Verlanglijstje 3 jarig meisje, een handige blog met cadeautips

Hiep hiep hoera! Je meiske is 3 jaar! Het laatste jaar voordat ze naar school toegaat. Lekker nog even klein kind zijn, tegelijk hebben kinderen heel erg de behoefte tot alles zelf doen. En naspelen wat volwassenen doen. De thema’s zijn dan ook weer wat anders en meer passend bij de leeftijd. We zorgen ervoor dat er voor iedereen wel iets tussen staat op dit verlanglijstje voor een 3 jarig meisje. Wist je dat er ook een verlanglijstje voor 3 jarig jongen is?

1. Boeken op verlanglijstje voor 3 jarig meisje

boeken voor drie jarigen

Boeken zijn altijd een goed idee, voor elke leeftijd! Op onze andere website van StoerLeesVoer vind je vele boeken voor alle leeftijden. Het aanwijzen, geluiden en flapjes blijven leuk maar toch veranderd de aandacht en kunnen leuke verhalen voorgelezen worden! Een heerlijke stap in de ontwikkeling vind ik! In deze lijst zal ik interessante boeken zetten voor op het verlanglijstje voor 3 jarig meisje. Welk boek geef jij cadeau?

Anders dan anders dit touwtjesboek met verhalen en een activiteit.

Klik op de foto!

beschuitje

2. Voorbereidend speelgoed voor naar school

verlanglijstje 3 jarig meisje

Nog eventjes en je kleine meid gaat naar school. Je begint te merken dat de interesse voor werkjes, letters en cijfers begint te komen. Het is dan ook heel goed om hierop aan te sluiten. Spelenderwijs lekker leren en voorbereiden op school! Dit zijn ook echt goede cadeaus op het verlanglijstje voor 3 jarig meisje.

Tiptoi

Ken jij de wereld van Tiptoi al? Een magische stift die heel veel informatie, spelletjes en liedjes geeft als je kind met de stift en het boek of speelgoed speelt? Op MamaScrapelle staan er al meerdere reviews over Tiptoi. Speciaal leuk voor jouw drie jarige meisje is:

Lees hier de uitgebreide reviews van Tiptoi Nijntje en Tiptoi geluiden prentenboek.

Een leuk Peuter doeboek mag zeker niet op het lijstje ontbreken.

Lees hier alles over de Uk en Puk tel en beweeg kaarten

Misschien is jouw kind er al aan toe? Letters leren met Woezel en Pip

Woezel en Pip schrijfkaarten

Voor echte Bert en Ernie fans: Sesamstraat ABC en 123 puzzel

Op zoek naar iets duurzaames? Lees hier alles over ik leer recyclen

Hier lees je alles over de Electro Pen

Lees hier over Clementoni Montessori Dieren

3. Speelkeuken en items op verlanglijstje voor 3 jarig meisje

verlanglijstje 3 jarig meisje speelkeuken

Een speelkeukentje begint nu echt leuk te worden. Onze kleine kids spelen zo graag ons als volwassenen na. Niks leuker om dit in een houten keukentje te doen, dus perfect voor op het verlanglijstje van een 3 jarig meisje! Het rollenspel is ook echt een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Daarbij is hout gewoon heel duurzaam. Het kan tegen vele stootjes en gaat daardoor lang mee. En ik vind het echt heel erg leuk staan in de woonkamer. Maar uiteraard zijn er leuke plastic keukens en voorwerpen, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Diverse speelkeukens

Diverse items voor in de speelkeuken

4. Creatief speelgoed

creatief speelgoed drie jarigen

Met 3 jaar kan je alweer wat meer uitbreiden met het creatieve speelgoed. Dus dit is prima speelgoed voor op het verlanglijstje van 3 jarig meisje. Nog steeds moet je alert zijn op de materialen maar als het goed is gaat er minder in de mond en wordt er gerichter gewerkt. Ik blijf fan van het creatief zijn met watertekenen! Mijn oudste dochter van 6 vind dit nog tof om te doen. Geen troep en toch uitdagend.

  • Wij hebben kleuren met water al uitgebreid getest voor jullie met foto’s

In de wereld van Totum is zoveel leuks te vinden. Van Strijkkralen en pixel painting tot raamstickers voor thuis of in de auto.

Kijk hier voor de review van totum scratch pad

Kijk hier voor de uitgebreide review van Washimals fantasiewezens

Lees hier de review van Washimals huisdieren

Kijk hier voor de review van Totum Disney Princess Magical Bracelets

5. Rollenspel speelgoed

verlanglijstje 3 jarig meisje rollenspel

Buiten het speelkeukentje is er nog veel meer rollenspel wat kinderen tof vinden. Het nabootsen van huiselijke dingen vinden ze geweldig. En eerlijk is eerlijk, in speelgoed vorm ziet alles er lief uit. Zelfs het strijkijzer terwijl ik die echt nooit op pak thuis. Kies je om bijvoorbeeld een wasrekje, strijkplank of wasmachine te geven? Koop dan bijvoorbeeld echte theedoeken of vaatdoekjes erbij. Dat vinden kinderen geweldig als er iets “echts” bijzit. Nummer 5 van dit verlanglijstje voor 3 jarig meisje.

6. Verzorgend speelgoed

dokterspeelgoed voor drie jarigen

Wil je een pleister? Hoe heet ben je, heb je koorts? Even naar je hart luisteren? Kinderen van deze leeftijd vinden dokters dingen en verzorging vaak heel interessant. Ze komen nu op een leeftijd dat ze dit bij anderen willen doen. Let wel op, enige handigheid en zachtheid kan je niet verwachten. Maar dat is juist ook 1 van de dingen die ze door dit spel ontdekken. Wat is pijn, hoe verzorg je en waarom. Onmisbaar op verlanglijstje van 3 jarig meisje.

Lees hier alles over thema ziek zijn.

7. Bouwspeelgoed in verlanglijstje 3 jarig meisje

bouwspeelgoed verlanglijstje 3 jarig meisje

Eigen werelden bouwen begint steeds leuker te worden! Dus perfect voor op het verlanglijstje van 3 jarig meisje. Met blokken, Duplo of ander materiaal; er is veel en een divers aanbod. De afwisseling en diversiteit van jouw aanbod maakt het leuk voor je kind. Soms is het leuk om te bouwen met Duplo en die stevigheid te hebben. Maar soms zijn juist houten gladde blokken en de vrijheid die je daarmee hebt weer erg leuk. Er bestaat ook duplo in de vorm van ijsjes en taartjes; een leuke combinatie van bouwen en rollenspel!

Lees hier alles over bouwen met veel Duplo, en opdrachten met Duplo

Lees hier alles over de speciale houten blokken van Tick-it

Hier vind je meer informatie over Grapat en Grimms

Selena schreef een uitgebreide review over de stapelstenen van Stapelstein. Zijn het kussens, opstapjes, stapstenen, bootjes of nog iets anders? Kinderen raken niet uitgespeeld. Even een uitgave, maar voor jarenlang plezier!

Lees hier alles over Bioblo

Kijk hier voor de review van Kapla

8. Actief speelgoed op verlanglijstje 3 jarig meisje

verlanglijstje 3 jarig meisje actief

Je hebt meiden die uren kunnen spelen, en je hebt meiden die kleine stuiterballetjes zijn. Ik heb van elk 1 in huis. Maar ook de rustige meiden vinden het heerlijk om actief te kunnen zijn met speelgoed. Dat kan wisselen van racen op een step, of lekker springen en rollen op een mat. Zolang het actieve spel maar uitgedaagd wordt en de motoriek lekker aan de slag gaat. Actief is ook beheerst de balans zoeken of stappen op verschillende ondergronden. Een divers aanbod staat hieronder, voor binnen en buiten! Moeilijk kiezen voor op het verlanglijstje van een 3 jarig meisje.

Hier vind je een uitgebreide review van Crayola stoepkrijt

Lees hier de blog van Zsilt zandbakspeelgoed

Kijk hier voor de review van een houten klimdriehoek

Hier lees je alles over onze houten klimtoren

Lees hier wat je met de wobbel kunt doen op een piratenfeestje en voor je pietendiploma.

Kijk hier welke maat fiets je moet kopen voor je kind

9. Poppen op verlanglijstje 3 jarig meisje

poppen speelgoed voor drie jarigen

Naast de speelkeuken en andere rollenspel items, kan een pop niet ontbreken. Het ene kind zal er heel verzorgend mee omgaan, terwijl een ander er echt een maatje in ziet. Daarom is het spelen met een pop ook zo interessant. En tegenwoordig is er veel keus en diversiteit in poppen en toebehoren. Welke staat op jouw verlanglijstje voor 3 jarig meisje?

Poppen

Toebehoren poppen

10. Spellen

verlanglijstje 3 jarig meisje spellen

Game on! Spelen om te winnen, verliezen of samenwerken. Op deze leeftijd is de uitdaging en spanning leuk. Maar let op… verliezen is echt heel moeilijk voor ze soms. Een goede les om hiermee te leren omgaan of je kan ook voor een spel kiezen waarin je samenwerkt als een team. Genoeg keuze voor op verlanglijstje 3 jarig meisje.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Yeti in mijn spaghetti

Hier lees je alles over Uno Junior

Wil jij aan de slag met Peuteryoga kaarten lees deze blog voor tips!

11. Extra meiden speelgoed

Er is zo ontzettend veel keuze en leuke dingen. Je kan bijvoorbeeld ook iets muzikaal geven, iets voor in het kamertje maar er zijn ook zoveel leuke speel sets. Zoals de Klorofil familie, die is erg geliefd hier in huis. Maar ook Little people is een goed cadeau vaak. Neem eens een kijkje en ik weet zeker dat je iets vind voor het verlanglijstje van een 3 jarig meisje. Een leuke tip is ook Playmobil 123. Er is veel, hieronder deel ik iets maar klik op de link voor meer!

Kijk hier voor alles over Vtech tante jet theeset en een 2 talig boek.

Lees hier alles over Kindvriendelijke nagellak

Lees hier de blog over zoef zoef dieren

Bekijk ook zeker deze blog van Klorofil schoencadeautjes

Heb je hier wat aangehad?
Pin je de foto?

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

1 jarige jongen
1 jarig meisje
2 jarig meisje
2 jarige jongen
3 jarige jongen
4 jarig meisje
4 jarige jongen
5 jarige jongen
5 jarig meisje
6 jarig meisje
6 jarige jongen
7 jarig meisje
7 jarige jongen
8 jarig meisje
8 jarige jongen
9 jarig meisje
10 jarig meisje
10 jarige jongen
11 jarig meisje

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.