Sensopathisch schatgraven

Als gastouder maar ook als moeder hou ik enorm van sensopathisch spel. Ik blijf het aanbieden in allerlei vormen en de kinderen vinden het altijd prachtig als ik weer nieuwe dingen aanbiedt. Tijdens het thema piraten gingen de kinderen sensopathisch schatgraven op 2 verschillende manieren. 

Sensopathisch schatgraven

Schatgraven is erg leuk voor jonge kinderen. Op veel Amerikaanse blogs zie je de I spy bags voorbijkomen die ik ook nog steeds een keer wil gaan maken. Voor nu konden de kinderen heerlijk aan de slag met sensopathisch schatgraven met zand met en zonder vieze handen 😉

Sensorybottle schatgraven

sensopatisch spel piraten

Ik maakte dit samen met dochterlief voor alle kindjes zodat ze thuis ook aan de slag konden blijven met schatgraven. Aangezien de sensorybottles een van de favoriete speelgoedjes is van de gastkinderen.

Je hebt nodig lege sapflessen, kleine schatkistjes, juwelen, munten, ik deed er ook wat gouddraad in. Zand natuurlijk en ten slotte secondenlijm om de dop vast te lijmen.

sensopatisch spel piraten

Met een trechter vulden we de flesjes tot ongeveer 1/3 met zand. Ontdekken maar lieve kindjes! Met schone handen en dus ook voor baby’s geschikt! Want ook die vinden het geweldig om schat te graven!

Sensopathisch schatgraven deel 2

sensopathisch schatgraven

De absolute favoriet van alle oudere gastkindjes was deze grote zwarte bak vol met goud en juwelen en munten! Wat een plezier en wat een pret hebben de kindjes hier van gehad. Uren achter elkaar speelden ze ermee ik had letterlijk geen kind aan ze. Ik zat erbij en keek ernaar en hoefde alleen na afloop wat zand op te vegen 😉

sensopatisch spel piraten
sensopatisch spel piraten

Dochterlief wilde per se helpen toen ik deze activiteit aan het voorbereiden was. Gek hè? 🙂

Je hebt nodig zandbak zand ( tuincentrum) Gouden steentjes en eventueel ook zilveren steentjes ( Action) Juwelen ( Action) Speelmunten en grote schatkisten. En om te zeven naar goud kocht ik 4 kleine zeefjes bij de Action.  Het sensopathisch schatgraven kan beginnen.

sensopatisch spel piraten
sensopatisch spel piraten

Dochterlief offerde zich graag op om alle schatten goed te verstoppen om de volgende dag met haar vriendinnetje op zoek te gaan naar al het goud en de juwelen!

 sensopatisch spel piraten sensopathisch schatgraven

De dames vroegen zelf om extra bakjes en lepels. Op de grond legde ik trouwens een groot plastic tafelkleed om het zand zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Na 2 uurtjes schatgraven hadden de dames wel genoeg ervan en vouwde ik alles zo naar binnen om het de volgende dag weer neer te kunnen zetten voor de kinderen.

De jongste die ik er mee liet spelen was 2 jaar ( een meisje die echt niks meer in haar mond steekt) en de oudste was 5 jaar. Stuk voor stuk hebben ze er echt heel veel plezier in gehad. Ook leuk om van de zomer buiten in de zandbak te doen, maar dan moet je wel zeker weten dat alle kleine steentjes er goed uitgezocht worden natuurlijk in verband met de kleine kinderen die het misschien in hun mond stoppen.

Laat je het me weten als je ook gaat sensopathisch schatgraven met je kinderen? De fijne motoriek voor jonge kinderen is erg belangrijk voor onder andere de stimulans van de schrijfontwikkeling!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.