Skip to Content

Sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas

Iedereen die mij kent weet dat ik dol ben op sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas. Ik ben nog steeds een beetje kwaad op mezelf dat ik zoveel speelgoed weg heb gedaan dat ik als gastouder had gemaakt of aangekocht. Maar van fouten kun je leren, ook volwassenen doen dat nog ja. Dus we gaan gewoon voor een nieuwe ronde en daar is mijn dochter van 9 jaar nog steeds blij mee!

sensopathisch speelgoed

Wat is sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas

‘Senso’ staat voor zintuig en ‘pathisch’ voor beleven. Kinderen leren veel van sensopathisch speelgoed. Ze leren het materiaal kennen en wat je er mee kunt doen. Daarnaast leren ze ook veel over zichzelf. Vind ik het zand fijn? En wat vind ik niet fijn? Daarnaast oefenen kinderen ook hun eigen motoriek, door het pakken, kneden en voelen van het materiaal. Sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas is er overigens niet alleen voor de handen wat veel mensen denken. Maar ook voor de voeten en zelfs voor het hele lichaam zoals ik bijvoorbeeld beschreef in mijn blog over de kriebelkist.

Blote voetenpad

Stapstenen, natuurmaterialen, blote voetenpad of de Muffik puzzelmatten. Ze hebben 1 ding gemeen. Allemaal kun je erover heen wandelen en ervaren hoe je voeten op iets reageren. Voelt het hard of zacht, doet het pijn of is het fijn?

MUFFIK is vanuit liefde en deskundigheid ontworpen om kinderen weer de natuur te laten ervaren met hun lichaam. Juist voor de ontwikkeling van de voeten en het bewegen is het van belang diverse texturen te ervaren en dat kan met deze sensorische puzzelmatten.

Mijn dochter van 9 vind dit nog steeds geweldig om over heen te lopen en brengt voor haar logische volgordes aan in de puzzelmatten. Gebruik het in de speelzaal of tijdens het buitenspelen. Deze matten zijn perfect sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas.

Sensopathisch speelgoed voor de handen

Maar het bekendste Sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas is natuurlijk voor de handen. Als ik het woord Orbeez laat vallen hier in huis wordt er enthousiast gegild. Als gastouder had ik eens van deze waterbeads bij het thema onderwater en dat wilde mijn dochter zo graag weer eens hebben. Men neme een grote plastic bak, een flinke hoeveelheid lauw warm water en een flinke scheut waterbeads. Even wachten en kijken hoe de magie zijn werk doet. De kralen zuigen het water op en worden groter en groter. Waar ze eerst nog hard aanvoelen kun je ze al gauw bijna niet meer vastpakken zo glad en glibberig zijn ze geworden. Je hebt ze in verschillende vormen waaronder ook de multi color. Sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas om te vullen met thema spullen of gewoon lekker mee te spelen!

Met het warme weer vond mijn dochter het ook heerlijk om met haar voeten erin te zitten overigens. Lekker fris en glibberig. Je kunt er kleine dingen in verstoppen en laten zoeken. Dan wordt het ook een soort i spy bak. Kinderen zijn er dol op, en sommige volwassenen ook!

Breng de magie in huis of in de klas

Happy senso heb jij daar wel eens van gehoord? Ik had er nog niet van gehoord, maar na het kijken van het volgende YouTube filmpje was ik gelijk enthousiast.

Dit is zo gaaf sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas! Kinderen kijken vol fascinatie naar de magie die tussen hun handen gebeurd. Knisperen, bubbelen en een lekkere geur. Ogen, neus en huid worden gestimuleerd terwijl kinderen vol verwondering ervaren. De happy senso is beschikbaar in 4 varianten. Een neutrale versie (zonder geur), maar ook in Tropical, Mint-fresh en Sweetness en is dermatologisch getest.

Sensopathisch speelgoed

Sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas

Wil je nog meer leuke tips voor sensopathisch speelgoed voor thuis en in de klas?

Een balansbord is super leuk om toe te voegen aan het blote voetenpad en de puzzelmatten. Er zijn leuke bean bags met verschillende structuren en nog veel meer.

Heb jij al sensopathisch speelgoed in huis of in de klas? Wat is bij jullie favoriet?

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.