Skip to Content

Tips om je huis extra gezellig te maken

In deze tijd van het jaar is een gezellig huis enorm belangrijk. De dagen worden korter en de temperatuur begint de dalen. Het is dan heerlijk om een gezellig, knus en warm huis te creëren. In dit artikel vind jij tips die jou gaan helpen om je huis extra gezellig te maken. 

huis gezellig maken openhaard
Image by Jill Wellington from Pixabay

Plaats een open haard voor een gezellig huis!

Een enorm gezellig toevoeging aan je huis, is een open haard. Alleen al door een open haard kun je een fijne plek in je huis creëren. Niet alleen het uiterlijk van een open haard is erg gezellig, ook de warmte zorgt voor extra sfeer. Tijdens de koude winterdagen heerlijk voor de open haard met een warme chocolademelk, hoe fijn klinkt dat!

Gebruik een gezellig kleurenpalet

Het gebruik van een terugkerend en gezellig kleurenpalet speelt een grote rol binnen de gezelligheid van je huis. Kies een bepaald kleurenpalet die het beste past bij de sfeer die je wilt creëren in je huis. 

Denk goed na over de sfeer die je wilt creëren en welke kleuren hierbij passen. Bij een strandgevoel passen bijvoorbeeld kleuren als blauw, beige en wit. Heb jij de kleuren voor je huis al vastgesteld? Ga dan op zoek naar accessoires en wellicht meubelen in die kleur. Bijvoorbeeld leuke lampen of mooie fauteuils in dezelfde kleuren. Wanneer je woonaccessoires met andere kleuren gaat toevoegen, is er een kans dat het magische effect weggaat. 

Mooie en comfortabele aankleding

In een gezellig huis, kan mooie en comfortabele aankleding niet ontbreken. Uiteindelijk zorgen accessoires in het huis voor een groot deel van de sfeer. Het is extra bevorderend voor de sfeer wanneer de accessoires met elkaar te maken hebben. Door bijvoorbeeld een thema aan te houden, kun je de accessoires op elkaar afstemmen. 

Naast het uiterlijk van de aankleding, is comfort ook erg belangrijk. Comfort zorgt er namelijk voor dat mensen graag bij je over de vloer komen. Zorg bijvoorbeeld voor een fijn salontafel design, waar mensen graag aan willen zitten. Ook voor jezelf is comfort erg fijn. Dit zal bijdragen aan de sfeer die er in het huis hangt. 

sfeerlicht
Image by Dim Hou from Pixabay

Huis gezellig maken met goed Lichtgebruik

De verlichting is een zeer onderschat element in je huis. Een gezellig huis heeft naast natuurlijk licht, aanvullende lichtpunten nodig. Zorg er dus voor dat u genoeg natuurlijk licht binnen krijgt. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste kunstverlichting aanschaft. Dit zal een grote bijdrage leveren aan de gezelligheid in je huis. 

Met deze tips kun jij hopelijk je huis extra gezellig gaan maken!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.