Skip to Content

Het verwarmen van je huis, een duurzame keuze met pellets

Het verwarmen van je huis is een uhm ‘hot’ topic momenteel! De gasprijzen schieten omhoog, slecht geïsoleerde huizen zien het geld in rook opgaan en soms is er een stookalert actief waardoor je geen hout mag aansteken. Maar laten we allemaal door wereldse omstandigheden best veel thuis zijn momenteel. En dat thuis wil je lekker warm hebben. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, pellets, maar het is een interessante optie!

het verwarmen van je huis
Afbeelding via RoonZ-NL via Pixabay

Het verwarmen van je huis

Er zijn veel opties tegenwoordig en voor alles zijn wel voor- en nadelen te bedenken. Toch vinden steeds meer mensen duurzaamheid belangrijk. En op de lange termijn is dit vaak ook voor de portemonnee het fijnste. Groene warmte voelt op allerlei manieren fijn. Met slimme meters aan de muur kan je ook nog eens een mooi kijkje krijgen in je verbruik.

Maar met het verwarmen van je huis is nog een optie. Voor mij iets nieuws maar zeker wel heel interessant. Het is duurzaam en fijn voor je portemonnee. Wat wil je nog meer? Ja een warm huis natuurlijk! Nou lees dan hieronder maar eens verder over pellets.

Wat zijn Pellets?

Pellets zijn kleine houtkorrels die als brandstof dienen voor speciale pelletkachels. Ze worden geperst uit duurzaam, onbehandeld zaagsel en schoon resthout. Dat is onder andere van houtzagerijen afkomstig. Het warmtevermogen is twee tot drie keer hoger dan dat van brandhout. En dus een goede optie voor het verwarmen van je huis!

Pellets zijn een vorm van biomassa. Er worden namelijk geen toevoegingen aan het houtafval toegevoegd, 100% natuurlijk dus. En geen giftige dampen in de rook. Houtpellets zijn van alle biobrandstoffen ook nog eens de zuiverste brandstof, omdat ze voor weinig tot geen as- en roetvorming, fijnstof en rookontwikkeling zorgen. Bij stookalert kan je dit dus gewoon wel gebruiken.

Bovendien zijn pellets CO2-neutraal en dus bijzonder milieuvriendelijk. Dat betekent dat ze geen negatief effect hebben op het broeikaseffect. Er komt geen extra CO2 in de atmosfeer tijdens het branden van pellets. Dat maakt pellets veel milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen als gas en olie. Daar komt bij dat je met pellets tot wel 60% op je energierekening kunt besparen. Dat zijn best veel interessante voordelen hè?

pallets
Foto: toppellets.nl

Het verwarmen van je huis

Het verwarmen van je huis kan dus op diverse manieren. Kies vooral de manier die bij jou past. Maar het is zeker interessant om deze optie van pellets mee te nemen in die keuze! Met pellets kan je de CO2-uitstoot met maar liefst 80% verminderen ten opzichte van fossiele brandstoffen. En bovendien tot wel 60% besparen op je energierekening. Een schoner en goedkoper alternatief voor gas dus. En in sommige gevallen heb je ook nog eens recht op subsidie bij het kopen van een pelletkachel!

Heb je nou geen zin om te zeulen tijdens je boodschappen met pellets? Of om speciaal een stuk te moeten rijden hiervoor? Geen zorgen, voor het verwarmen van je huis met pellets kan je lekker warm thuisblijven. Bestel ze makkelijk online bij bijvoorbeeld Toppellets en je krijgt goede kwaliteit voor een prima prijs zo aan je deur bezorgd!

het verwarmen van je huis
Afbeelding van VisionPics via Pixabay
Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kirsten

Wednesday 15th of December 2021

Lekker knus zo’n kacheltje :)

Selena

Sunday 5th of June 2022

Zeker!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.