Kinderen en slaap… Wat zijn ze lief als ze heerlijk in dromenland liggen. Maar veel vaker is dat niet het geval. Het verwerken van allerhande prikkels gebeurd niet bepaald zachtaardig, het alleen slapen kan soms nogal een uitdaging zijn. De fantasiemodus die vol aangaat in een donkere kamer of de zorgen die er spelen bij oudere kinderen. Veel mensen met kinderen in huis herkennen bovenstaande maar al te goed. En als de kinderen niet goed slapen, dan de ouders ook niet. Wij testen de Lulla doll uit, een slaappop die een goede nachtrust kan bevorderen. En dit kan dus voor jong en oud!

Lulla doll slaapknuffel ervaring

Wat is een Lulla doll?

De unieke en innovatieve Lulla doll wordt een wonder genoemd door ouders over heel de wereld. Verbeter de slaapcyclus van je kindje namelijk met deze slaapknuffel. De Lulla doll is een award-winning slaapknuffel voor prematuren, baby’s, dreumesen en oudere kinderen. En als je als volwassene hier rustig van wordt mag dat ook natuurlijk. De knuffel imiteert de veilige nabijheid van een ouder. Het zachte prikkelarme uiterlijk en het kalmerende geluid van echte ademhaling en hartslag gedurende 12 uur creëert een langere en betere slaap.

Slapen met Lulla doll voelt als een veilige omhelzing van een slapend klein vriendje. Dit omdat de Lulla doll is ontworpen om het liggen in de armen van een ouder of verzorger te imiteren. Daarom heeft de Lulla doll één geluid: de natuurlijke ademhaling en hartslag van Gudrun, een IJslandse moeder van vier kinderen en Kundalini Yoga-lerares.

Waarom kiezen voor de Lulla doll?

Andere slaapknuffels en slaaptrainers zijn ontworpen om baby’s te helpen in slaap te vallen. Het geluid wordt geactiveerd als baby huilt. En het stopt weer als baby slaapt. De slaapcyclus van baby’s is 45-50 minuten met in iedere cyclus een diepere en lichtere slaap. Tijdens de lichte slaap wordt een baby wakker en gaat huilen. Hierdoor wordt een slaaptrainer geactiveerd. Dit wakker worden en huilen geeft iedere keer een verhoogde hartslag en ademhaling met als gevolg een onrustige slaap. Ook geeft het een stresshormoon af. Allemaal factoren die zorgen voor minder slaapkwaliteit.

De Lulla doll speelt 12 uur lang een echte opname van hartslag en ademhaling om gedurende de hele nacht veiligheid en geborgenheid te bieden voor een rustige slaap. Iedere keer als de baby in een lichte slaap komt hoort deze dezelfde rustgevende ademhaling en hartslag van de Lulla doll. Hierdoor kan een baby rustig in de volgende slaapcyclus doorslapen zonder wakker te hoeven worden en huilen. Onderzoek leert ons ook dat wanneer baby’s de natuurlijke geluiden van hartslag en ademhaling horen, ze zich afstemmen op het ritme dat ze horen. Hierdoor wordt hun hartslag en ademhaling stabieler. Allemaal factoren dus die voor een goede slaapkwaliteit kunnen zorgen!

Bewezen effectiviteit

De Lulla doll is ontwikkeld in IJsland en geïnspireerd op wetenschappelijk onderzoek over geborgenheid, nabijheid, slaap en welbevinden. deze slaappop is gedurende 3 jaar ontwikkeld met hulp van artsen, verpleegkundigen, psychologen, ouders en baby’s. Duizenden ouders wereldwijd hebben de voordelen van de Lulla doll ervaren. Het heeft bewezen de slaapkwaliteit van baby’s te verbeteren en ouders meer rust te geven.

De Lulla Doll is dus niet zomaar een slaapknuffel die inspringt op een behoefte vanuit ouders en kinderen. Er is vanuit diverse oogpunten gekeken, getest en ervaren voordat het op de markt kwam. Juist de combinatie van specialisten vanuit diverse hoeken maakt deze slaapknuffel zo interessant. En denk je nou dat het heel ingewikkeld is in gebruik? Nee hoor het is echt supersimpel. De knuffel is sober en prikkelarm ontworpen in 3 variaties. Het is superzacht. Daarbij zit een ruimte in de buik voor het kleine apparaatje waar het geluid uitkomt. Door 2 seconden het hartje in te drukken zet je het aan en uit. En met een knop op de zijkant kan je drie geluidsniveaus kiezen. That’s it.

Specificaties Lulla doll

De Lulla doll is veilig te gebruiken vanaf de geboorte door prematuren, baby’s, dreumesen en oudere kinderen.

Voor slapende baby’s jonger dan 12 maanden moet Lulla doll buiten de wieg of het slaapgedeelte worden geplaatst. De slaapknuffel kan gemakkelijk worden opgehangen aan de buitenkant van de wieg door middel van de bevestiging lus die verborgen is op de rug van Lulla doll. Deze lus kan je opbergen in de buik van de doll als het niet gebruikt wordt.

  • De slaapknuffel kan in de wasmachine gewassen worden
  • 3 variaties van de Lulla doll Slaapknuffel Sky, Coral & Lilac
  • Katoenen bewaarzakje
  • Geluidsmodule inclusief 2 AA batterijen

Onze ervaring

Mijn twee dochters slapen momenteel niet echt top. Mijn jongste dochter van 4 zit vol in haar levendige fantasieperiode met veel dromen en nachtmerries. En mijn oudste dochter van 9 is aan het pre-puberen en in de nacht komen er zorgen die bij haar leeftijd weer horen. Ik test met hun beide de Lulla doll uit. Wat meteen opvalt is hoe lief en zacht de pop is. De slaapknuffel kan meteen op dikke knuffelpartijen rekenen. De bediening is voor beiden ook simpel. Even twee tellen drukken op het buikje en de hartslag en ademhaling start meteen.

Mijn oudste dochter gaat meteen in de verzorgingsmodus met de Lulla doll terwijl mijn jongste vol in haar fantasie schiet en de pop voor echt aanziet door die hartslag en ademhaling. Mijn jongste dochter heeft dan ook niet meteen ermee geslapen omdat de pop voor haar levensecht was. Daarentegen kon mijn oudste dochter juist niet wachten en heeft echt de eerste nacht heerlijk geslapen. Ze sliep zelfs zo diep dat ik haar hard hoorde snurken. Ze kwam dus dieper in slaap en sliep langere stukken door.

Lulla doll knuffel slaapknuffel baby kind beter laten slapen kraamcadeau tip

Voor jong en oud

Mijn oudste dochter heeft er echt wel baat bij op dit moment. Mijn jongste dochter is inmiddels gewend aan de Lulla doll en het geeft haar ook een veilig gevoel in haar bed. Als moeder kan ik me voorstellen dat het voor baby’s ook echt heel fijn kan zijn. Niet iedereen kan of wil voor samenslapen kiezen maar een kleintje kan zo de behoefte hebben aan een hartslag en ademhaling. Het is wat mij betreft zeker ook een geschikt kraamcadeau daardoor.

Juist door het prikkelarme en zachte uiterlijk is het geschikt voor diverse leeftijden. Mocht je net zoals ik een kindje vol in de fantasiemodus hebben dan kan het zijn dat het eerst even moet wennen aan de Lulla doll.

Vind jij deze Lulla doll ook zo lief er uit zien?

Lulla doll coral slaapknuffel kraamtip kind baby beter slapen

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.