Skip to Content

Kraamvisite cadeau en een kraamcadeau idee voor je kraambezoek

Ellen: Mijn kraamvisite dateert alweer van van bijna 9 jaar terug. Bevallen via een keizersnede was heftig en de eerste dagen thuis hielden we het zo rustig mogelijk. Ik had veel pijn van de wond en had bij sommige mensen wel gewild dat ze tips voor de kraamvisite hadden gehad. Vandaar dat ik deze tips met kraamvisite cadeau en ongeschreven regels graag met jullie deel.

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Selena: Ik heb 2 keer kraamvisite mogen ontvangen. In februari 2022 is dit ook alweer 8 jaar terug, en in februari 2022 tegelijk ook 3 jaar terug. Beide dochters zijn in dezelfde maand geboren. Bij mijn eerste dochter hebben we ons laten overvallen door de gekte van anderen. Bij onze tweede dochter zijn we in een bubbel gegaan wat toen goed voor ons voelde. Dit betekende wel minimaal bezoek en het was voor ons perfect. Mijn hoofd tip voor kraamvisite is dan ook de wensen van de kersverse ouder(s) te respecteren. Natuurlijk hebben we ook veel kraamcadeau idee voor je kraambezoek!

pasgeboren baby

Tip voor kraamvisite cadeau 1: Wees gezond

Grieperig? Verkouden? Last van je darmen? Afzeggen! Ja ook als je een vaccinatie hebt gehad, of denkt dat het gewoon hooikoorts is. Een pasgeboren baby heeft nog niet veel weerstand, en daarbij kan een moeder ook zwak zijn door een zware bevalling. Denk niet aan jezelf dat je zo graag wilt komen. Mijn tip voor de kraamvisite is met klem, kom alleen als je gezond bent en een ander niet kunt besmetten. En met gezond bedoel ik niet met een verkoudheidsvirus of buikvirus. Denk ook aan herpes/koortslip, dit kan dodelijk zijn voor een pasgeboren baby. Was dan ook je handen bij binnenkomst altijd grondig, ook al denk je gezond te zijn. Dat is je beste kraamvisite cadeau!

Tip 2 Kom op tijd beste kraambezoek!

Heb je om 10 uur afgesproken, dan ben je er als kraambezoek om 10 uur. Niet om kwart voor 10 en ook niet om kwart over 10. Met voedingen, verschoonrondes, kolven, rusten wordt allemaal rekening gehouden met de kraamvisite. Jij wilt tijdens je bezoek graag zoveel mogelijk kunnen genieten van de baby en luisteren naar de verhalen van de kersverse ouders. Zorg dus dat je op tijd bent! Stipt. Nummer 2 in tips voor kraamvisite cadeau.

Een blog met tips voor kraamvisite cadeau. Kraambezoek - kraamcadeau een handige lijst met cadeau pasgeboren baby tips. Wat kies jij?

Tip 3 Blijf niet langer dan een half uur

Na een half uur opzitten is de kraamvrouw er wel klaar mee. Vergeet niet dat pasgeboren baby’s vaak om de twee uur voor een voeding komen en dat een voeding niet met 5 minuten klaar is. Na een half uur kan het zo zijn dat er weer een luier verschoont moet worden, de kraamvrouw even rustig naar het toilet wil gaan of dat het al voedingstijd is. Mijn tip voor het kraambezoek is dan ook om na een half uur netjes naar huis te gaan. Je wilt de kraamvrouw niet in verlegenheid brengen dat jij er bij zit terwijl ze haar kindje aanlegt voor borstvoeding!

Overigens hadden mijn man en ik een afspraak. Sliep dochterlief nog heerlijk, was er nog tijd voor een voeding, voelde ik mij nog goed? Dan vroeg ik aan de visite wil je nog wat drinken? Alleen dan, ja echt alleen als de kraamvrouw je nog wat te drinken aanbiedt, dan mag je het bezoek een half uur verlengen. Een derde tip voor kraamvisite cadeau.

Een blog met tips voor kraamvisite cadeau. Kraambezoek - kraamcadeau een handige lijst met cadeau pasgeboren baby tips. Wat kies jij?

Tip voor de kraamvisite cadeau 4: Verwacht niet dat je de baby mag vasthouden

Ik weet nog wel dat ik daar zelf ooit teleurgesteld over was. Een vriendinnetje was bevallen en ik wilde dolgraag de baby vasthouden en knuffelen. Maar niemand anders dan de moeder en vader mocht de baby aanraken. Ik vond het verschrikkelijk jammer maar toen ik zelf moeder werd begreep ik het opeens heel goed. Sommige mensen vertrouwen gewoon niemand hun wonder toe. Bang dat het kraambezoek het nekje niet goed ondersteund, of de baby per ongeluk laat vallen. Of niet goed hun handen hebben gewassen, of bang dat de baby niet meer naar je baby ruikt maar naar de parfum van je bezoek. Of de baby is eindelijk stil en rustig na een gebroken nacht. Zoveel redenen, zoveel hormonen, zoveel emoties. Een ervaren moeder is hier vaak wel makkelijker in. Maar een kersverse voor de eerste keer moeder niet. Respecteer dat! Een vierde in tips voor kraamvisite cadeau.

Een blog met tips voor kraamvisite cadeau. Kraambezoek - kraamcadeau een handige lijst met cadeau pasgeboren baby tips. Wat kies jij?

Tip 5 vergeet de partner en broertjes zusjes niet!

Het gebeurt zo vaak! Wel een cadeau pasgeboren baby en voor de moeder, maar de vader en broertjes en zusjes worden totaal genegeerd. Terwijl ook zij belangrijk zijn geweest in de reden dat er een kraambezoek is 😉 Dus regel ook wat kraamkadootjes voor de partner. Hem of haar, ja laten we eerlijk zijn alles is mogelijk! Een klein cadeautje voor broertjes en zusjes en zorg dat niemand zich vergeten voelt. Een vijfde en belangrijke tip voor kraamvisite cadeau.

Tip voor de kraamvisite cadeau 6: Bied je hulp aan

Ik weet nog wel dat mijn man en ik allebei doodop waren en er een klusje in huis gedaan moest worden. De kraamvisite vroeg of ze nog iets konden doen en wij waren zo dankbaar! Kersverse ouders zijn vaak moe. Een baby slaapt niet altijd door, kan krampjes hebben, en soms is er ook nog werk wat gewoon door moet gaan omdat de partner geen vrij kan nemen bijvoorbeeld. Even een klein klusje doen is een tip voor een kraamvisite cadeau en zo gedaan!

Een blog met tips voor kraamvisite cadeau. Kraambezoek - kraamcadeau een handige lijst met cadeau pasgeboren baby tips. Wat kies jij?

Tip 7 zorg voor een uniek kraambezoek cadeau

Eerlijk is eerlijk ik was dolblij met bonnen van de Hema. Zo kon ik zelf nieuwe rompertjes halen als dat nodig was, of andere kleine spullen voor de baby. Maar ook bonnen van de H&M of de Prenatal zijn altijd welkom.
Wat ook altijd een goed idee is, een goede tip voor kraamvisite cadeau is, om gewoon even te vragen of ze nog wat nodig hebben. Soms is er iets van een online lijstje waar nog dingen van afgestreept kunnen worden, of iets waar het kersverse ouderpaar net nog aan denkt wat ze zijn vergeten. Vraag dus altijd of er nog iets is af te strepen op de uitzetlijst voor de mama.

Of denk aan iets unieks. Zo kregen wij een handgemaakte houten spaarpot met de naam van mijn dochter. Een lief knuffeltje met haar naam. Een mooie naamketting die ze op kan hangen in haar kamer. Of de unieke posters van een kijkje in jezelf. Denk ook niet alleen aan de eerste maanden, maar aan de ontwikkeling in een heel jaar!
Van eerste stapjes, eerste tandjes, eerste schoenen, eerste sloffen, eerste tandenborstel. Zoveel mogelijkheden om iets unieks te geven. Probeer vooral niet te compenseren in groot, maar probeer echt iets nuttigs of iets klein liefs te geven als tips voor kraamvisite cadeau. Check wel even tip 9!

pasgeboren baby cadeau

Tip 8 let op wat je zegt een kraamvisite cadeau

Een bevalling is op welke manier dan ook heel erg ingrijpend. Ook al is het goed gegaan dan nog is het lichamelijk en geestelijk zwaar. Niet alleen voor de moeder maar voor iedereen in het gezin. Ga geen zware gesprekken aan over politiek of ellende. Heeft de baby flapoortjes of een rode vlek, je hoeft dit niet uit te spreken. De pasgeboren baby is de mooiste in de ogen van de moeder en het gezin, en alles wat je zegt kan haar emotioneel of onzeker maken. En ga al helemaal geen gesprekken beginnen over kinderziektes, wiegendood of opvoedkwesties. Ook al is het goed bedoelt, probeer toch echt op te passen is mijn achtste tip voor kraamvisite cadeau.

Tip 9 Kijk uit bij wie je koopt

Een belangrijke in deze tips voor kraamvisite cadeau, let op bij wie je koopt! Tegenwoordig schieten de home made kinder- en baby items makers als paddenstoelen uit de grond. Mooi dat er veel kleine bedrijfjes komen en vaak is het leuk betaalbaar en uniek. Maar vergeet niet dat baby producten veilig moeten zijn! Bij officiële merken worden de producten uitgebreid getest. En bij die leuk hakende tante of die collega die bijtringen maakt gebeurd dit niet. Ik had heel lief en goedbedoeld een handgemaakte bijtring gekregen, maar deze viel dus uit elkaar na 1 keer. Overal kleine kraaltjes! Gelukkig was ik erbij. Ook de haarbanden en strikjes zijn leuk, maar blijf hier altijd bij en laat je baby nooit, maar ook echt nooit hiermee slapen!

Een blog met tips voor kraamvisite cadeau. Kraambezoek - kraamcadeau een handige lijst met cadeau pasgeboren baby tips. Wat kies jij?

kraamcadeau idee voor pasgeboren baby

Het kan heel moeilijk zijn een passend cadeau. Maar een cadeaukaart voor een Hema, H&M, Bol, Prenatal is altijd een goed idee. Wil je toch iets fysieks geven dan geef ik hieronder maar liefst 55 tips in verschillende prijsklassen. Cadeau tips voor kraamvisite of bekijk het verlanglijstje voor 1 jarige jongen en 1 jarig meisje eens. Ik kies wel voornamelijk items uit van duurzame materialen en zonder zooi erin. Een pasgeboren baby is zo onwijs kwetsbaar, daarmee hou ik rekening.

kraambezoek cadeautips

Als cadeau tip voor kraamvisite kan je ook zelf een pakket samenstellen. Denk aan een mooie badcape, plus doucheschuimpje en een badspeeltje bijvoorbeeld. Pak het leuk in en klaar. Of een leuke slaapzak en knuffeltje en je hebt een slaapthema cadeau. Hieronder vind je diverse losse items die je zou kunnen combineren. En verwar hydrofiele luiers niet met normale luiers. Hydrofiele doeken zijn geweldig. Voor kwijl, poep, onderweg, thuis enzovoort. Deze doeken zijn heel licht en drogen supersnel. Ik gebruikte het voor borstvoedingsmomentjes en voor na bad. Sommige items komen in verschillende kleuren, klik dus erop om meer productopties te zien. En wat dacht je van een duurzaam cadeau als wasbare luiers? Vond je deze tips voor kraamvisite nuttig?

Ik hoop dat je wat aan deze tips voor kraamvisite cadeau en de 55 kraambezoek cadeau inspiratie hebt gehad!

Lees ook deze blogs:

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.