Skip to Content

Ln Knits Essentials, prachtige luxe wol vanuit sociaal oogpunt

Ellen Kegels heeft recent een nieuw boek gepubliceerd. Ln Knits Essentials met 35 brei- en haakpatronen. Het is een luxe uitgave gemaakt in het kader van 10 jaar eerlijk ondernemen door Ln Knits. De patronen zijn niet moeilijk en het wordt goed uitgelegd. Een prachtig cadeau voor de creatieve mensen onder ons. Waaronder mijn moeder (77). Benieuwd? Lees dan vooral wat zij van Ln Knits Essentials vindt.

ln knits essentials

Ik brei of haak zelden, ondanks het feit dat ik het best wel kan. Mijn moeder is erg creatief en breit en haakt al jarenlang met veel liefde en plezier. Vandaar dat ik aan haar heb gevraagd om haar mening te geven over Ln Knit Essentials.

Luxe uitgave

ln knits essentials

Het boek heeft een moderne lay-out. Dat betekent dat sommige pagina’s leeg zijn of alleen een foto hebben. Dat vind ik wel mooi, maar mijn moeder is van mening dat deze pagina’s gevuld moeten zijn. Smaken verschillen. En wellicht heeft het ook met de generatie te maken. Waar we het beiden over eens zijn is dat het een boek is met prachtige foto’s waar je voor je plezier in kan bladeren en kijken.

Ln knits Essentials

Ln Knits Essentials met 35 brei en haakpatronen

brei en haakpatronen

Ln Knits Essentials biedt 35 patronen, die vooral breipatronen zijn. De uitleg is goed en de patronen zijn simpel. Ook fijn dat de patronen erbij getekend zijn. Je hoeft niet veel ervaring te hebben om dit te kunnen, dus dat is fijn. Als je gaat maken wat in het boek staat, dan moet je wel gebruik maken van de fair-trade wol waarmee geadverteerd wordt. Die wol is dan afkomstig van alpaca’s uit Peru. Dat is niet goedkoop, maar wel prachtig. Tegelijkertijd steun je daarmee het sociale project van Ellen Kegels. Je kan uiteraard ook voor andere wol kiezen, maar dan moet je wel wat meer ervaring hebben met breien. Dat betekent dat je opnieuw de patronen uit moet rekenen.

Praktisch, maar niet altijd

breiboek winnen

Zoals gezegd is LN Knits Essentials praktisch opgezet. Niet alleen de uitleg is goed. Er staat ook informatie in over wat handig is om je breinaalden en wol op te bergen bijvoorbeeld. Tegelijkertijd vraagt de speciale wol ook een speciale behandeling. Je kan je trui niet zomaar in de wasmachine doen. Die moet je op de hand wassen. Er staan ook patronen voor kinderen in. Prachtig natuurlijk, maar een klein kind blijft niet lang schoon. Dan is dat toch een beetje spijtig van zo’n luxe trui. Maar ja, ik ben dan ook geen moeder die roept dat de kleding niet vies mag worden. Daarnaast is het jammer dat er alleen patronen in staan voor kinderen tot 6 jaar. Tot slot veel mutsen en sjaals, maar dat houdt het ook wel weer betaalbaar en haalbaar. Heb je toch een mooi item, zelf gemaakt. Plus je ondersteunt een goed doel.

Sociaal project in Peru van Ln Knits Essentials

kids jumper

Met de verkoop van verschillende producten ondersteunt Ellen Kegels ongehuwde moeders in het land van herkomst, Peru. De producten verkoopt ze in haar winkel in Antwerpen of via de website. Hetzelfde geldt voor de wol. Die is verkrijgbaar via Lnknits.com. Alle producten zijn fair-trade. Helaas is de website alleen in het engels. Voor mijn moeder geen haalbare kaart. Uiteraard help ik haar graag en gaan we binnenkort samen eens op de website kijken. En wie weet, kunnen we volgend jaar ook weer eens Antwerpen bezoeken. Er gloort iets moois aan de horizon.

ln knits essentials

Specificaties

Uitgeverij Lannoo| Auteur: Ellen Kegels| 9789401471473| november 2020 |176 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ilse

Sunday 13th of December 2020

Oh dit zou ik leuk vinden voor mezelf! Ik volg je op Insta :)

fokje bakkernes

Sunday 13th of December 2020

vandaag ben ik jarig en ga duimen dat ik het zal winnen ;-)

co

Tuesday 1st of December 2020

lijkt me superleuk voor mijn schoonmoeder

cobi

Tuesday 1st of December 2020

Ohh wat leuk ik doe graag mee

Sascha_W

Monday 30th of November 2020

Brei- of haakboeken kun je nooit genoeg hebben, dus zou eigenlijk mezelf blij willen maken met een exemplaar. De ervaring leert, dat na al het geren, gehaast, geregel en gestress in de decembermaand, ik meestal vergeten ben om voor mezelf ook iets in de zak te stoppen of onder de boom te leggen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.