Beeswax foodwrap, voedsel bewaren op een duurzame manier.

Duurzaamheid wordt steeds een belangrijker onderwerp. Gelukkig maar, de vooruitzichten voor onze planeet zijn niet positief. Er zijn tegenwoordig veel keukenartikelen die gemaakt zijn om het gebruik van bijvoorbeeld plastic te beperken. Recent blogde ik al over de Stasher. Een ander prachtig artikel is de Beeswax foodwrap. Een volledig natuurlijk product, gemaakt van onder andere bijenwas. Dit is een alternatief voor het gebruik van aluminium- en huishoudfolie.

beeswax foodwrap

Beeswax foodwrap, wat is het?

De Beeswax foodwrap is ontwikkeld door Nuts innovations uit Zwitserland. Nuts innovations is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het produceren en verkopen van duurzame, natuurlijke en plasticvrije producten. De Beeswax Foodwrap is een katoenendoek die in bijenwas, kokosolie en boomhars is gedrenkt. Hierdoor heeft het een ontsmettende werking en blijft het voedsel langer goed. Dit product is een alternatief voor aluminium- en vershoudfolie, maar ook voor boterhamzakjes. Het enige wat je er niet mee kan doen is gebruiken voor het vers houden van rauw vlees en vis. Het artikel is een jaar te gebruiken. Daarna kan je het via de GFT-bak weg doen.

beeswax foodwrap

Beeswax foodwrap. Mooi duurzaam product

Ik heb de afgelopen periode de beeswax foodwrap gebruikt zoals ik ieder ander artikel zou gebruiken. Hierbij moet ik wel bekennen dat ik ze zo mooi vind, dat ik de beeswax wraps bijna niet durfde te gebruiken. Ik zou het zonde vinden als ze zouden verkleuren. Dat betekent dat ik het dus niet als een wegwerpproduct zie, zoals een boterhamzakje. Daar valt voor mij dus nog een wereld te winnen. De stof voelt fijn aan en het ruikt ook lekker. Ik behandel het daardoor bijna als een luxe artikel. Dat maakt het ook wel extra leuk om te gebruiken. Het ziet er namelijk erg mooi en leuk uit. Maakt het koken nog fijner.

vers brood voedsel bewaren

Bewaren, in vriezer, tas en koelkast

Waar kan je de beeswax foodwrap voor gebruiken? Je kan er bijvoorbeeld groente of brood in bewaren. Maar in de zakjes kan je ook je boterhammen voor de lunch in je tas meenemen. Als je kiest voor de grote doeken kan je er een brood mee verpakken en ook in de vriezer gebruiken. Het ziet er ook wel kleurrijk en mooi uit. Er zijn ook covers voor bakjes in de koelkast. Daar kan je ook een doek voor gebruiken. Je hebt verschillende gebruiksmogelijkheden, maar de beeswax foodwrap kan je niet verwarmen. Het gaat om bewaarmogelijkheden waar je normaal aluminiumfolie of plasticfolie zou gebruiken.

brood in de vriezer

Handig in gebruik

De beeswax foodwrap zijn handig in gebruik. Je maakt ze eenvoudig schoon met een beetje handwarm water en sop. Daarnaast nemen ze niet veel plaats in. Ze zijn dus makkelijk op te bergen ,want je vouwt ze simpelweg op en stopt ze in de keukenlade of kast. En jullie weten, ik ben tegen voedselverspilling, dus ik zet veel restjes terug in de koelkast. Daar heb ik nu een mooi duurzaam artikel voor.

beeswax foodwrap

Interesse?

De beeswax foodwraps zijn onder andere te koop bij cookinglife, greenpicnic en nuts innovations zelf of je kan meedoen met onze winactie natuurlijk.

Winactie beeswax foodwrap

beeswax foodwrap

Wil je de beeswax foodwrap ook eens proberen? Dat kan. Mamascrapelle mag dit artikel weg geven aan drie van haar volgers. Wat moet je daarvoor doen?

Gefeliciteerd Sandra, Gitty en Sascha

Lopende en komende winacties op MamaScrapelle

Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

11 reacties

  1. Ja, die wil ik wel eens uitproberen. Ik gebruik nu altijd plastic zakjes voor mijn lunch voor werk (meestal knäckebröd). Dit ziet er een stuk beter uit. En inderdaad, beter voor het milieu.

  2. Als deze wrap helpt tegen uitdrogen, dan wil ze wel proberen. niets zo vervelend om restjes te bewaren om ze later alsnog weg te gooien omdat het verkleurd of uitgedroogd is.

  3. Niet alleen ontzettend praktisch en milieubewust maar ze zien er ook nog eens heel leuk uit 🙂 mooie actie!

  4. Heel graag omdat ik alleen woon heb ik altijd van alles over wat weer ingepakt mag worden, vooral voor kaas blijkt dit een goede verpakking te zijn. Ben al jaren bezig met het milieu maar deze zijn er nog steeds niet van gekomen. Zou er superblij mee zijn.

  5. wat bijzonder. nog nooit van gehoord, maar lijkt me best handig. zou het graag proberen, ik doe dan ook graag mee

  6. Ik wist niet dat het bestond, maar ik ben er erg enthousiast door. Deze beeswax foodwraps zijn veel milieuvriendelijker dan de plastic boterhamzakjes die we voor de lunches gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.