Nuttige kraamcadeaus voor kersverse ouders – een kleine tip

Op onze blog MamaScrapelle hebben we al veel tips voor kraamcadeaus, maar daar komen nu toch nog wat tips bij. Voor ik mij ging omscholen tot leerkracht ben ik namelijk 5 jaar lang gastouder geweest en uit die periode heb ik wel wat nuttige kraamcadeaus voor kersverse ouders bedacht.

nuttige kraamcadeaus

Speenkoord met naam een nuttig kraamcadeau

De meeste ouders krijgen hele nuttige kraamcadeautjes als allemaal verschillende merken speentjes. Ideaal om uit te proberen welke speen jouw kind het fijnste vind. Dat kwam bij mij als gastouder vaak uit op merken als Bibi, Difrax en Hevea spenen. Soms had ik mazzel en hadden ze allemaal wat anders, maar soms niet en dat kan een uitdaging zijn. En dat terwijl je als gastouder maar 2 kinderen onder de 1, 4 kinderen onder de 2 en 5 kinderen onder de 4 mag hebben. Sja, sommige kinderen hebben wat langer een speen nodig. Wat had ik het fijn gevonden als meer mensen een speenkoord met naam cadeau hadden gegeven. Zo kun je speen gewoon vastmaken aan de kleding van het kindje. Nooit meer kwijt, en altijd binnen handbereik.

Let wel dat je een speenkoord niet kunt gebruiken tijdens het slapen van een kindje in de box of ledikant.

nuttige kraamcadeaus

Eigen speelgoed

Wat ik ook altijd een leuk en nuttig kraamcadeau vind zijn van die schattige rammelaars gemaakt van hout. Vaak prachtig versierd met houten kralen, waar je ook de naam van het kindje in kan zetten. En een schattig gehaakt diertje.

Jonge kinderen stoppen graag van alles in hun mond. Niet zo gek ook want er gebeurd een hoop in het tandvlees met al die tandjes die aan het groeien zijn en doorkomen.

Daarbij stopt je baby alles in zijn mond omdat andere zintuigen nog niet zo goed ontwikkeld zijn. Een baby kan het beste waarnemen en voelen met zijn mond en tong. Daarom verdwijnt alles dus in hun mond. Ja ook hun vingers en tenen als ze die eenmaal ontdekt hebben. Als gastouder moest ik dus heel vaak al het babyspeelgoed wassen uit hygiënisch oogpunt. En laten we wel zijn iedereen zijn eigen speeltje, zoals een rammelaar, dat graag in de mond verdwijnt is wel zo hygiënisch.

Andere spullen in het lijstje met nuttige kraamcadeaus

Ik kan nog wel even doorgaan met nuttige kraamcadeaus!!

 • Wat dacht je van sloffen die de kinderen niet zelf uit krijgen. Ik was fan van het merk aapies.
 • Een rugzak met naam waar naast reservekleding, verschoningsspullen ook knutselwerkjes in kunnen.
 • Het recept voor zelfgemaakte billendoekjes met kokosolie voor echt zachte billetjes.
 • Hydrofiele doeken XL ze zijn voor zoveel dingen handig!

Lees ook deze blog met nutteloze cadeaus voor kersverse ouders, dan weet je ook wat je in elk geval niet hoeft te kopen!

Nog een rijtje met nuttige kraamcadeaus

Hier zijn enkele nuttige en doordachte geschenkideeën:

 1. Luiertas: Een goede luiertas is een zegen voor ouders. Kies er een met veel vakken, isolerende compartimenten en comfortabele draagriemen.
 2. Babydrager of draagdoek: Voor ouders die van plan zijn hun baby dicht bij zich te houden, kan een ergonomische babydrager of een zachte draagdoek van onschatbare waarde zijn.
 3. Babyfoon: Een betrouwbare babyfoon met moderne functies, zoals video, temperatuursensoren en tweeweg-audio, kan ouders gemoedsrust geven.
 4. Aankleedkussen met hoes: Een aankleedkussen met meerdere hoezen is een praktisch cadeau. Het bespaart ouders tijd en moeite bij het verschonen van hun baby.
 5. Flessenwarmer of sterilisator: Dit kan een handige toevoeging zijn aan de dagelijkse routine van ouders die flesvoeding geven.
 6. Badset voor baby’s: Een zachte babybadjas, een badthermometer en milde badproducten vormen een geweldig cadeau voor badtijd.
 7. Activiteitsspeelgoed: Speelgoed* dat de zintuigen en de ontwikkeling van de baby stimuleert, zoals rammelaars, knuffels en kleurrijke speelmatten, is altijd welkom.
 8. Wieg- of kinderwagenaccessoires: Denk aan een zachte inleg voor de kinderwagen, een bijpassend dekentje of een mobiel voor boven de wieg.
 9. Luiers en babydoekjes: Een voorraad luiers en babydoekjes kan een praktisch en altijd welkom cadeau zijn.
 10. Een cadeaubon: Als je niet zeker bent van de behoeften van de ouders, kan een cadeaubon voor een babywinkel of een winkel die babyproducten verkoopt, een goede keuze zijn.

Weet jij nog meer nuttige kraamcadeaus dan hoor ik het graag!

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.