China Lights in Tiergarten Kleve – een magische ervaring!

Wij zijn deze voorjaarsvakantie naar Tiergarten Kleve gegaan, om daar een bezoekje te brengen aan het China Lights festival. Dit wordt dit jaar in deze dierentuin gehouden, ter ere van de 65e verjaardag van de dierentuin. En ik kan je vertellen: dit is echt een magische ervaring! Ik ben gewoon even aan het zoeken welke woorden ik ervoor moet vinden, maar het is echt zó mooi! Lees daarom zeker deze blog en geniet van de vele foto’s en bekijk ook zeker ons filmpje!

In de avond naar Tiergarten Kleve, vanwege 65 jaar dierentuin. Tot 30 maart 2024 China Lights festival. Een lichtfestival met dieren! Foto's

Een speciaal evenement voor de 65e verjaardag van Tiergarten Kleve: China Lights

Tiergarten Kleve is een klein dierenpark, niet zo ver vanaf de grens van Nijmegen. Voor ons (wij wonen in Brabant) is dit ongeveer net zo ver als sommige andere dierentuinen, dus we waren wel heel nieuwsgierig om dit dierenpark te gaan ontdekken. Overdag zijn wij naar de dierentuin geweest, maar dit jaar hebben ze iets speciaals! Omdat Tiergarten Kleve dit jaar 65 jaar bestaat, pakken ze groot uit en organiseren ze het China Lights festival. En laat ik het zo zeggen: dat is spectaculair!

draak In de avond naar Tiergarten Kleve, vanwege 65 jaar dierentuin. Tot 30 maart 2024 China Lights festival. Een lichtfestival met dieren! Foto's

Wat is China Lights?

Misschien vraag je je nu wel af wat China Lights dan precies is? De website van het park omschrijft het als volgt:

En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik wel wat foto’s had gezien van tevoren en dat het me wel mooi leek, maar je moet het eigenlijk echt zelf ervaren. Het is gewoon zo prachtig! Woorden schieten eigenlijk tekort om uit te leggen hoe deze ervaring is.

Pinguïns In de avond naar Tiergarten Kleve, vanwege 65 jaar dierentuin. Tot 30 maart 2024 China Lights festival. Een lichtfestival met dieren! Foto's

De dierentuin in een ander licht

Wij zijn namelijk overdag al naar Tiergarten Kleve geweest, maar ’s avonds kwamen we terug voor het China Lights festival. De medewerkster die ons ’s middags de rondleiding gaf, vertelde al wel dat de diersculpturen overdag mooi zijn, maar dat er geen woorden voor zijn om te beschrijven hoe het ’s avonds is. Zoals ze zei: ‘Het verwarmt gewoon je hart!’. Overdag hebben we wat foto’s gemaakt van de prachtige diersculpturen en die vonden we toen al ontzettend mooi. Als je nu dus overdag een bezoekje brengt aan de dierentuin, zul je vast ook een hoop mooie plaatjes kunnen schieten. Maar ’s avonds is de dierentuin echt in een ander licht gezet. De echte dieren zijn eigenlijk nauwelijks meer zichtbaar en sommige paden zijn ook niet meer begaanbaar. Maar je hebt ’s avonds echt een speciale lichtjeswandeltocht, waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Ik heb nog nooit zoveel enthousiaste reacties gehoord als deze avond! De ‘o’s en a’s waren niet van de lucht’!

Wat kun je verwachten?

Als je aankomt bij Tiergarten Kleve zie je al van verre dat het China Lights festival plaatsvindt. Wat een sprookjesachtige sfeer! De ingang van het park is sfeervol verlicht met een mooie boog vol insecten. Als je het park binnenkomt, is de looproute al snel duidelijk, je maakt linksom een wandeling door het park. Op de grond staan pijlen die je kunt volgen, maar eigenlijk kun je niet fout lopen. Je loopt van het ene kunstwerk naar het andere: de rode panda (het dier waarom Tiergarten Kleve bekend staat), een galerij vol bloemen, zebra’s, pinguïns, een Afrikaanse savanne, papegaaien, vuurwerk, flamingo’s, draken, kwallen, vlinders en een prachtige pauw. Het is tof om te zien dat sommige sculpturen ook kunnen bewegen. Bij sommige draken komt rook uit hun bek en als de pauw beweegt krijgt hij steeds een andere kleur. Ik zal hieronder vooral heel veel foto’s gaan delen, want ik kan er veel over vertellen, maar je moet het vooral gewoon zien (en eigenlijk in het echt beleven!).

Flamingo's  In de avond naar Tiergarten Kleve, vanwege 65 jaar dierentuin. Tot 30 maart 2024 een lichtfestival met dieren!
In de avond naar Tiergarten Kleve, vanwege 65 jaar dierentuin. Tot 30 maart 2024 China Lights festival. Een lichtfestival met dieren! Foto's
Lichtgevende draak In de avond naar Tiergarten Kleve, vanwege 65 jaar dierentuin. Tot 30 maart 2024 China Lights festival. Een lichtfestival met dieren!

De opbouw van China Lights

Zoals je misschien al wel zult vermoeden, is het opbouwen van China Lights geen eenvoudige klus. Dit hebben de medewerkers van het park dan ook niet zelf gedaan, maar hier is een speciale ploeg mensen uit China voor overgekomen. Met ruim 20 man zijn ze een paar weken met de opbouw bezig geweest. Deze unieke sculpturen worden allemaal met de hand gemaakt en met de grootste zorg neergezet. En dat is ook wel te zien!

@mamascrapelle.nl

In Tiergarten Kleve, net over de grens bij Nijmegen kun je t/m 30 maart het China Lights festival bezoeken. En dat is zo tof! Heel veel Chinese lantaarns met dierfiguren waarbij duizenden LED’s worden gebruikt. Stap een sprookjesachtige wereld in en laat je verbazen door deze magische ervaring! #tiergartenkleve #chinalightfestival #dierentuin #avondvoorstelling #mamascrapelle

♬ origineel geluid – Mamascrapelle.nl

Gedurende de 6 weken dat China Lights in Tiergarten Kleve te bewonderen is, zijn er ook nog steeds enkele mensen uit China aanwezig, die technische problemen oplossen (en met zoveel lampjes is er natuurlijk altijd wel iets wat opgelost moet worden!). En na die weken wordt het allemaal voorzichtig weer afgebroken. Heel bijzonder om te horen hoe dit in zijn werk gaat!

Kriebelbeestjes die licht geven. Lieveheersbeestje en rups
De ingang van het park ziet er na zonsondergang totaal anders uit!

Alle gegevens op een rijtje

Wil je ook graag een bezoek brengen aan Tiergarten Kleve voor China Lights? Hieronder heb ik alle informatie voor je op een rijtje gezet. Let op: dit jaar wordt het China Lights festival voor het eerst gehouden. Na dit jaar zal de organisatie van Tiergarten Kleve gaan evalueren hoe het is gegaan. Het is dus nog niet zeker of het China Lights festival alleen dit jaar te bewonderen is, of ook de komende jaren.

Data: 10 februari t/m 30 maart 2024
Prijzen kaartjes: €15,- (volwassenen), €9,50 (kinderen van 2 t/m 13 jaar)
Openingstijden: 18.00 – 21.00 (laatste toegang mogelijk om 20.30)
Adres: Tiergarten Kleve, Tiergartenstraße 74, D-47533 Kleve
Tickets: Tickets zijn via deze link verkrijgbaar

In de avond naar Tiergarten Kleve, vanwege 65 jaar dierentuin. Tot 30 maart 2024 China Lights festival. Een lichtfestival met dieren!
Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.