Skip to Content

De Klorofil familie, een speelwereld om van te houden

Ik hou van speelgoed waarvan je meerdere items kan verzamelen. Met verjaardagen en feestdagen kan er gericht een passend cadeau gegeven worden. Een bestaande en geliefde collectie wordt telkens iets groter. Hou je nou ook van duurzaam, lief en natuurlijk? Met een retro knipoog? Ontmoet dan de Klorofil familie! Een geweldig leuke magische speelwereld waarin je lekker kan gaan verzamelen. En wat garant staat voor vele uren speelplezier

De Klorofil familie

Ik wil beginnen met de nostalgische basis. Wie kent deze speelboom niet niet van vroeger?! Deze speelboom was voor mij alleen maar iets om van te dromen. Ik heb het nooit gekregen en soms bij vriendjes ermee mogen spelen. Het toffe aan deze magische speelboom is de eenvoud en stevigheid in combinatie met verrassende elementen. Het “dak” kan je induwen en weer eruit poppen! Ook zit er een leuk liftje verstopt. Voor mijn man is het kleine bosje waar je een poppetje in kan verstoppen het item van nostalgie. En ook in deze nieuwe magische boom van de Klorofil familie zitten al die elementen.

Tegenwoordig slapen vosje Eliot en beer Ruby in de magische speelboom. Het bladerdak popt omhoog en het hele huis komt tevoorschijn. Maar ook de toffe avonturen bus heeft dat plopeffect. Echt heel fijn is dat. Kinderen vinden dit prachtig en het werkt heel goed. Er zijn inmiddels meerdere gezinnen in de Klorofil familie bijgekomen. Allemaal leven ze in een natuurlijke omgeving. Hun spel en bezigheden zijn ook allemaal actief en gespitst op natuurlijke dingen. Schommelen aan een boomstam, jam maken, fruit zoeken, verstoppertje spelen, klimmen enzovoort.

Verbeeldingskracht door de Klorofil familie

De Klorofil familie heeft voor mij de perfecte balans tussen plastic en natuurlijk. De kleuren en de magische wereld zijn heel kalm en fijn. Daardoor is er veel ruimte voor verbeeldingskracht. Het materiaal is heel sterk, laat zich goed schoonmaken en kan tegen een stootje. Dit gaat dus jaren mee! De leuke plop effecten in dingen stimuleren de fijne motoriek en zorgen voor een leuk verrassingselement. In het begin is het voor mijn jongste dochter van 20 maanden even uitzoeken. En dat vind ze heerlijk, ze kan zo zelf aan de slag met dit speelgoed.

Welkom gevoel

Het speelgoed is zo goed als speelklaar. Bij de magische speelboom moet je alleen even wat stickers plakken en muurtjes plaatsen. Ik zeg wel “alleen even”, maar ik kreeg het wel benauwd. Ik ben heel slecht in stickers recht en netjes plakken… Maar deze stickers laten zich opvallend makkelijk plaatsen. Ook als het niet in 1 keer goed gaat, kan je het makkelijk corrigeren. Mijn beide dochters werden erg enthousiast van de doos alleen al! Wat een welkom gevoel geeft de Klorofil familie ons. En ik spring even terug naar mijn kindertijd; Yes ik heb de magische speelboom eindelijk in handen! Het kind in mij is erg gelukkig.

Mijn jongste dochter van 20 maanden weet direct hoe ze ermee moet spelen. De plop elementen vind ze tof en na even oefenen lukt het haar vrij snel om zelf te doen. De diertjes laat ze spelen, schommelen, in stoeltjes zitten en legt ze in bed. Ze geeft kusjes en gaat vervolgens een stuk lopen met de magische speelboom. Het laat zicht heel makkelijk vervoeren voor kleine kinderhandjes. De paar keer dat het viel, hield ik mijn adem in. Maar het is echt heel sterk en er is niks aan de hand!

Cadeautip Klorofil familie

Mijn oudste dochter vind vooral de geheime lift erg tof en speelt er ook heerlijk rustig mee. Althans als de jongste dit toelaat. Het is voor nu echt haar Klorofil familie. Gelukkig is er genoeg ruimte en zijn er genoeg diertjes om te delen en al snel spelen ze lief samen. De diertjes spelen, glijden en springen in het rond. In elke speelset zitten familieleden maar je kan ook sets loskopen. Wij hebben de bever familie. Het leuke is nogmaals dat er veel uitbreiding is.

Er zijn meerdere voertuigen, speelsets en familieleden. Ideaal om telkens iets te geven of te vragen. Ik vind het ook zo gezellig staan in de woonkamer. Het is geen storend speelgoed om te laten. Ik duw de top van de magische boom dicht en mijn woonkamer is een vrolijk boompje rijker.

Deze Klorofil familie en speelset is absoluut al erg geliefd in ons huis en ik heb meteen weer leuke items om met de feestdagen te vragen en met de verjaardagen die vrij snel daarop volgen. Heerlijk om mooi kwaliteit speelgoed te verzamelen waar uren mee gespeeld wordt. Wij zijn fan en dit is dus een absolute aanrader voor op de verlanglijstjes!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Linda Raaijmakers

Saturday 28th of November 2020

Dit is echt jeugdsentiment :D daar hebben we vroeger uuuuren mee gespeeld :D

Selena

Wednesday 9th of December 2020

Ja echt jeugdsentiment. Ik had hem niet... dus ben nu uren aan het spelen om tijd in te halen :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.