Skip to Content

Cadeautip voor jonge kinderen, een heerlijke wereld van Klorofil

Bij MamaScrapelle helpen we jullie graag met allerhande cadeautips. Eigenlijk heb je als je onze site hebt gevonden nooit meer een probleem op verjaardagen en tijdens de feestdagen. Maar omdat we jullie graag nog meer willen helpen blijven er blogs met tips komen. Zo ook nu: cadeautip voor jonge kinderen, een heerlijke wereld van Klorofil. Dat ik fan ben van het speelgoed merk Klorofil is geen geheim. Mijn dochters spelen hier al vele jaren mee. En nu is de familie uitgebreid met twee hele toffe nieuwe items! In deze blog aandacht voor dit toffe merk en de twee nieuwe items.

Cadeautip voor jonge kinderen klorofil

De wereld van Klorofil

Het begon voor mij allemaal ooit met de retro speelboom. Wat wilde ik die graag als kind hebben. Maar helaas, nooit gekregen. Een aantal jaar terug viel mijn oog weer op deze retro speelboom, en wat bleek? Deze is opnieuw uitgebracht door het merk Klorofil! Dat was de start van vele gave speelgoeditems en speelvriendjes. Dit duurzame merk zit niet stil. En met duurzaam bedoel ik dat het degelijk en stevig speelgoed is. Het kan tegen een stootje, gaat vele jaren mee en staat garant voor vele fijne speeluren.

Het leuke aan Klorofil is dat het stevig plastic is, een fijne en vriendelijke wereld met dieren omvat en dat er soms verrassende elementen bijzitten. Denk aan daken die poppen, knopjes die klikken, soms een lichtje, draaideuren en meer. Heerlijk prikkelend maar nooit schreeuwend. Kinderen worden aangemoedigd om onderdeel van deze lieve wereld te zijn en lekker te spelen. Om die reden is het een absolute cadeautip voor jonge kinderen.

Er valt namelijk veel van te sparen, gaat perfect op verlanglijstjes en het verzamelen is ook tof. Tijdens Sinterklaas deed ik bijvoorbeeld de poppetjes los inpakken als schoencadeautjes.

Je vindt de hele wereld bij Kleine Giraf!

We hebben al veel mogen recenseren voor MamaScrapelle en veel zelf ook gekocht/gekregen. Klik op de foto hieronder om naar de blog te gaan.

Verschillende soorten items

De wereld van Klorofil is dus zeer uitgebreid. Het bestaat uit grotere speelsets zoals de kenmerkende retro speelboom waarvan de bovenkant kan ‘poppen’. Je drukt het in en de speelboom is compacter. Fijne bijkomstigheid vind ik dat het daardoor een prima item is voor in de woonkamer. Het siert de kamer en kan blijven staan. Een ander groot item is de Winterboom. Het thema skiën zit hierbij. Een toffe glijbaan en winterdingen. De school is ook heel erg leuk, deze komt met een lichtje! Met deze cadeautip voor jonge kinderen weet ik zeker dat je vele kindjes erg blij gaat maken.

Naast de grotere items zijn er ook kleinere huisjes, voertuigen, speelgebieden en poppetjes. De voertuigen variëren ook van groter tot kleiner. De camper is hier geliefd, deze is groter en er passen meerdere poppetjes in. Het kleinere appelspeelhuisje is ook heel erg geliefd, de vorm zelf is gewoon heel erg tof. Klorofil heeft zelfs ook een echt wateritem die mee kan in bad of onder de douche! Genoeg keuze en diversiteit dus en in mijn ogen een goede cadeautip voor jonge kinderen. Al speelt mijn dochter van 9 er eigenlijk ook nog graag mee.

schoencadeau klorofil
Superleuk met een lichtje wat aangaat als een poppetje er op geklikt wordt

Negatieve ervaringen Klorofil speelgoed

Jullie zijn gewend dat we altijd eerlijk reviewen bij MamaScrapelle. En dat ga ik ook zeker doen in deze blog met cadeautip voor jonge kinderen met in de hoofdrol het speelgoedmerk Klorofil. Eigenlijk hebben wij geen negatieve ervaringen met Klorofil. Zoals gezegd spelen mijn dochters er veel en vele jaren mee. Er is één voertuigje, een motor met zijspan. Dit is een walnootje en dan kan je de bovenkant openklappen tot zijspan. Dat dakje valt er wel eens af, het voertuig is ooit gevallen. Van alle Klorofil items is dit het enige met een mankementje. Oja en er is een auto waarvan de achterkant moet kunnen openpoppen maar die hapert soms wel eens en blijft hangen.

Bij veel items van Klorofil moet je zelf stickers plakken. De één vindt dit heerlijk, de ander krijgt er prestatiezweet van (ik dus). Ik ben een moeder die haar jonge kinderen dit niet laat doen, ik wil het recht hebben. Want de Klorofil items gaan vele jaren mee en ik kan het niet loslaten dat alles verkeerd en scheef zit. Dus ik ga zelf aan de slag. Maar ik vind het wel moeilijk om alles goed te plakken. Tegelijk is het wel heel fijn dat je dus zelf kan kiezen of je überhaupt wel wil stickeren. Dus een echt negatief punt is dit niet. Wel goed om bewust van te zijn, zo pak ik bijtijds de stickers weg voordat een dochter zich creatief op deze manier wil uitleven.

Positieve ervaringen Klorofil speelgoed

Het mag geen geheim zijn dat onze positieve ervaringen vele malen hoger zijn. Wij houden echt van dit toffe speelgoedmerk. Het is lief en stevig en niet zonder reden een goede cadeautip voor jonge kinderen. Nog een keer lekker overzichtelijk waarom we zo blij zijn met dit werk.

  • Divers: veel verschillende items
  • Duurzaam: stevig materiaal wat vele jaren meegaat
  • Vrolijk: een lieve en veilige wereld
  • Design: het speelgoed is zo mooi ontworpen, dat misstaat niet in een kamer
  • Prikkelarm: geen schreeuwend speelgoed, lekker prikkelvriendelijk maar wel uitdagend genoeg
  • Eigen: elk item heeft wel een eigen kenmerk zoals een lampje, geluidje of iets anders
  • Cadeautip voor jonge kinderen: zet het op verlanglijstjes, er is veel te sparen!

Nieuw Klorofil speelgoed perfect als cadeautip voor jonge kinderen

Ik heb nog meer in deze blog over een toffe cadeautip voor jonge kinderen. Want Klorofil heeft twee verse items voor in de familie. En ze zijn zo leuk. Mag ik aan jullie voorstellen: een foodtruck en een dennenappel snackbar. Ze zien er al vrolijk uit in de doos, mijn dochters reageerden helemaal blij. Heel eerlijk dacht ik dat ze dit jaar afscheid zouden nemen van hun Klorofil collectie. Maar afgelopen week hadden ze opeens weer alles erbij gepakt en sindsdien spelen ze er weer dagelijks mee. Mijn jongste dochter van 4 en mijn oudste van 9. De oudste vindt de diertjes lief en speelt herkenbare situaties na zoals gezellig eten en spelen met vrienden. De jongste verzint de meest fantastische avonturen. Deze twee nieuwe items met Klorofil speelgoed werden dus heel enthousiast ontvangen!

Klorofil foodtruck en snackbar

Foodtruck: deze vrolijke foodtruck* komt met poppetje, wagentje en wat eten. Het dak kan poppen en de zijkanten kunnen naar beneden. Er zit een kassa in waar ook iets kan poppen. Het is ook een beetje een marktkraam. Wij bezoeken graag foodfestivals en mijn dochters spelen dit dan ook na. Alles werkt en er is eigenlijk geen uitleg nodig. Deze foodtruck is gewoon erg leuk. En de stickers zitten er fijn allemaal op.

Dennenappel snackbar: dit is een wat groter item en wederom gericht op lekker eten. Het is overigens niet zo groot als de speel- of winterboom. Het past dus makkelijk erbij. Er valt me direct iets op, de meeste stickers zijn al geplakt! Ik mag creatief losgaan met enkele sneeuwstickers op het dak. Dit heb ik zelfs mijn dochters laten doen en het is goed gekomen. In de snackbar zit een leuke popcorn machine die maisjes laat poppen. Echt heel tof. Het dak kan weer poppen en er zitten veel leuke geheimpjes in de snack- en snoepbar* verstopt om te ontdekken.

Ideale cadeautip voor jonge kinderen

Klorofil is wat mij betreft dus een ideale cadeautip voor jonge kinderen. Het is al geschikt vanaf 1,5 jaar maar kijk altijd naar een kind. Er zitten niet heel kleine onderdelen bij en ze kunnen wel tegen wat gekwijl. Zoals gezegd vindt mijn oudste dochter het ook nog steeds leuk. Ze wisselt gamen af met even schermvrij ontprikkelen in deze vriendelijke wereld. Ik denk dat het voor inmiddels ook ‘jeugdsentiment’ is. Ze speelt al van jongs af aan met het Klorofil Speelgoed.

Sommige items uit de collectie zijn misschien een wat duurdere uitgave, wij hebben het op de verlanglijstjes van de kinderen gezet zodat het soms door meerdere mensen als cadeau gegeven kan worden. Ook hebben mijn dochters voor wat items gespaard in hun spaarpot.

Meer cadeautip voor jonge kinderen

Ben je nou opzoek naar meer cadeautip inspiratie? Bezoek dan onze verlanglijstjes!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.