Een verlanglijst 2 jarige jongen, een divers en groot aanbod

Hiep hiep hoera, je zoontje is 2 jaar! Of je geliefde neefje, broertje, buurjongen of wie dan ook. Een jaartje ouder worden vraagt om een feestje en bij een feestje hoort een leuk cadeau. We weten dat dit erg lastig kan zijn om iets te vinden wat passend is. Maar wij weten ook weer heel veel leuke cadeaus. Van groot tot klein. Van betaalbaar tot duurder. Ik weet zeker dat er iets leuks staat op deze verlanglijst van 2 jarige jongen! Wist je dat er ook een verlanglijstje voor 2 jarig meisje is?

Verlanglijst 2 jarige jongen

1. Boeken op verlanglijst 2 jarige jongen

boeken voor tweejarigen

Boeken, boeken en nog veel meer boeken. Ons antwoord is duidelijk, een boek is altijd een goed cadeau. Voor elke leeftijd. Het draagt bij tot de woordenschat en goede ontwikkeling. We zijn ook niet voor niets een eigen boekenblog begonnen waar al bijna 1000 reviews op staan. Op StoerLeesVoer hebben we een mooie categorie van 0 – 2 jaar bijvoorbeeld. Voor nu deel ik hieronder een aantal toffe boeken! Van sommigen staat een review op onze boekensite.

Klik op de foto!

beschuitje

2. Creatief speelgoed

creatief speelgoed verlanglijst 2 jarige jongen

Creatief kan op zoveel manieren en vanaf 2 jaar vind ik het echt leuk worden. Je ziet de kindjes bewust genieten van verschillende materialen en hun creaties. Denk aan potloden, vingerverf maar ook items zoals klei en watertekenen zijn helemaal leuk. En fijn voordeel; geen zooi! Onderstaande items mogen niet ontbreken op een verlanglijst 2 jarige jongen. Een mooi en divers aanbod. Let wel op met de items die je koopt, het kan altijd in de mond komen. Dus vriendelijk materiaal is wel fijn.

3. Constructiespeelgoed op verlanglijst 2 jarige jongen

constructiespeelgoed

Bouwen maar! Deze leeftijd begint namelijk het “echt” bouwen ook steeds meer te ontwikkelen. Er is wat meer geduld en aandacht, al blijft het slopen ook nog erg leuk. Zie het als actie-reactie, ook een belangrijke ontwikkeling. Van constructie speelgoed wil je nu dat het makkelijk bouwt, lang meegaat en dus tegen een stootje kan. Er is gelukkig veel diversiteit te vinden en ik heb ze verzameld op deze verlanglijst voor jongen 2 jaar. Sommige dingen zoals Bioblo wordt aangeraden vanaf 3 jaar. Kijk goed wat bij jouw kind past.

Zoek je inspiratie om te bouwen met Duplo of leuke lesideeën kijk dan deze blogs!

Bouwen met heel veel Duplo, opdrachten met duplo en lesideeën met bouwblokjes

Lees hier alles over de speciale houten blokken van Tick-it

Hier vind je meer informatie over Grapat en Grimms

Kijk hier voor de review van Smartmax My first acrobats

Hier vind je alles over Stick-o

Kijk hier voor de review van Kapla

Selena schreef een uitgebreide review over de stapelstenen van Stapelstein. Zijn het kussens, opstapjes, stapstenen, bootjes of nog iets anders? Kinderen raken niet uitgespeeld. Even een uitgave, maar voor jarenlang plezier!

4. Houten speelgoed

houten speelgoed verlanglijst 2 jarige jongen

Houten speelgoed mag ook niet ontbreken op een verlanglijstje 3 jarige jongen. Dit is stevig en gaat nog jaren mee. Het kan tegen een stootje en in de lente en zomer kan er ook buiten meegespeeld worden. Little Dutch heeft een geweldig leuk aanbod wat betaalbaar is, maar er is meer. Kijk en ik weet zeker dat je net zo enthousiast van dit lijstje wordt als dat ik ben.

Kijk hier voor de review van een houten klimdriehoek

5. Interactief speelgoed

interactief speelgoed tweejarigen

Heerlijk vinden kinderen van deze leeftijd interactief speelgoed. De snelle reacties van speelgoed op hun handelen wordt vaak met luid gejuich ontvangen. Als je zorgt voor een goede balans tussen prikkels, veel en weinig, dan is dat altijd het beste. Te weinig prikkels is niet goed, maar teveel wil je ook niet. Je kan ook een tussenweg kiezen. Zo heb ik bijvoorbeeld heel veel pelzier aan de TIMIO audioplayer. Interactief maar niet teveel prikkels. Mijn dochter van twee vind het heerlijk om hiermee bezig te zijn en te luisteren.

6. Muzikaal speelgoed op verlanglijstje 2 jarige jongen

muzikaal speelgoed verlanglijst 2 jarige jongen

Muziek maken of luisteren is erg belangrijk voor kinderen. Het maakt ze creatief en de hersens ontwikkelen positief bij muziek. Denk ook eens aan klassieke muziek bijvoorbeeld. Dit kan al door mooie muziekboekjes. Wissel vooral af in luisteren en wat je luistert en met maken van muziek. Er is weer een groot en divers aanbod en ik neem je graag mee in de opties voor op verlanglijst 2 jarige jongen.

7. Spelletjes en puzzels voor op verlanglijstje 2 jarige jongen

spelletjes en puzzels

Spelletjes beginnen ook nu interessant te worden. Wat een leuke leeftijd is de 2 jaar toch. (Dan vergeten we de terrible 2 fase even). Spelletjes kan je samen doen of “alleen”. Met alleen bedoel ik spellen zoals de Electro Wonderpen. Je kindje zal eerst begeleiding nodig hebben maar zodra ze het snappen, voelen ze het spelelement. Bij een goed antwoord worden ze beloond op een tof geluidje. Verder zijn er heel veel leuke spelletjes voor deze leeftijd. Kijk maar mee naar wat ik heb uitgezocht voor op de verlanglijst 2 jarige jongen.

8. Buitenspeelgoed

buitenspeelgoed verlanglijst 2 jarige jongen

Buitenspelen is altijd een goed idee. Ook als het regent, sneeuwt of waait. Zorg voor passende kleding en let op veiligheid. Maar even lekker een frisse neus halen is heel belangrijk. Dit kan je doen door een blokje om te wandelen, of om naar een speeltuin te gaan. Maar er is ook heel veel leuk buitenspeelgoed voor op het verlanglijstje van een 2 jarige jongen. Ik heb weer een leuke selectie gemaakt.

Lees hier de blog van Zsilt zandbakspeelgoed

Extra cadeaus voor op verlanglijstje 2 jarige jongen

Divers speelgoed tweejarigen

Ik kan nog zoveel meer bedenken voor op het verlanglijstje van 2 jarige jongen. Maar ik weet zeker dat er iets passend tussen deze hele lange lijst zit! Hieronder nog een mix van leuk speelgoed wat voor mij ook niet kan missen. De jongenspop wordt aangeraden vanaf 3 jaar, maar sommige kinderen zijn al toe aan het rollenspel met een pop. Ook voor jongens is dit gewoon heel normaal en goed speelgoed. Rollenspellen kan ook in andere vormen zoals met Playmobil 123 en Little People.

Lees hier de uitgebreide blog over Bunnies by the bay

Vond je deze lijst nuttig? Pin je hem dan voor ons?

verlanglijst 2 jarige jongen

Meer verlanglijstjes

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

We hebben nog veel meer gave themaverlanglijsten en ook voor volwassenen. Kijk deze verlanglijstjes overzicht.

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.