Skip to Content

Een nieuw bed voor de slaapkamer – beddenoverzicht

In de slaapkamer breng je heel wat uurtjes door. En daarom is een goed bed van groot belang. Een goed bed gaat gemiddeld 20 tot 25 jaar mee, maar ook in een kortere periode kan hij al minder fijn gaan liggen. Is jouw bed aan vervanging toe, bijvoorbeeld omdat hij niet meer fijn ligt, of omdat je gewoon een ander model wilt? Stel jezelf de vragen in dit artikel en vind een nieuw bed dat het beste bij je past!

nieuw bed boxspring
Image by Dim Hou from Pixabay

Boxspring of ander model?

De boxspring is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Dat heeft enerzijds te maken met het aantrekkelijke uiterlijk. Het ziet er lekker zacht uit, alsof je er op ieder moment van de dag heerlijk op neer kunt ploffen. Het is een ware eyecatcher in de slaapkamer.

Maar dat is niet de enige reden dat veel mensen kiezen voor een boxspring. Dit model is namelijk vaak wat hoger, wat veel mensen prettig vinden met in- en uitstappen. Bovendien liggen ze erg comfortabel door die dubbele matrassen. Grote kans dat jouw voorkeur uitgaat naar een boxspring als nieuw bed. Ontdek hier de boxspring beste koop van het moment!

Nieuw bed met of zonder elektrisch verstelbare bodem?

Lees je graag een boekje voor het slapengaan of vind je het heerlijk om voor de televisie te hangen terwijl je nog lekker onder de dekens ligt? Kun je een ontbijtje op bed ook wel waarderen? Dan is een nieuw bed met elektrisch verstelbare bodem een goed idee. Deze modellen zijn vaak wat prijziger, dus het is voor jezelf een afweging of het deze investering waard is.

Fijn is het in ieder geval wel! Het is zelfs mogelijk om een model te kiezen waarbij je beide zijdes apart van elkaar kunt bedienen. Kan de een lekker doorslapen terwijl de ander van een boekje of serietje geniet.

Welk formaat is wenselijk?

Het ene stel ligt liever knus op elkaar, terwijl het andere stel veel ruimte comfortabel vindt. En ook als je alleen slaapt dan kun je alsnog behoefte hebben aan een groot bed. Liever te groot dan te klein? Het is in ieder geval belangrijk dat je vooraf nadenkt over het formaat. Het nieuwe bed moet natuurlijk ook in de ruimte passen en bij voorkeur aansluiten bij de rest van de slaapkamerinrichting.

Standaard zijn bedden 2 meter in de lengte, maar wanneer een persoon erg lang is of erg diep onder de dekens kruipt, dan kan een langer formaat wenselijk zijn. Er zijn zelfs bedden verkrijgbaar van 200x220cm, zodat er zowel in de breedte als lengte extra veel ruimte is.

slaap lekker in nieuw bed
Image by Victoria Model from Pixabay

Welk type matras past bij jou en je nieuwe bed?

Er zijn verschillende soorten matrassen, zoals traagschuim, koudschuim pocketveren, latex en polyester. Pocketveer krijgt vaak de voorkeur wegens het hoge slaapcomfort. Bovendien kun je de hardheid van het matras zelf bepalen. Mocht de een wat zwaarder zijn dan de ander, dan kun je zelfs de ene kant wat harder laten maken dan de andere kant. Verder kun je ook nog specifiek voor een ventilerend matras kiezen, wat van pas komt als je veel transpireert in je slaap.

Wil je meer tips over het kiezen van het beste matras, de verschillen tussen de soorten matrassen, of ben je simpelweg op zoek naar de best verkochte en meest populaire boxsprings van het moment? Neem dan eens een kijkje op DeBeste.com, die interessante tips en aanbevolen nieuwe bedden en matrassen voor jou op een rijtje zet. Slaap lekker!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.