Skip to Content

Sensomotorische speelrijst voor het hele jaar sensopathisch spel

Als gastouder heb ik ooit eens zelf gekleurde rijst gemaakt. Een flinke klus met voedselkleurstof en een lang droogproces. Het was leuk, maar geen haar op mijn hoofd die er nog eens aan begint. Of het moet in grote hoeveelheden. Voor de peuters en kleuters was het echter een enorm feestje voor de fijne motoriek. Sensopathisch spel, jullie weten ik hou ervan! Dus toen ik de webshop van Esther tegenkwam wist ik direct van de sensomotorische speelrijst worden de kinderen op school blij!

Kiddeaus webshop kerstdeal

Webshop met een missie

Kiddeaus is een webshop met een missie. De shop verkoopt betaalbaar en veilig speelgoed dat met respect voor mens en milieu wordt geproduceerd. Duurzaam en educatief speelgoed dat nogal eens ondergesneeuwd raakt in een wereld vol gameconsoles en kunststof speeltjes. De focus van de webshop ligt op houten speelgoed voor rollenspellen, omdat deze vorm van spelen op verschillende manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast kun je er alle kleuren sensomotorische speelrijst vinden.

Kiddeaus werd in 2015 opgericht door Esther Jacobs, zelf moeder van vijf. Denkend aan haar eigen kinderen, besloot ze dat ze speelgoed wilde aanbieden dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kids, zonder dat dit ten koste gaat van mens en milieu. Bovendien zag ze nog een groot voordeel van duurzaam speelgoed: het prikkelt de fantasie van kinderen veel meer dan regulier speelgoed. Kinderen zitten bomvol fantasie en creativiteit.

Sensomotorische speelrijst het hele jaar door

Met het sensomotorische speelrijst kunnen kinderen zich het hele jaar door vermaken. Zo kun je met de kleuren groen rood en wit natuurlijk voor de kerstdagen aan de slag. De kleur blauw is perfect voor de winter en de roze kleuren voor de zomer met bloemenvormpjes. Voor elk thema of seizoen kun je een prachtige bak maken waarin de kinderen zich uren kunnen vermaken. Ja echt een mooie stevige houten speelbak met deksel en houten schepjes kun je er vinden.

houten speelbak met deksel

Ga maar scheppen, voelen en door je handen laten glijden. Met een pincet pakken en sorteren of gewoon met de blote vingertjes.
Vul de bak aan met kleine kerstbomen en Playmobil voor de kerst en witte pomponballen met Noordpool / Zuidpool dieren voor de winter.

Sensopathisch spel met sensomotorische speelrijst

Senso staat voor zintuig en pathisch staat voor beleven. Sensopathisch spel betekend dus eigenlijk dat je je zintuigen wat laat beleven en dat is geweldig! Voor baby’s begint dat met de mond en later volgen de handen en de voeten. Niet veel ouders kunnen het waarderen, want echt kliederen gaat gepaard met rommel. Maar kinderen kunnen er zo intens van genieten en het is ook heel belangrijk om af en toe eens lekker vies te worden!

Door de sensomotorische speelrijst kunnen kinderen op een super fijne manier ontspannen en prikkels verwerken. Door extra attributen maak je een rollenspel mogelijk en samenspelen. Op school vragen de kinderen al steeds aan de juf wanneer ze er weer mee mogen spelen.

Al het speelgoed in het assortiment van Kiddeaus is met zorg door eigenaresse Esther Jacobs geselecteerd. Alleen betaalbare en veilige producten, die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen én het milieu zo min mogelijk belasten, krijgen een plekje in haar webshop. Het wordt ecologisch verantwoord geproduceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van gifvrije en duurzame grondstoffen zonder toevoegingen.

sensomotorische speelrijst

Let op!

Spelen met de rijst wordt aangeraden vanaf ongeveer 3 jaar, en altijd onder begeleiding van een volwassenen, maar schat dit vooral zelf in. De sensomotorische speelrijst is gemaakt met natuurlijke en eetbare kleurstof, maar het is niet bedoeld om te eten. Heb je een kindje wat graag nog dingen in zijn mond stopt wacht dan tot deze fase overgegaan is in het ontdekken met de handen.

Wanneer je kindje klaar is het met spelen met de rijst, kan het opgeborgen worden in het zakje of in een luchtdicht en droog doosje.

Kijk ook eens naar deze leuke gekleurde kikkererwten!

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.