Een veranda of overkapping bouwen: waar moet je beginnen?

Wil je langer kunnen genieten van je tuin? Of in de zomer lekker in de schaduw kunnen zitten? Dan kun je er zeker over nadenken om een veranda of overkapping te bouwen. Nu de winter nadert en het weer koud aan het worden is, kan je niet echt meer in je tuin zitten. Wanneer je een veranda of overkapping plaatst met verwarming of een heater erin, kun je dat dus wel! In deze blog lees je meer over het plaatsen van een veranda of overkapping en tips voor het inrichten!

veranda of overkapping
Image by Gretta Blankenship from Pixabay

Hoe bouw je een veranda of overkapping?

Voordat je begint met het bouwen van een veranda of overkapping, zul je eerst een bouwtekening moeten maken om ervoor te zorgen dat het precies past. Ga je voor een open veranda? Of wil je langer van je tuin kunnen genieten met dichte wanden? Of heb je liever verschuifbare wanden? Je kunt het helemaal naar eigen smaak maken. Wanneer je hebt bepaald wat jouw ideale veranda is, dan kun je op zoek naar het juiste materiaal. Vaak wordt er gekozen voor hardhout met glazen wanden. De glazen wanden zorgen voor een open blik maar houden wel de warmte binnen wanneer het kouder wordt. Twijfel je over je bouwtekening? Vraag dan om advies bij een bouwmarkt. Zij kunnen je vaak goed adviseren over het soort materiaal wat je moet gebruiken voor jouw idee.

veranda of overkapping
Foto door Marianne via pexels

Zo richt je het in

Nu je weet hoe je jouw veranda of overkapping gaat maken, kun je gaan nadenken over de inrichting. De trend die we vaak voorbij zien komen is het verlengen van je woonkamer. Dit kun je doen door dezelfde vloer te gebruiken onder je veranda of door soortgelijke meubels te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld erg veel verschillende soorten tuintafels te vinden, waarvan er vast wel eentje matcht met je keukentafel.

Wil je toch liever een losse ruimte maken van je veranda? Kies dan voor een comfortabele tuinset die je leuk kunt aankleden met sierkussentjes en knusse plaids. Maak het geheel af met heaters of een gezellige houtkachel en je kan de hele winter door blijven genieten van je tuin. Doordat de glazen wanden verschuifbaar zijn, kun je met mooi weer de wanden open schuiven. Houdt hier dus rekening mee met het interieur dat je niet iets tegen de wanden aan laat hangen. 

Kortom, een veranda of overkapping zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je tuin. Zorg voor een comfortabele tuinset met plaids en een knusse houtkachel of lekkere warme heaters. Zo kun jij optimaal genieten van je warme chocolademelk in je achtertuin. 

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.