Verlanglijstje 3 jarig meisje, een handige blog met cadeautips

Hiep hiep hoera! Je meiske is 3 jaar! Het laatste jaar voordat ze naar school toegaat. Lekker nog even klein kind zijn, tegelijk hebben kinderen heel erg de behoefte tot alles zelf doen. En naspelen wat volwassenen doen. De thema’s zijn dan ook weer wat anders en meer passend bij de leeftijd. We zorgen ervoor dat er voor iedereen wel iets tussen staat op dit verlanglijstje voor een 3 jarig meisje. Wist je dat er ook een verlanglijstje voor 3 jarig jongen is?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

1. Boeken op verlanglijstje voor 3 jarig meisje

boeken voor drie jarigen

Boeken zijn altijd een goed idee, voor elke leeftijd! Op onze andere website van StoerLeesVoer vind je vele boeken voor alle leeftijden. Het aanwijzen, geluiden en flapjes blijven leuk maar toch veranderd de aandacht en kunnen leuke verhalen voorgelezen worden! Een heerlijke stap in de ontwikkeling vind ik! In deze lijst zal ik interessante boeken zetten voor op het verlanglijstje voor 3 jarig meisje. Welk boek geef jij cadeau?

Anders dan anders dit touwtjesboek met verhalen en een activiteit.

Hier vind je nog meer leuke boeken* voor 3 jarige meisjes!

2. Voorbereidend speelgoed voor naar school

Een verlanglijstje voor 3 jarig meisje. educatief speelgoed en cadeau inspiratie voor drie jarige meisjes speelgoedwensen en ideeen. verlanglijst

Nog eventjes en je kleine meid gaat naar school. Je begint te merken dat de interesse voor werkjes, letters en cijfers begint te komen. Het is dan ook heel goed om hierop aan te sluiten. Spelenderwijs lekker leren en voorbereiden op school! Dit zijn ook echt goede cadeaus op het verlanglijstje voor 3 jarig meisje.

Tiptoi

Ken jij de wereld van Tiptoi al? Een magische stift die heel veel informatie, spelletjes en liedjes geeft als je kind met de stift en het boek of speelgoed speelt? Op MamaScrapelle staan er al meerdere reviews over Tiptoi. Speciaal leuk voor jouw drie jarige meisje is:

Lees hier de uitgebreide reviews van Tiptoi Nijntje en Tiptoi geluiden prentenboek bij ons thuis.

Hier vind je nog veel meer gave Tiptoi producten* voor 3 jarige meisjes

Een leuk Peuter doeboek mag zeker niet op het lijstje ontbreken.

Misschien is jouw kind er al aan toe? Letters leren met Woezel en Pip

Hier vind je nog meer educatief speelgoed* vanaf 3 jaar van Woezel en Pip

Lees deze blog over de schrijfontwikkeling van peuter – kleuter naar groep 3

Voor echte Bert en Ernie fans: Sesamstraat ABC en 123 puzzel

Ken je smartgames al? Safari Park Jr. – een smartgame voor jonge kinderen

Hier vind je nog meer gave smartgames* voor kinderen vanaf 3 jaar.

Op zoek naar iets duurzaamers? Lees hier alles over ik leer recyclen

Hier lees je alles over de Electro Pen

Lees hier over Clementoni Montessori Dieren

Kijk hier voor meer educatief speelgoed* van Clementoni voor 3 jarigen.

3. Speelkeuken en items op verlanglijstje voor 3 jarig meisje

Een verlanglijstje voor 3 jarig meisje. speelgoed en cadeau inspiratie voor drie jarige meisjes speelgoedwensen speelkeuken rollenspel

Een speelkeukentje* begint nu echt leuk te worden. Onze kleine kids spelen zo graag ons als volwassenen na. Niks leuker om dit in een houten keukentje te doen, dus perfect voor op het verlanglijstje van een 3 jarig meisje! Het rollenspel is ook echt een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Daarbij is hout gewoon heel duurzaam. Het kan tegen vele stootjes en gaat daardoor lang mee. En ik vind het echt heel erg leuk staan in de woonkamer. Maar uiteraard zijn er leuke plastic keukens en voorwerpen, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Diverse speelkeukens

Diverse items voor in de speelkeuken

Kijk hier voor nog meer gave speelkeukens*!

4. Creatief speelgoed

creatief speelgoed drie jarigen

Met 3 jaar kan je alweer wat meer uitbreiden met het creatieve speelgoed. Dus dit is prima speelgoed voor op het verlanglijstje van 3 jarig meisje. Nog steeds moet je alert zijn op de materialen maar als het goed is gaat er minder in de mond en wordt er gerichter gewerkt. Ik blijf fan van het creatief zijn met watertekenen! Mijn oudste dochter van 6 vind dit nog tof om te doen. Geen troep en toch uitdagend.

In de wereld van Totum is zoveel leuks te vinden. Van Strijkkralen en pixel painting tot raamstickers voor thuis of in de auto.

Kijk hier voor meer creatief speelgoed* van Totum voor drie jarigen.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Washimals fantasiewezens

Lees hier de review van Washimals huisdieren

5. Rollenspel speelgoed

Een verlanglijstje voor 3 jarig meisje. speelgoed en cadeau inspiratie voor drie jarige meisjes speelgoedwensen en ideeen. verlanglijst rollenspel

Buiten het speelkeukentje is er nog veel meer rollenspel wat kinderen tof vinden. Het nabootsen van huiselijke dingen vinden ze geweldig. En eerlijk is eerlijk, in speelgoed vorm ziet alles er lief uit. Zelfs het strijkijzer terwijl ik die echt nooit op pak thuis. Kies je om bijvoorbeeld een wasrekje, strijkplank of wasmachine te geven? Koop dan bijvoorbeeld echte theedoeken of vaatdoekjes erbij. Dat vinden kinderen geweldig als er iets “echts” bijzit. Nummer 5 van dit verlanglijstje voor 3 jarig meisje.

Kijk hier voor nog meer rollenspel speelgoed* voor drie jarigen.

6. Verzorgend speelgoed

Een verlanglijstje voor 3 jarig meisje. dokterspeelgoed en cadeau inspiratie voor drie jarige meisjes speelgoedwensen en ideeen. verlanglijst

Wil je een pleister? Hoe heet ben je, heb je koorts? Even naar je hart luisteren? Kinderen van deze leeftijd vinden dokters dingen en verzorging vaak heel interessant. Ze komen nu op een leeftijd dat ze dit bij anderen willen doen. Let wel op, enige handigheid en zachtheid kan je niet verwachten. Maar dat is juist ook 1 van de dingen die ze door dit spel ontdekken. Wat is pijn, hoe verzorg je en waarom. Onmisbaar op verlanglijstje van 3 jarig meisje.

Lees hier alles over thema ziek zijn.

7. Bouwspeelgoed in verlanglijstje 3 jarig meisje

Een verlanglijstje voor 3 jarig meisje. bouwspeelgoed en cadeau inspiratie voor drie jarige meisjes speelgoedwensen en ideeen. verlanglijst

Eigen werelden bouwen begint steeds leuker te worden! Dus perfect voor op het verlanglijstje van 3 jarig meisje. Met blokken, Duplo of ander materiaal; er is veel en een divers aanbod. De afwisseling en diversiteit van jouw aanbod maakt het leuk voor je kind. Soms is het leuk om te bouwen met Duplo en die stevigheid te hebben. Maar soms zijn juist houten gladde blokken en de vrijheid die je daarmee hebt weer erg leuk. Er bestaat ook duplo in de vorm van ijsjes en taartjes; een leuke combinatie van bouwen en rollenspel!

Lees hier alles over bouwen met veel Duplo, en opdrachten met Duplo

Kijk hier voor nog meer tof Duplo speelgoed*.

Ken je Stekkels al? Houten speelblokken die net wat anders zijn!

Bij Ellen op school spelen ze graag met WizzWizz

Lees hier alles over de speciale houten blokken van Tick-it

Hier vind je meer informatie over Grapat en Grimms

Kijk hier voor meer Grimms speelgoed

Selena schreef een uitgebreide review over de stapelstenen van Stapelstein. Zijn het kussens, opstapjes, stapstenen, bootjes of nog iets anders? Kinderen raken niet uitgespeeld. Even een uitgave, maar voor jarenlang plezier!

Kijk hier voor meer balansspeelgoed

Lees hier alles over Bioblo

Kijk hier voor de review van Kapla

Kijk hier voor meer duurzaam bouwspeelgoed*

8. Actief speelgoed op verlanglijstje 3 jarig meisje

Een verlanglijstje voor 3 jarig meisje. actief speelgoed en cadeau inspiratie voor drie jarige meisjes speelgoedwensen en ideeen. cadeautip

Je hebt meiden die uren kunnen spelen, en je hebt meiden die kleine stuiterballetjes zijn. Ik heb van elk 1 in huis. Maar ook de rustige meiden vinden het heerlijk om actief te kunnen zijn met speelgoed. Dat kan wisselen van racen op een step, of lekker springen en rollen op een mat. Zolang het actieve spel maar uitgedaagd wordt en de motoriek lekker aan de slag gaat. Actief is ook beheerst de balans zoeken of stappen op verschillende ondergronden. Een divers aanbod staat hieronder, voor binnen en buiten! Moeilijk kiezen voor op het verlanglijstje van een 3 jarig meisje.

Hier vind je een uitgebreide review van Crayola stoepkrijt

Lees hier de blog van Zsilt zandbakspeelgoed

Kijk hier voor de review van een houten klimdriehoek

Hier lees je alles over onze houten klimtoren

Lees hier wat je met de wobbel kunt doen op een piratenfeestje en voor je pietendiploma.

Kijk hier welke maat fiets je moet kopen voor je kind

9. Poppen op verlanglijstje 3 jarig meisje

poppen speelgoed voor drie jarigen cadeautips

Naast de speelkeuken en andere rollenspel items, kan een pop niet ontbreken. Het ene kind zal er heel verzorgend mee omgaan, terwijl een ander er echt een maatje in ziet. Daarom is het spelen met een pop ook zo interessant. En tegenwoordig is er veel keus en diversiteit in poppen en toebehoren. Welke staat op jouw verlanglijstje voor 3 jarig meisje?

Poppen

Toebehoren poppen

Kijk hier voor nog meer poppen en accessoires* voor drie jarigen

10. Spellen voor op het verlanglijstje 3 jarig meisje

Een verlanglijstje voor 3 jarig meisje. spellen en cadeau inspiratie voor drie jarige meisjes speelgoedwensen en ideeen. verlanglijst

Game on! Spelen om te winnen, verliezen of samenwerken. Op deze leeftijd is de uitdaging en spanning leuk. Maar let op… verliezen is echt heel moeilijk voor ze soms. Een goede les om hiermee te leren omgaan of je kan ook voor een spel kiezen waarin je samenwerkt als een team. Genoeg keuze voor op verlanglijstje 3 jarig meisje.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Yeti in mijn spaghetti

Hier lees je alles over Uno Junior

Wil jij aan de slag met Peuteryoga kaarten lees deze blog voor tips!

Lees hier de review van nijntje kiekeboe

Kijk hier voor meer spelletjes* voor drie jarige meisjes

11. Extra meiden speelgoed

meisjes speelgoed drie jaar

Er is zo ontzettend veel keuze en leuke dingen. Je kan bijvoorbeeld ook iets muzikaal geven, iets voor in het kamertje maar er zijn ook zoveel leuke speel sets. Zoals de Klorofil familie, die is erg geliefd hier in huis. Maar ook Little people is een goed cadeau vaak. Neem eens een kijkje en ik weet zeker dat je iets vind voor het verlanglijstje van een 3 jarig meisje. Een leuke tip is ook Playmobil 123*. Er is veel, hieronder deel ik iets maar klik op de link voor meer!

Kijk hier voor alles over Vtech tante jet theeset en een 2 talig boek.

Lees hier de blog over zoef zoef dieren

Lees hier alles over Kindvriendelijke nagellak

Bekijk ook zeker deze blogs van Klorofil schoencadeautjes Klorofil Speelboom, Klorofil Winterboom

Kijk hier voor nog meer uitbreidingssets uit de wondere wereld van Klorofil*

Kijk hier voor nog meer Playmobil 123*

Heb je hier wat aangehad?
Pin je de foto?

Een verlanglijstje voor 3 jarig meisje. speelgoed en cadeau inspiratie voor drie jarige meisjes speelgoedwensen en ideeen. verlanglijst

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.