekozen voor de lavendel shampoo bar. (die overigens ook geschikt is als zilvershampoo voor grijs haar)
Ik was vooral verrast door de mooie, felle paarse kleur en de heerlijke geur! Leuk om te zien is dat bovenop de shampoobar ook kleine stukjes lavendel zitten.  
De informatie op de site geeft aan dat haren wassen met een shampoobar met lavendel, je helpt om je hoofdhuidvetten op peil te houden. Er zit onder andere lavendelolie, olijfolie en citroenolie in.

Hoe was ik mijn haar met een shampoo bar? Ik waste mijn haren met een lavendel shampoo bar ben je benieuwd naar het resultaat?

hoe was ik mijn haar met een shampoo bar?

Ik was vooral benieuwd naar het antwoord op de vraag: hoe was ik mijn haar met een shampoo bar? Nou, dat is echt heel eenvoudig! Je zorgt ervoor dat je handen en haren nat zijn en wrijft de shampoobar over je natte haren. Je kunt ook de bar tussen je handen wrijven en het dan op je hoofd doen, maar ik vond het rechtstreeks op mijn haar makkelijker.
Daarna masseer je het schuim goed door je haren en spoel je de shampoo uit.
Bij het wassen van de haren geeft het echt een lekkere geur af. Ik vond dat het enorm veel schuim geeft, wat ik zelf erg prettig vind.
Na afloop moet je de shampoo bar op een droge plek bewaren. Je hebt hier speciale zakjes en zeepbakjes voor, maar ik heb er gewoon voor gekozen om deze op een droge washand te leggen en zo te laten drogen.

Haar wassen met shampoo bar hoe bevalt dat?

Nu was ik natuurlijk erg benieuwd hoe mijn haar zou aanvoelen na het haren wassen met een shampoobar. Mijn haar was fris en echt lekker schoon. Mijn haar had na het wassen geen parfum geur meer, de geur van de lavendel was helemaal verdwenen na het wassen.

Omdat ik ergens had gelezen dat het niet zo goed is om conditioner te gebruiken als je haar snel vet wordt, heb ik dat deze eerste week niet gedaan. Maar het uitborstelen was daarna niet zo fijn, omdat ik lang haar heb. Daarom ga ik toch binnenkort maar weer conditioner gebruiken, zodat mijn haar makkelijker uit de klit gaat. Helaas is het niet zo dat mijn haar minder snel vet wordt (daar merk ik tot nu toe in ieder geval nog niets van na 3 keer wassen), maar het idee dat ik zo help om de plastic afvalberg te verminderen is voor mij meer dan genoeg reden om deze shampoobar fijn te blijven gebruiken. Ik ga dus zeker nog veel vaker mijn haren wassen met een shampoobar!

Nu nog een shampoobar tegen haarluis!

Lees ook deze blogs

Footer2
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.