Bioblo – bouwen met prachtig gekleurde bouwstenen.

Als juf ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwe ideeën in de klas. En toen viel mijn oog op Bioblo. Dit zijn supermooie, vrolijk gekleurde blokken.

Bioblo bouwblokken met honinggraat

Wat is Bioblo?

Bioblo zijn vrolijk gekleurde bouwstenen. De naam Bioblo komt van de samenvoeging van de woorden ‘biologisch’ en ‘blok’. De blokken bevatten veel natuurlijke materialen. Maar liefst 55% van de samenstelling bevat natuurlijke materialen. De blokken zijn niet gemaakt van alleen hout of plastic, maar van een combinatie. In de bouwstenen zit namelijk krijt, houtsnippers, gerecycled plastic en pigment. Dat pigment zit er al in het mengsel doorheen, dus de kleur kan niet afgeven of slijten, de blokken zijn dus kleurvast.

Met deze bouwstenen kun je zelf de mooiste bouwwerken maken. Het formaat is een beetje vergelijkbaar met Kapla blokjes.
En misschien nog wel het meest opvallend is de prachtige honingraat structuur!

Bioblo

Eerste indruk

Toen ik de doos met Bioblo openmaakte, was ik meteen enthousiast! De gekleurde blokjes zijn echte blikvangers! In de doos die ik heb ontvangen zitten 200 blokjes, in 10 verschillende kleuren. De kleuren zijn echt prachtig. Ook de blokjes zelf zijn echt blikvangers, het lijken wel kleine kunstwerkjes!
De bouwsteentjes hebben een honingraat structuur. Deze is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens materiaal besparend en extreem stabiel. En als je de blokjes eens een keer een goede wasbeurt wil geven, is het ook nog eens heel handig, want zo drogen ze lekker snel!

Meteen aan de slag

De blokjes van Bioblo zijn enorm mooi om te zien, en dagen dus meteen uit om te gaan bouwen. Het eerste wat mijn meiden gingen doen, was een zo hoog mogelijke toren bouwen. Dit was best wel even experimenteren, want het is nog niet zo makkelijk om dit stevig te doen!
Wat ik zo leuk vind aan Bioblo, is dat het niet alleen geschikt is voor jongere kinderen (zoals je met sommige bouwmaterialen weleens ziet), maar dat ook mijn dochter van 9 zich hier heel erg mee kan vermaken. En mijn man en ik trouwens ook…..
Het is echt een uitdaging om mooie dingen te maken. Na het bouwen van torens, zijn ze trouwens dagen aan de slag gegaan om er een lange domino rij van te maken. Dat kan dus ook….

Bouwvoorbeelden

Heb je zelf geen inspiratie, dan kan geeft het bijgeleverde boekje veel ideeën. Er zit een boekje bij met een stappenplan om een gekke vogel te maken (deze hebben wij natuurlijk ook geprobeerd te maken). Op de website van Bioblo kun je echter nog veel meer voorbeelden vinden. Handig is dat je kan zien hoeveel blokjes ervoor nodig zijn. Vervolgens kun je het stappenplan printen. Je kunt bijvoorbeeld een huis, boot of monster maken!

Bioblo thuis en in de klas

We zijn eerst een paar dagen thuis aan de slag gegaan met Bioblo. Soms komt het voor dat kinderen snel op speelgoed zijn uitgekeken, maar mijn meiden raakten niet uitgespeeld! Een goed teken. Mijn meiden waren dan ook best verontwaardigd dat de doos Bioblo naar school zou gaan, zodat de kinderen uit mijn kleuterklas er ook mee konden gaan experimenteren.
Daar werd het ook met veel gejuich ontvangen! Het ziet er ook ontzettend aantrekkelijk uit en kinderen stonden meteen te dringen om met dit materiaal aan de slag te gaan.

De jongere kinderen maakten er vooral tegelvloertjes van en patronen op de vloer, de kinderen die wat ouder waren gingen enthousiast aan de slag met het bouwen van torens. En natuurlijk werden de plastic diertjes erbij gehaald!
Als juf kan ik niets anders zeggen, dan dat Bioblo een echte aanrader is voor in de klas. En natuurlijk ook voor thuis!

Overige producten van Bioblo

De blokjes van Bioblo komen uit Oostenrijk. Daar is het idee ontstaan, en de blokjes gaan nu de hele wereld over!
Ik ben aan de slag gegaan met de ‘Fun box’ met daarin 200 stenen. Dat is een mooie hoeveelheid voor heel veel uren bouwplezier. Wil je nog meer bouwen, dan zijn er ook grotere sets, of kun je zelf een set samenstellen met je favoriete kleuren.
Eigenlijk is het concept van Bioblo simpel: alle blokken hebben dezelfde maat. Maar door vele verzoeken van klanten, is er ook een kleinere maat steentjes uitgebracht. Hiermee kun je meer details aanbrengen.

winactie Bioblo

Winactie: win een ‘Fun box’ van Bioblo met wel 200 stenen!

Tromgeroffel….. en dan nu het moment waarop je hebt zitten wachten! Wij mogen namelijk een hele gave prijs weggeven namens Bioblo. Één gelukkige prijswinnaar wint namelijk een Fun Box, met daarin 200 stenen in wel 10 verschillende kleuren. Hiermee kun je zelf de mooiste creaties maken!

Hoe doe je mee?

Gefeliciteerd Sandra!

Lopende en komende winacties bij MamaScrapelle

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

49 reacties

 1. Wat een mooie kleurtjes van deze stenen, daar word ik zelfs nog vrolijk van. Ik denk dat Lenn en Rens dit geweldig vinden.

 2. wat leuk. jarno is zoieso dol op bouwen en dit is natuurlijk top voor creativiteit maar ook voor de motoriek. ik maak graag kans en ik volg via fb.

  • Wat een leuk materiaal, ik kende het nog niet. Maar wil het graag uitproberen met mijn kleutergroep. Ik heb een paar echt bouwers in de groep

 3. Fantastisch! Mijn dochtertje wordt bijna vier jaar en dus tijd om naar school te gaan. De eerste weken hebben we nog even tijd samen uit school zodat ze kan wennen. Hoe mooi om hier dan samen mee aan de slag te gaan? Haar grote broer laat al zijn Kapla creaties dagen staan en zij mag er niet aankomen. Hiermee kan ze zelf aan de slag met ook nog eens de allermooiste kleurtjes! Fantastisch!

 4. Dat ziet er leuk uit zeg. Mijn kids spelen bij de BSO graag met Kapla, dus voor thuis vind ik deze er wel heel leuk uitzien

 5. Leuk ik doe graag mee voor mijn dochter en zoontje. Ze zijn dol op bouwen dus dit zou helemaal te gek zijn!

 6. Wow ik denk dat mijn kids hier allebei heel veel plezier aan zouden beleven. Door het leeftijdsverschil van 4 jaar zijn er weinig dingen die ze samen leuk vinden waardoor ze maar weinig samen spelen maar dit zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.

 7. Ik doe graag mee! Leuk voor alledrie mijn jongens. De oudste 2 kunnen bouwen en de jongste kan naar de mooie bouwwerken en kleuren kijken en ze over een tijdje afbreken haha

 8. Ik doe graag mee voor mijn neefje en nichtje. In de kerstvakantie komen ze een paar dagen bij me logeren en hiermee kunnen we uren bouwplezier hebben!

 9. Daar zouden mijn dochters van 6 en 4 jaar heel blij van worden! Er wordt hier ook vaak gebouwd met Kapla maar met deze kleurtjes bouwen zal hun fantasiewereld nog groter worden

 10. Wat een leuk bouwmateriaal. En van die kleurtjes word je meteen vrolijk! Hier kunnen mijn kinderen hun creativiteit wel in kwijt. Ik loot graag mee!

 11. Ik doe graag mee voor ons dochtertje Eden, zij wil elke keer bouwen en met een lichte zichtbeperking zijn juist deze gekleurde blokken ideaal

 12. Zo leuk, deze box! Alles waar je mee kunt bouwen en daarna spelen vind ik heel leuk voor mijn dochter. Er zitten zoveel steentjes in de box dat je oneindig door kunt fantaseren.

 13. Gaaf! Ik doe heel graag mee want mijn zoontje gaat hier heel veel plezier aan beleven. En ik speel graag met hem mee 😉

 14. Wat een leuke winactie en wat een mooi (en duurzaam!) speelmateriaal! Vind het vooral leuk omdat het heel veel jaar speelplezier geeft. Voor jonge kindjes om mee te stapelen, en wat oudere kinderen kunnen de mooiste bouwwerken creëren.
  Mijn dochter gaat hier vast heel blij mee zijn als ze wint. En Bioblo onthoud ik als cadeautip voor haar verjaardag binnenkort.

 15. Super! Heel benieuwd naar deze bouwsteentjes, momenteel enkel bekend met Kapla, en onze kapoen zou graag meer kunnen bouwen ❤

 16. Graag zou ik een kans maken voor mijn kleinkinderen, zodat ze mooie bouwwerkjes bij ons kunnen maken!

 17. Dit is nog eens gaaf spelmateriaal, waar de kids hun fantasie goed in kwijt kunnen! Van stapelen tot het maken van de mooiste kunstwerken!

 18. Wauw … hier zouden mijn 4 kids wel heel erg blij mee zijn. Wat ziet dit materiaal er prachtig uit. Wij doen heel graag mee!

  • Wat lijkt me dit leuk om te winnen!!
   Eerst voor mijn eigen kinderen, die gek zijn op bouwen en daarna kan mijn klas er nog jarenlang plezier van hebben!??

 19. Ik zou dit graag willen winnen voor onze kinderen. Beiden altijd aan het bouwen met alles wat maar enigzins op elkaar past 🙂

 20. Ik doe graag mee omdat Lucas en Eva daar flink mee kunnen bouwen met hun neefje en nichtje 😀

 21. Wat super voor mijn jongste kleinkind! Dit ziet er zo leuk uit en is volgens mij erg leerzaam! Met zijn rugzakje moet hij net wat meer uitdaging krijgen en dat is voor hem nodig! Spelend leren! Graag!

 22. Dit is tof speelgoed! In eerste instantie denk ik aan onze jongste telg, maar ik denk dat de oudere kids dit ook erg leuk zullen vinden.

 23. Nog nooit gezien deze blokken. Heel tof weer die andere kijk op bouwen. Ik maak graag kans op deze kleurrijke collectie voor mijn twee kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.