Sensorybottles

Via collegagastouder en superblogger “mamaliefde” werd ik aangespoord om sensory bottles te maken.

Of te wel echte ontdekkingsflessen.

Ik begon er met 4. 2 met gekleurde rijst en gekleurde pasta en 2 met water met wat dingetjes die blijven drijven of juist naar de bodem zakken. Sommige helemaal vol, andere met een klein beetje zodat het niet te zwaar zou zijn voor de jongere kindjes.

Het was zo’n groot succes dat ik er al snel meer maakte. Nu met water en glitters erin en een met pasta en suiker wat allebei anders valt en geluid geeft.

En van de week heb ik weer 3 gemaakt. Met gekleurde luciferstokjes, belletjes en kralen.Het is al een hele bonte verzameling bij elkaar. En zoals je ziet worden de lege spa en sap flesjes mooi hergebruikt! 

sensorybottles

Hoe maak je ze zelf?

Standaard uitrusting is secondelijm om de dop vast te lijmen en een flesje.

Daarnaast kun je aan van alles denken, kralen, rijst, pasta, papier, theekruidenblaadjes, suiker, meel, olie, water, kleurstof, schelpen, zand, sop, kleine poppetjes, glitters, belletjes, satéprikkers, nepsneeuw, bierdoppen, kurken, zilverfolie gescheurd, knoopjes, pompons, lintjes, koffiebonen, zaden en noten en ga zo maar door.  

Alles maakt weer anders geluid, ziet er anders uit en dat is precies waar het sensopathische spel omgaat. Ontdekken en leren op een veilige manier. Want normaal laat je je kleine kinderen niet met deze materialen spelen.  

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

5 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.