Autoverzekering: hoe kies je de beste verzekering?

Auto verzekering: hoe kies je nu een auto verzekering die goed past bij jouw situatie, en waarvoor je ook niet teveel betaald? Het is misschien een onderwerp waar je niet zo vaak mee bezig bent. Maar de auto verzekering die je kiest, kan wel veel uitmaken. Als je een te dure verzekering afsluit, betaal je al snel jaren teveel. En als je een verzekering afsluit die te weinig dekking hebt, betaal je dure reparaties als er een keer iets gebeurd met je auto. Ik dook in dit onderwerp, want het einde van mijn leaseauto is in zicht. En ik heb nog geen idee hoe ik voor de beste prijs een goedkope autoverzekering kan regelen.

Hoe kies je de beste autoverzekering

Waar te beginnen als je een autoverzekering nodig hebt

Op de prijsvergelijker begin je met het invullen van de verschillende onderdelen die samen de aanbiedingen bepalen. Het gaat dan om het type auto dat je wilt verzekeren, maar ook om jouw geboortedatum en de schadevrije jaren bijvoorbeeld. Voordat je de aanbieders van autoverzekeringen op een rijtje ziet, is er al een belangrijke keuze te maken: hoe wil je de auto verzekeren. Er zijn drie opties:

  1. WA verzekerd : de wettelijke aansprakelijkheid. Dit is verplicht om te verzekeren als je met een auto de weg op gaat. Als je bij iemand anders schade veroorzaakt, wordt deze door de WA verzekering vergoed.
  2. WA + beperkt casco: dit is een verzekering voor schade bij een ander, maar je bent ook verzekerd tegen schade aan je eigen auto. Dit geldt als de schade wordt veroorzaakt door diefstal, brand, bliksem of storm.
  3. WA + volledig casco: dit is een allrisk autoverzekering, een vergoeding voor alle schade.

Bij het kiezen tussen deze opties kun je kijken naar je eigen financiële middelen: kun je zelf een schade betalen mocht dat een keer voorkomen? En inschatten hoe groot de kans is op schade: hoeveel rijd je bijvoorbeeld per jaar en hoe oud is de auto? Of misschien vind je het gewoon een prettig idee dat alles geregeld is door een allrisk verzekering.

Hoe kies je de beste autoverzekering
Foto van stevepb via pixabay.com

De keuzes op een rij

Als je de inhoud bepaalt hebt, begint het echte vergelijken. Ik heb mijn gegevens ingevuld en krijg een overzicht van 16 deals. De lijst is niet alleen gesorteerd op een goedkope autoverzekering. Je kunt bijvoorbeeld ook de klanttevredenheid en duurzaamheid zien, en of je de verzekering gemakkelijk kan opzeggen. Je kunt ook een paar verzekeringen die je aanspreken aanvinken, zodat je ze onderling kan vergelijken. Zo maak je de keuze kleiner en dus makkelijker. Als je de keus gemaakt hebt, dien je een aanvraag in en wordt deze nog gecheckt. Je hebt dan alsnog 14 dagen bedenktijd, dus mocht je nog van gedachten veranderen, dan is er nog ruimte.

Op mijn overzicht scheelt het per maand tussen de 5 en 30 euro tussen de verschillende autoverzekeringen. Er zal in de polis ook wel verschil zitten, maar zo moet het toch wel lukken om een goede en goedkope autoverzekering te kunnen afsluiten.

prijsvergelijken
Foto van ElisaRiva via pixabay.com
Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.