Skip to Content

Sensorisch speelgoed 1 jaar: Een wereld van textuur en ontdekking

Als ouders begrijpen we allemaal dat de ontwikkeling van onze kleintjes centraal staat in elke keuze die we maken, vooral als het gaat om speelgoed. Sensorisch speelgoed 1 jaar is een waardevolle aanvulling op de speelkamer, en het opent een wereld van textuur en ontdekking voor onze nieuwsgierige kleintjes. Laten we eens dieper duiken in de betoverende wereld van zachte knuffels, speelkleedjes en stapelbare blokken, en ontdek hoe ze de tastzin en sensorische waarneming van onze kleintjes stimuleren.

Sensorisch wat betekent dat?

Het woord “sensorisch” verwijst naar de zintuigen, met betrekking tot het vermogen van het lichaam om informatie van de omgeving te ontvangen en te interpreteren via de zintuigen. Het heeft betrekking op alle aspecten van zintuiglijke waarneming, waaronder zien, horen, ruiken, proeven en voelen (tastzin). Een “sensorische ervaring” heeft betrekking op de manier waarop ons zenuwstelsel reageert op prikkels uit de omgeving.

In het geval van Sensorisch speelgoed 1 jaar, richt het zich op het stimuleren en ontwikkelen van de zintuiglijke waarneming en motorische vaardigheden van kinderen. Het gebruik van verschillende texturen, structuren en tactiele elementen in speelgoed draagt bij aan een rijkere sensorische ervaring, wat gunstig is voor de algehele ontwikkeling van kinderen op jonge leeftijd.

Sensorisch speelgoed 1 jaar knuffels

Sensorisch speelgoed 1 jaar knuffels

Zachte knuffels zijn niet alleen schattig; ze zijn ook een fantastische manier om de tastzin van onze kleintjes te ontwikkelen. Kies knuffels met verschillende texturen zoals pluche, ribfluweel of zijdeachtige stoffen. Terwijl ze knuffelen, verkennen ze de verschillende structuren en ontwikkelen ze een verfijnder gevoel voor aanraking.

Wubbanub knuffels* Met de WubbaNub Baby Knuffels hoef je nooit meer te zoeken naar de speen van je baby want kwijtraken gaat niet zo gemakkelijk. De speen is geproduceerd door Avent (Philips) en is BPA, Latex en PVC vrij. WubbaNub is ook geschikt voor de allerkleinste baby’s en mag al gebruikt worden door premature baby’s vanaf 38 weken.

Happy Horse knuffels * Happy Horse is sinds 1963 dé ontwerper van zachte, eigenwijze knuffeldieren. In kleur, karakter en uitstraling onderscheiden de knuffels zich stuk voor stuk van hun soortgenoten. Met een groot gevoel voor humor en voor trends in kleuren, materialen en dessins, weet het designteam van Happy Horse steeds weer een andere snaar te raken. De knuffels met bijpassende artikelen verleiden elke keer weer tot een glimlach of een grinnik. De artikelen zijn voorzien van het CE-keurmerk en zijn geschikt voor een leeftijd vanaf 0 maanden.

Er is nu ook een knuffel met een nachtlampje en rustige geluiden voor een baby!

Lulla Doll Slaapknuffel * Willen jij en je kleintje genieten van een goede nachtrust vol rust? De Lulla doll is hier om te helpen! Deze schattige knuffelpop is niet zomaar gewoon speelgoed – het is een revolutionair hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om de slaap van je baby te verbeteren. De Lulla doll is een rustgevend slaapmaatje voor prematuren, baby’s, peuters en kleuters. De pop bootst de geruststellende aanwezigheid van een rustende verzorger na dankzij de pluche textuur en de zachte replicatie van authentieke ademhalings- en hartslaggeluiden. Een uniek sensorisch speelgoed 1 jaar cadeau!

Lees de recensie van Lulla Doll hier.

knuffels voor jonge kinderen

Bunnies by the bay knuffels * Bij Bunnies By The Bay geloven we in de magie van de kindertijd en de kracht van knuffels. Onze hartverwarmende creaties zijn meer dan gewoon speelgoed; het zijn gekoesterde herinneringen die je kleintjes troosten tijdens hun eerste avonturen. Met een vleugje eigenzinnigheid en een vleugje liefde maken we elk stuk om eindeloze glimlachen en dierbare herinneringen te inspireren. Zo is het allemaal begonnen met het grote konijn. Vergezel ons in onze sprookjeswereld, waar dromen tot leven komen en elk konijntje zijn perfecte knuffel vindt.

Lees de recensie van Bunnies by the bay hier

Little Dutch knuffels* Alle collecties van Little Dutch zijn uitstekend met elkaar te combineren. Comfort en kwaliteit staan voorop bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Inmiddels staat Little Dutch ook bekend om zijn vrolijke, kleurrijke speelgoed. 

Sophie de giraf knuffels*: Sophie de giraf, al sinds 1961 het favoriete bijtspeeltje voor baby’s met doorkomende tandjes. Sophie de giraf is het eerste babyspeeltje dat alle 5 de zintuigen stimuleert. Gemaakt van 100% natuurlijk rubber en vrij van schadelijke stoffen, een veilige keuze voor jouw kleintje. Het ultieme kraamcadeau, tijdloos en geliefd, met meer dan 50 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Haar herkenbare vorm maakt haar een absolute must-have, een icoon dat generaties overstijgt. Sophie de giraf, een tijdloos sensorisch speelgoed 1 jaar cadeau voor elk kind.

Lees de blog van Sophie de giraf knuffels hier

nijntje knuffels*: Nijntje is ongekend populair over de hele wereld. Nijntje geeft kinderen een warm en prettig gevoel van veiligheid. Veel kinderen herkennen zich in Nijntje en in haar avonturen. Nijntje is dan ook een vertrouwd maatje van je kindje om lekker mee te knuffelen. 

speelmatten kleden en speeltegels

Speelkleedjes en vloertegels met textuur

Speelkleedjes met diverse texturen creëren een speelse omgeving waarop onze kleintjes kunnen kruipen en spelen. Denk aan zachte bobbels, gladde oppervlakken en pluizige stofjes. Deze kleedjes stimuleren niet alleen de tastzin, maar moedigen ook de ontwikkeling van de grove motoriek aan terwijl onze kleintjes zich voortbewegen over deze zachte landschappen. Je zou bijna niet zeggen dat je dit ook cadeau kunt geven als sensorisch speelgoed 1 jaar.

Speelmat Little Ivy * speelmat is voorzien van twee verschillende printen, zodat je kinderen kunnen kiezen welke kant van de mat ze willen gebruiken. Dubbel speelplezier gegarandeerd! Het waterdichte oppervlak kun je met een simpele veeg vlekken en morsingen verwijderen. De dikke laag XPE-schuim fungeert als een isolator, waardoor je kinderen beschermd worden tegen koude vloeren tijdens het spelen.

Love by Lily speelkleed *: Groot speelkleed geschikt voor in de woonkamer, kinderkamer, speelhoek of gooi hem lekker buiten neer. Hij is heerlijk zacht en makkelijk schoon te maken. Creëer samen een fijne speelplek waar je samen kunt spelen.

Heerlijk spelen en ontdekken op de grond

Speelmat met opstaande rand* Ben je op zoek naar nieuw speelgoed voor je kleintje? Ontdek dan de Roosly Educatieve Speelmat, een veelzijdige en stimulerende speelruimte voor kinderen vanaf 0 jaar. Deze mat is niet alleen een veilige en zachte ondergrond, maar ook een bron van eindeloos plezier en educatie. De speelmat is gemaakt van zacht en schokabsorberend EVA-schuim, wat zorgt voor een warme en comfortabele ondergrond. Dit maakt spelen op de vloer aangenaam voor je kind en elimineert de behoefte aan koude en harde vloeren.

Waterspeelmat *: De Frummel Waterspeelmat is een innovatief speelgoed dat ontworpen is om de zintuiglijke ontwikkeling en motorische vaardigheden van baby’s en peuters te stimuleren. Het biedt een unieke en interactieve speelervaring voor kinderen van 3 tot 18 maanden oud, waarbij water en kleurrijke voorwerpen worden gecombineerd. De watermat is het ideale kraamcadeau.

stapelbare speelblokken voor jonge kinderen

Stapelbare blokken

Stapelbare blokken zijn meer dan alleen bouwstenen; ze zijn een middel om de fijne motoriek en tastzin te ontwikkelen. Kies blokken met verschillende texturen en groottes. Laat onze kleintjes voelen, stapelen en ontdekken. Het creëren van kleine torens helpt niet alleen bij het bevorderen van hun coördinatie, maar ook bij het begrijpen van verschillende oppervlakken. Dit sensorisch speelgoed 1 jaar wordt vaak gegeven voor de eerste verjaardag van je kleintje!

Little Dutch* heeft echt geweldig stapelbaar sensorisch speelgoed voor kinderen van 1 jaar en ouder. Van pluche, stapeltorens die in elkaar passen, houten blokken en blokken met heel veel hoeken.

Met de vormenstoof van Fisher Price* kunnen kinderen ook lekker in bad spelen. En leren ze sorteren van groot naar klein.

Clementoni* werkt samen met nijntje met een prachtig huisje met blokken. En heeft ook andere zachte stapelbare blokken in het assortiment die bij elkaar passen met de speellijn soft clemmy.

En ook Bambolino* heeft schattige stapelbare blokken die van groot naar klein te sorteren zijn en waarom nog veel meer te oefenen is naar mate de kinderen ouder worden.

Het merk Tickit* is groot in het aanbieden van Sensorisch speelgoed blokken vanaf 1 jaar. Van spiegels, tot kleuren en bewegende onderdelen. De kleuters in mijn klas spelen er nog mee!

Lees hier de recensie van Tickit bouwblokken

interactief sensorisch speelgoed 1 jaar

Interactief Sensorisch speelgoed 1 jaar

Er zijn ook talloze interactieve speeltjes die speciaal zijn ontworpen om de zintuigen te stimuleren. Speelgoed met knisperende geluiden, spiegeltjes en tactiele elementen voegen een extra dimensie toe aan de sensorische ervaring. Deze speeltjes prikkelen de nieuwsgierigheid en bevorderen het begrip van textuur en structuur.

Multifunctioneel activiteitenhuis* – aan elke kant zit ander creatief speelgoed dat de ontwikkeling van het kind beïnvloedt. Leer cijfers herkennen, bespeel de xylofoon of ontwikkel je motoriek met het gereedschap en nog veel meer.

Het Montessori sensorisch activiteitsspeeltje* voor baby’s komt met zachte knoppen aan de bovenkant om je baby aan te moedigen om aan te raken en te drukken, de verhoogde positie kan de nieuwsgierigheid van baby opwekken en de vingervlugheid trainen, de andere kant heeft één knop en drie gaten. Beweeg de knop voorzichtig van dit gat naar een ander gat, voel de druk en ervaar de aanraking. Geschikt als sensorisch speelgoed voor baby’s vanaf 18 maanden.

Activiteiten kubussen voor baby’s

Activiteiten kubus uil* is een veelzijdig stuk speelgoed, met 8 verschillende bezigheden.

De VTech Baby Activiteiten Kubus* is een kleurrijke kubus om te ontdekken. Druk op de interactieve toetsen of draai de wijzer en maak kennis met dieren, cijfers, kleuren, etenswaren, voorwerpen en muziek. Luister tijdens het spelen naar de grappige geluiden, vrolijke zinnetjes en gezongen liedjes voor nog meer speelplezier. Het interactieve boekje activeert gezongen liedjes.

Maar denk ook zeker eens aan leuk badspeelgoed* als sensorisch speelgoed cadeau voor je kind van 1 jaar.

Het integreren van Sensorisch speelgoed 1 jaar in de dagelijkse speeltijd van onze kleintjes is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor hun ontwikkeling. Het biedt hen de mogelijkheid om de wereld om hen heen te verkennen door middel van tastzin, een van de meest cruciale zintuigen op jonge leeftijd. Dus, ouders, laten we samen genieten van deze magische reis van ontdekking en textuur met onze kleine ontdekkingsreizigers!

sensorisch speelgoed 1 jaar

Lees ook deze blogs voor meer (sensorisch) speelgoed 1 jaar

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.