Verlanglijst 9 jarige jongen – een handige tiplijst

Wat ingewikkeld is het he, om steeds weer een leuk en origineel cadeau uit te zoeken voor je jongen. Soms weten kinderen zelf echt niet wat ze willen hebben, of ze zuchten ‘geld ofzo’. Zoals je gewend bent van MamaScrapelle hebben we ook voor je 9 jarige jongen een verlanglijst gemaakt. Handig, genoeg inspiratie op een rij voor jou! Wist je dat we ook een verlanglijst voor negen jarige meisjes hebben?!

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes!

Jongens van 9 jaar kunnen heel erg verschillen. Zo zijn er jongens die graag Lego of ander bouwspeelgoed op hun verlanglijst zetten. Andere jongens krijgen liever games of juist boeken. De verscheidenheid aan ideeën maakt het zo leuk om deze lijst samen te stellen. Aan jou alleen nog de taak om te kijken wat er bij jouw jongen past! Veel zoekplezier!

1. Boeken op de verlanglijst van een 9 jarige jongen

Verlanglijstje 9 jarige jongen

We hebben 8 boeken voor je verzameld die op de verlanglijst voor een 9 jarige jongen zullen passen.

Deze en nog veel meer boeken worden besproken op onze andere website, StoerLeesVoer. Kijk dus gerust eens daar als je een echte boekenliefhebber hebt thuis!

Welk boek kies jij?

Terra Ultima is een boek dat absoluut terug moet komen op een verlanglijst voor een 9 jarige jongen die houdt van mooie tekeningen en de natuur. Het is een prachtig geïllustreerd boek van Raoul Deleo. Hij heeft een nieuw continent ontdekt en heeft alle bijzondere dieren daar getekend. Dit boek heeft de Gouden Penseel 2022 gewonnen, dus is echt een topper!

Gameboek Schaduwkraai is een spannend boek dat leest als een game. Echt een aanrader dus voor jongens die liever gamen dan lezen, maar die je toch wilt sturen naar een leesboek. Kinderen bepalen namelijk zelf hoe het verhaal verloopt. Dog Man behoeft weinig toelichting. Deze serie van boeken is erg geliefd bij jongens en meiden van deze leeftijd. Het is een kleurrijk boek, ook geschikt voor kinderen die het lezen lastiger vinden.

De ontdekkingsreiziger is een heerlijk leesboek. Een groep kinderen stort neer met hun vliegtuigje op een onbewoond eiland, ze moeten daar zien te overleven. Een spannend boek, met veel mooie details en prachtige illustraties. Een ander boek over de natuur is Gevaar op safari. Een onderdeel van een serie, erg geliefd en dus een goede toevoeging op de verlanglijst van een 9 jarige jongen.

Zoveel boeken voor de verlanglijst voor een 9 jarige jongen

Verhalen voor jongens die anders durven zijn gaat over 100 mannen en jongens die iets bijzonders hebben gedaan in de geschiedenis. Allemaal hebben ze op hun eigen manier de wereld een beetje beter gemaakt. De chocoladetandarts is een geweldig boek van Tosca Menten. Het boek is een verzameling van heel veel verschillende beroepen die zo grappig zijn bedacht. Voor echte lolbroeken dus!

Leven van een loser is een serie met boeken over Bram Botermans. Hij vindt zichzelf perfect, maar zijn omgeving lacht zich kapot om hem. Er gebeuren namelijk altijd grappige en onhandige dingen bij Bram. De boeken worden graag gelezen door kinderen die het lezen wat lastig vinden. Er staan veel cartoonachtige illustraties bij.

2. Spelletjes op de verlanglijst voor een 9 jarige jongen

Verlanglijstje 9 jarige jongen

Een leuk spel kan echt niet ontbreken op de verlanglijst van een 9 jarige jongen. Dit is immers een gezellige activiteit met het hele gezin. We hebben 8 verschillende spellen voor je geselecteerd.

What do you meme familie is leuk om te spelen met het hele gezin of vriendengroep

Lees hier de recensie van Carcassonne de mist

Bij Kelly thuis zijn ze dol op de 999 games zoals Pick a pen tuinen

Renature een prachtig bordspel met aandacht voor de natuur

Cross Clues een coöperatief spel over het leggen van verbanden tussen aanwijzingen.

Een educatief en leuk spel is 10 dagen door Europa

Raad wat ik denk is een spel voor 3 tot 6 spelers vanaf 7 jaar.

Ga jij voor een kort spel of speel je liever langer?

Een aantal kleine spellen die even kort tussendoor te spelen zijn vinden kinderen van 9 jaar vaak leuk. Een voorbeeld hiervan is Valse motten. Dit spel is namelijk een ondeugend spel voor echte valsspelers. Je mag namelijk legaal valsspelen, ik zie de ogen van je jongen al gaan glimmen! Daarnaast is Beverbende ook vergelijkbaar. Een kort, tactisch spel, waarbij het de bedoeling is dat je zo min mogelijk punten haalt. Het voordeel van deze spellen is ook dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn naar bijvoorbeeld een camping.

Een spel dat heel kort klinkt, maar ongeveer 30 minuten speeltijd nodig heeft is 5 seconden. Het is wel een razendsnel spel wat op verschillende niveaus te spelen is. Dit blijft dus lang leuk! Dit spel kan met alleen kaarten of ook met een speelbord gespeeld worden. Een lang, uitgebreid spel daarentegen is Renature. Een prachtig uitgebreid bordspel, heel mooi vormgegeven. Dit spel heeft de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022 gewonnen, een aanrader dus.

Een nieuw spel van Harry Potter is Paralitis! Dit spel is voor minimaal 4 spelers, dus verzamel alle vrienden van je 9 jarige jongen maar. Zijn verlanglijst kun je met meer Harry Potter spellen uitbreiden, maar dit spel is de nieuwste aanwinst.

Een tof spel is Fiesta Mexicana!

Nog meer mooie spellen

Een ander spel dat Speelgoed van het jaar 2022 is geworden is Stella. Dit is een competitief kaartspel. Je moet risico nemen, anders kun je nooit winnen. Dat is aan veel 9 jarige jongens wel besteed! De derde winnaar in de categorie spellen is ook zeker leuk voor jongens van 9 jaar. Het gaat om Cross Clues, een coöperatief spel. Dus kan je zoon nog niet zo goed tegen zijn verlies? Dan is dit spel waarin je samen kunt winnen het ideale cadeau!

Het laatste spel op deze verlanglijst van een 9 jarige jongen is 30 seconds junior. Bij veel vriendengroepen is 30 seconds een groot favoriet om een hilarische avond te beleven. Dit spel is er ook in junior variant, echt een groot succes voor het hele gezin.

Het spel superkrachten voor je hoofd is een perfect spel voor deze leeftijd

SetUp is een leuk nieuw spel voor fans van Rummikub

3. Puzzels voor op de verlanglijst van een 9 jarige jongen

Puzzels

Het is misschien niet meer het cadeau waar je het eerst aan denkt, puzzels. Toch zijn er zoveel mooie puzzels die niet misstaan op een verlanglijst van een 9 jarige jongen.

Puzzels met een extraatje

Gewoon ‘saai’ stukjes leggen is er meestal niet meer bij, zodra een kind wat ouder wordt. Op deze verlanglijst voor een 9 jarige jongen zie je puzzels met een extraatje. Zo heeft de Ravensburger escape puzzel . Deze puzzel heeft 2 moeilijkheden. Ten eerste komt de afbeelding op de voorkant niet helemaal overeen met de echte puzzel, net als de Wasgij puzzels bijvoorbeeld. Maar daarnaast moeten er ook nog raadsels opgelost worden als de puzzel af is.

Een andere puzzel met een extraatje is de Pierre de doolhofdetective puzzel. Dit is namelijk een puzzel en een zoekboek in 1. Na het puzzelen, en tijdens het puzzelen, moet je op zoek gaan naar allerlei kleine details.

Ben je het platte puzzelen zat en willen jij en je zoon wel iets anders? Kies dan voor een 3D puzzel. Een extra uitdaging! Of wil je een andere uitdaging en kijkt je zoon graag in de spiegel? Kies dan voor de Rear view mirror puzzel. Deze puzzel is namelijk ook winnaar van Speelgoed van het jaar 2022.

Mooie puzzelplaten

Is je zoon gek op gewoon leuk puzzelen? Jan van Haasteren is toch wel één van de topillustratoren wat puzzelen betreft. Kies bijvoorbeeld voor de leuke voetbalplaat. Een ander geweldig puzzelmerk is Ravensburger. Deze heeft nu ook XXL puzzels uitgegeven, met grote stukken.

4. Buitenspeelgoed op de verlanglijst van een 9 jarige jongen

Verlanglijstje 9 jarige jongen

Gelukkig spelen veel jongens nog heel graag buiten, dit is immers heel gezond. We hebben dan ook allerlei ideeën voor buitenspeelgoed voor je uitgezocht:

Inspiratie voor nieuw spel buiten

Er worden steeds meer leuke spellen uitgegeven die buiten te spelen zijn. Een voorbeeld hiervan is Hoofd bewaking. Dit spel is winnaar van Speelgoed van het Jaar 2022 en is zowel binnen als buiten te spelen. Het is een actief spel waarbij je een kap over je hoofd krijgt, waardoor je steeds maar een klein deel van je omgeving ziet. De andere spelers moeten daarna voorwerpen stelen en naar de vluchtauto brengen.

Een ander leuk buitenspel is Les Papattes. Dit is een vorm van Jeu de Boules, maar dan uitgegeven in een prachtige houten uitvoering. Dit spel heeft ook gewonnen bij de verkiezing van Speelgoed van het Jaar 2022. Lijkt het je een leuk spel? Dan is Mölkky ook heel geschikt voor de verlanglijst van je 9 jarige jongen. Dat spel is ook heel goed mee te nemen en heeft net zo’n prachtige houten uitvoering.

5. Actiespeelgoed op de verlanglijst van een 9 jarige jongen

Verlanglijstje 9 jarige jongen

Actiespeelgoed kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Niet elke 9 jarige jongen zal het op zijn verlanglijst willen hebben, maar heel veel jongens wel.

Veel verschillende vormen van actie

Binnen Mamascrapelle hebben we al veel verschillend actiespeelgoed uitgeprobeerd. Een voorbeeld daarvan is Pokemon astral radiance. Het is bijzonder hoe lang Pokemon al speelplezier levert aan, onder andere, jongens van deze leeftijd. Ook hebben we de nieuwste bestuurbare racewagen van Max Verstappen uitgeprobeerd. Deze auto kan zelfs 15 km per uur en is voor jongens en mannen van elke leeftijd eigenlijk nog leuk. Ook hebben we de Gigabots uitgeprobeerd. Er zijn zelfs 5 soorten van, ideaal voor op de verlanglijst dus!

Schietspeelgoed is bij uitstek geschikt voor actie. Een voorbeeld hiervan is X-Shot Skins Last Stand Dart Blaster Graffiti (16 darts). Dit is een speelgoedgeweer met een roterend magazijn dat schuimpijltjes wel 20 meter ver kan schieten. Je kunt je blaster zelf vormgegeven, omdat er meerdere skins bijgeleverd worden. Dit is Speelgoed van het jaar 2022 geworden.

Lees ook deze review over blasters en lasergames

6. Bouw- en constructiespeelgoed voor op de verlanglijst van een 9 jarige jongen

Bouw en constructie

Er bestaat zoveel prachtig bouw- en constructiespeelgoed. In deze blog een paar highlights:

LEGO blijft een aanrader

Op veel verlanglijstjes van MamaScrapelle vind je LEGO terug. Er komt elk jaar weer prachtig nieuw LEGO bij, dus dat is zeker niet gek. Het is vooral ook zo afwisselend. Dit jaar is LEGO ook weer in de prijzen gevallen bij de Speelgoed van het jaar verkiezing. Het ruimteschip verkenningsmissie op Mars van LEGO City heeft gewonnen. Naast LEGO City is LEGO Technic en LEGO Star Wars ook echt een aanrader voor deze leeftijd. Of je zet een LEGO ideeën boek op de verlanglijst van je 9 jarige jongen.

Maar er is meer bouwspeelgoed

We zijn echt fan van het Gravitrax speelgoed, omdat het lang leuk blijft voor kinderen. Dit jaar is ook Gravitrax in de prijzen gevallen bij de verkiezing van het Speelgoed van het jaar 2022. Dit geldt ook voor de Pinball Machine.

Is je kind fan van helikopters en vliegtuigen? Dan is de set Mechanica Labaratorium van Clementoni een grote aanrader. Maar liefst 10 modellen kunnen in elkaar gezet worden met dit speelgoed.

7. Educatief speelgoed op de verlanglijst van een 9 jarige jongen

Speelgoed wat tof is om te spelen, maar tegelijkertijd ook leerzaam is… dat klinkt toch hartstikke goed? We hebben 7 items geselecteerd die wij echt educatief vinden, maar die ook harstikke leuk zijn voor op de verlanglijst van je 9 jarige jongen.

Wat dacht je van je eigen kristallen maken!

Wetenschappers in de dop

Het is fantastisch dat er steeds meer speelgoed op de markt komt waarbij kinderen hun onderzoeksvaardigheden kunnen ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is het Elektronisch Lab van Clementoni. Hierbij kunnen kinderen spelen met elektriciteit, maar op een veilige manier. Ze kunnen zelf circuits aanleggen, zodat een zoemer of een lichtje echt gaat werken. Dit speelgoed is winnaar geworden van de Speelgoed van het Jaar 2022 verkiezing. Ook het Wetenschapslab is een aanrader.

Door Smartgames te spelen kunnen kinderen hun denkvaardigheden stimuleren. Het zijn spellen die alleen te spelen zijn, maar ook gezamenlijk. Een voorbeeld van een Smartgame die leuk is op een verlanglijst voor een 9 jarige jongen is Horse Academy

8. Games op de verlanglijst van een 9 jarige jongen

Verlanglijstje 9 jarige jongen

Er zijn zoveel verschillende games op de markt, we kunnen dan ook absoluut geen uitputtend lijstje geven hier op Mamascrapelle. De volgende items in dit genre willen we jullie graag als tip meegeven voor de verlanglijst van een 9 jarige jongen:

Games

Nintendo Switch Sports is een mooie manier om je zoon in beweging te krijgen. Deze game voor de Nintendo Switch vraagt een actieve inbreng van je kind. Tennis, bowling, voetballen en nog veel meer! Een ander leuk spel voor de Switch is Paper Mario Origami King of geef je kind een uitbreidingspas voor Mario Kart.

Naast de bioscoopfilm DC League of Super-Pets is er nu ook een game van verschenen. Deze game is beschikbaar voor alle devices. Dus vliegende honden spotten? Koop voor je kind League of Super-Pets. Een spannende game over Hotel Transylvania Scary Tale Adventures. Een spel over een unieke griezelige wereld vol sprookjes.

Of wat dacht je van Unlock! Een escaperoom spel voor het hele gezin. Uitdagend voor een kind van 9!

Kijk hier al onze PEG 7 games:

9. Cadeautjes onder de 10 euro

Verlanglijstje 9 jarige jongen

Wat soms nog lastiger is bij het maken van een verlanglijst voor een jongen van 9 jaar, is het zoeken van goedkopere cadeautjes. Daarom ook een aantal tips voor cadeautjes die je ook aan de tante of een oma kan vragen.

10. Een uitje op de verlanglijst van een 9 jarige jongen

Naturalis

Er zijn zoveel geweldige uitjes te bedenken voor op de verlanglijst van je 9 jarige jongen. Mijn kinderen vinden dit echt een geweldig cadeau, quality time met papa of mama (of het hele gezin).

De keuze is reuze!

Verlanglijstje 9 jarige jongen

Ik hoop dat je veel inspiratie hebt opgedaan voor het verlanglijstje van je (bijna) 9 jarige jongen. Ik wens je alvast een fijne verjaardag, Sinterklaasfeest, Kerstfeest of wat voor feest er ook maar is! Heb je nog tips voor ons? Laat het weten in de comments.

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.