Tik Tak koffer boekje – Een meeneemboek voor peuters en kleuters

Met dit koffertje gaat jouw peuter graag op pad. Knutselen, plakken, kleuren en oefenen. In dit Tik Tak koffer boekje kan het allemaal. Ideaal om mee te nemen op reis.

Tik Tak koffer boekje

Een Tik Tak koffer boekje voor thuis of onderweg

Hoe leuk is deze vormgeving? Dit Tik Tak koffer boekje ziet eruit als een koffertje en heeft zelfs een handvat om vast te pakken. Een handig koffertje die je overal mee naar toe kan nemen. Isabel gaat gelijk aan de wandel en neemt hem al mee naar haar speelkeukentje. Ik vind het ontzettend leuk bedacht. Die boekje van Tik Tak neem je lekker makkelijk mee.

Kleuren, plakken, oefenen of knutselen?

Dit Tik Tak koffer boekje bestaat uit vier thema’s. Zodra je het boek open doet zie je de thema’s aan de rechterkant als labels. Zo kan je makkelijk naar het thema die jij wil. Ook staat het in kleur, dus makkelijk te vinden voor jouw peuter. Daarnaast zijn er leuke stickers te vinden die horen bij opdrachten uit het boeken. Zo hoef je niet overal lijm voor te gebruiken en kan je de opdrachten toch maken. Voor welk thema gaat jouw peuter?

Tik Tak koffer boekje voor peuters én kleuters!

Wat mij gelijk opvalt aan de opdrachten uit dit Tik Tak koffer boekje is dat er best wel wat pittige opdrachten in staan. Het knippen van het bijtje is erg moeilijk voor peuters die net leren knippen. Maar ook kleuters kunnen dit lastig vinden omdat sommige dingen redelijk klein zijn en veel vraagt van de kleine motoriek. De kleurplaten in het boek zijn prima te doen voor peuters, maar de schrijfopdrachten zijn dan weer te lastig. Daarom is dit een fijn doorgroei boekje. Begin ermee als peuter en maak de moeilijk opdrachten zodra ze kleuter zijn. Verwacht niet dat jouw peuter alles moet kunnen, want dat is niet realistisch.

Ook handig in de kleuterklas

Als kleuterjuf raad ik dit Tik Tak koffer boekje aan voor in de klas. Misschien kan Tik Tak wel een basisschool versie maken. Ik zal het zeker aanschaffen! Er staan zoveel motorische opdrachten in en de kleuren spreken ontzettend aan. Ik heb hem één keer meegenomen naar mijn klas en toen hadden ze al ruzie. Iedereen wilden erin werken. En dat is een goed teken. De vormgeving is fantastisch bedacht, de kleuren spreken aan en de inhoud vinden ze geweldig om te doen. Wil je alvast oefenen voor de kleuterklas? Geef je kind dit boekje cadeau en ga lekker aan de slag. Namens alle kleuterjuffen, Tik Tak bedankt!

Specificaties Tik Tak Ik kleur, ik plak, ik oefen en ik knutsel

Auteur: Tik Tak | Uitgever: Standaard uitgeverij | Uitgekomen: 1 juni 2021 | Pagina’s: 80 | EAN: 9789002273254 | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.