Skip to Content

Tik Tak kleuter doeboek – een leuke aanvulling voor de vakantie

De doeboeken vliegen je om de oren wanneer de zomervakantie eraan komt. Helaas beginnen deze altijd vanaf vier jaar en zijn ze net te moeilijk voor mijn Isabel die in september drie wordt. Maar toen kreeg ik deze: Tik Tak kleuter doeboek. Nu kan ze net als haar grote broer ook uit een boekje “werken”!

Zomervakantie is doeboekjes maken

In de winkels liggen ze allemaal al klaar. De doeboekjes die ideaal zijn voor tijdens een autorit of op vakantie. Vanaf eind mei zie je de eerste al verschijnen. Geen wonder, want als ik om mij heen kijk zijn er een hoop ouders die zo’n boekje erg fijn vinden. En de kinderen vinden het vaak geweldig om te maken. Ze staan vaak boordevol leuke opdrachten, puzzeltjes en kleurplaten. Voor iedere leeftijd is wel wat te vinden, behalve voor leergierige peuters die iets meer willen. Maar daar is nu het Tik Tak kleuter doeboek!

Tik Tak kleuter doeboek voor peuters

En toen zag ik het Tik Tak kleuter doeboek! Onze Isabel wil graag doen wat haar grote broer ook doet. Kleuren vindt ze geweldig, maar opdrachtjes doen en puzzeltjes maken doet ze het liefste. Haar gezicht toen ze dit boekje kreeg was er eentje om vast te leggen. Ze was er zo blij mee dat ze een dansje deed met het boek in haar handen en daarna aan de slag ging. Het enige gekke is dat er staat dat het een kleuter doeboek is, maar vanaf twee jaar. Is het nu voor peuters of toch voor kleuters? En je noemt een kind een kleuter vanaf vier jaar, toch? Ach, het maakt mij niet uit. Isabel ging lekker aan de slag.

Stickers, stickers en nog veel meer stickers

stickers uit het Tik Tak kleuter doeboek

Zodra je het Tik Tak kleuter doeboek open doet, zie je alle stickers die je kan gebruiken. Isabel begint gelijk alles bij naam te noemen en vraagt of ze alvast mag plakken. Ik heb hier namelijk een meisje die helemaal weg is van stickers. Ze plakt ze overal. Daarom is het super leuk dat ze hier ook gebruik maken van stickers. Soms als onderdeel van de tekening en soms als beloning. Leuk bedacht! De voorkant straalt trouwens helemaal Tik Tak uit. Die schattige schaapjes die rond rennen. Isabel herkent het plaatje direct en roept uit dat het van Tik Tak is.

Aan de slag

Tik Tak kleuter doeboek

We pakken de kleurtjes en gaan direct aan de slag. Isabel begint het liefst bij de eerste bladzijde, maar ik overtuig haar om eerst het Tik Tak kleuter doeboek door te kijken en dan samen iets te maken. De opdrachten hebben verschillende niveaus. Sommige opdrachten zijn goed te doen voor peuters, maar andere opdrachten zijn echt nog te moeilijk. Maar dat is niet erg, want dan kan ze er nog een tijd mee doen. Ook volgend jaar en het jaar daarna is het Tik Tak kleuter doeboek uitdagend genoeg voor haar om mee bezig te zijn. Samen maken we een aantal bladzijdes. Wat is dit leuk om met haar te doen!

Tik Tak kleuter doeboek

Aantrekkelijk illustraties in Tik tak kleuter doeboek

De tekeningen op de voorkant en aan de binnenkant zijn goed afgestemd op de leeftijd waarvoor het is bedoeld. En ook het kleurgebruik zie je vaak bij boekjes voor deze leeftijd. Mooi grote, eenvoudige tekeningen. Goed in te kleuren vanaf deze leeftijd. Bij elke pagina staat boven wat de bedoeling is. Vijftig gevarieerde spelletjes die je samen met je kind kan doen. Ik vind het in ieder geval fijn dat er nu ook een boekje is voor mijn peuter. Dat belooft een mooie vakantie te worden!

Specificaties Tik Tak kleuter doeboek

Standaard Uitgeverij | Ketnet junior | 9789403219233 | 50 opdrachten| juni 2020 | meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.