Mijn touwtjesboek – lezen en spelen. Een uitdagende activiteit!

Wat is er leuker dan lezen, spelen en leren tegelijk? Met Mijn Touwtjesboek kan dat! Een fijne combinatie voor jonge kinderen, waar ze heerlijk even zoet mee kunnen zijn. Want met dit spel gaan jonge kinderen aan de slag met het op volgorde leggen van de kaartjes van een verhaal. En ze mogen zelf de touwtjes rijgen door de gaatjes in de kaarten. Met dit leuke en uitdagende touwtjesboek oefen je de fijne motoriek en de handigheid van je kleintje vanaf drie jaar. Volg de avonturen van visser Gustaaf en klimmers Odiel en Odette!

hoofd

Mijn touwtjesboek – een uitdaging

In het doosje van Mijn Touwtjesboek vind je dus kaartjes om twee verhaaltjes te maken. Elk verhaaltje bestaat uit zes geperforeerde kaartjes. Het is de bedoeling om de kaartjes in de juiste volgorde te leggen zodat er een logisch verhaal ontstaat. Twee stoere en avontuurlijke verhaaltjes. Het eerste verhaaltje gaat over visser Gustaaf. Hij vangt een heerlijk visje en roostert deze boven een vuurtje op een eilandje. Maar op de terugweg is er storm op zee!

Het tweede verhaaltjes gaat over de bergbeklimmers Odiel en Odette. Zij klimmen naar de top en slapen in hun tentje tegen de bergwand. Spannend hoor! Twee avontuurlijke verhaaltjes van Xavier Deneux met aansprekende illustraties. En het leuke is dat er in de afbeeldingen dus een touwtje geregen kan worden. Bijvoorbeeld voor het zeil van de boot van Gustaaf en natuurlijk als klimtouw voor Odiel en Odette. Maar mijn touwtjesboek is eigenlijk dus niet echt een boek, de kaartjes blijven los van elkaar.

Zo kunnen kinderen op alle 12 kaartjes proberen uit te vinden hoe het touw moet komen. En dat is best een uitdaging. Ook om eerst het verhaaltje in de goede volgorde te krijgen. De minimumleeftijd is drie jaar, en dat is best aan de jonge kant. Maar het is natuurlijk wel een hele leuke activiteit om samen te doen. En ook heel veelzijdig. Want je oefent verschillende cognitieve vaardigheden zoals:

Creatief en leerzaam

Met dit touwtjesboek bied je jonge kinderen dus echt een leerzame en leuke activiteit. Voor een beetje hulp is er gelukkig een beschrijving bijgevoegd met de juiste volgorde en rijgideeën. En soms kan een kind natuurlijk ook zelf een creatieve oplossing bedenken. Wat een leuk concept in ieder geval, een verhaaltje in combinatie met het rijgen van deze touwtjes. Spelen, lezen en leren in 1. Wij hadden het nog niet eerder gezien!

Zoonlief vond het leuk om te doen, en gelukkig is er ook wat variatie in moeilijkheidsgraad. Dus we konden met de makkelijke kaartjes beginnen. En met een beetje hulp aan de slag met de moeilijke kaartjes!

Mijn touwtjesboek is een origineel cadeau-idee, voor kinderen van ongeveer 3 – 6 jaar. We zijn vooral onder de indruk van de stoere bergbeklimmers! Wat een leuk verhaaltje van auteur Xavier Deneux. En hij heeft nog meer leuke leesboekjes op zijn naam, zoals:

Specificaties Mijn touwtjesboek

Auteur: Xavier Deneux | Uitgeverij: Oogappel | 9789002272370 | september 2021 | Meer informatie vraag de lokale boekhandel, of kijk hier

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

1 reactie

  1. Wat leuk , hield vroeger ook van borduren en dit is wel een grappige “voorloper” denk ik 😉 Ga het onthouden als kerstkadootje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.