Skip to Content

Bing kinderserie – een tekenfilm met bing het konijn en flop

Kennen jullie Bing al? Bing het konijn is een lieve, energieke en nieuwsgierige kleuter die leert dat het leven vol kleine avonturen is. Gebaseerd op de geliefde boeken van Ted Dewan, viert deze animatieserie de vreugdevolle, rommelige realiteit van het voorschoolse leven. 

Bing kinderserie en tekenfilm – Hoe oud is Bing Konijn?

Bing is een jongetje van 3 jaar, speels, vol energie en nieuwsgierig. Een echte peuter die alles wil uitproberen! Soms gaat dat ook wel eens mis… maar dan is Flop er. Die zorgt altijd dat alles weer op zijn pootjes terecht komt. Je kunt de natuur verkennen met Amma en spelletjes spelen in het park met Pando.

Wat is flop van Bing konijn? Is hij de vader van Bing?

Ik krijg vaak de vraag wat is Flop van Bing het konijn? En is hij de vader van het zwarte konijn?

Flop is het konijn dat Bing, het hoofdpersonage, begeleidt en advies geeft terwijl hij de wereld om hem heen ontdekt. Hij is een vertrouwde vriend voor Bing en helpt hem te leren over belangrijke thema’s zoals vriendschap, delen en omgaan met emoties.

In de “Bing” boeken en animatieserie wordt niet expliciet vermeld dat Flop de vader is van Bing. In plaats daarvan wordt Flop meestal gepresenteerd als de zorgzame en verantwoordelijke verzorger van Bing. Bing lijkt Flop te beschouwen als een ouderfiguur en vertrouwde vriend.

Het is dus mogelijk dat Flop de rol van een vaderfiguur voor Bing vervult, maar het is niet duidelijk of hij zijn biologische vader is. De serie richt zich op de avonturen van Bing en zijn vrienden terwijl ze leren en groeien, en de relatie tussen Bing en Flop is een belangrijk aspect van deze verhalen.

Personages Bing Nederlands

In de Nederlandstalige versie van de animatieserie “Bing” worden de personages als volgt genoemd:

  1. Bing: Bing blijft gewoon Bing, het avontuurlijke konijntje.
  2. Flop: Ook in de Nederlandse versie is Flop de naam van Bing’s verzorger en beste vriend, een konijn.
  3. Sula: Het vriendelijke en vrolijke meisje, eveneens een konijn, behoudt haar naam in de Nederlandse versie.
  4. Pando: Net als in de Engelse versie is Pando het speelse pandabeertje in de Nederlandse versie.
  5. Amma: Ook de olifantenvriendin van Bing die vaak voorleest aan de groep heet in de Nederlandse versie Amma.
  6. Coco: Het speelgoedaapje behoudt eveneens zijn naam in de Nederlandse versie.

De Nederlandstalige versie van “Bing” heeft de namen van de personages behouden, wat het voor jonge kijkers gemakkelijk maakt om de personages te herkennen en te volgen in de avonturen die ze beleven.

Bing kinderserie

knuffel

In de TV Serie van Bing het konijn, gaat het om de GROTE verhalen in de kleine momenten van het leven van een peutertje. Vol vrolijkheid en kleine verdrietjes, herkenbaar voor iedereen. Leren delen, je favoriete speeltje kwijtraken, de natuur ontdekken… Bing maakt het allemaal mee, samen met Flop en zijn vriendjes.

En dat is precies de reden waarom Bing zo populair is. Want peuters zitten helemaal in de wereld van het leren delen, en speelgoed wat kwijt raakt. Soms raakt speelgoed ook kapot en dat kan gebeuren door zichzelf of door een ander kindje. Hoe ga je daar mee om? Ook gaan peuters van een lange tijd in de kinderwagen op hun benen de wereld ontdekken. Lekker zelf lopen in het bos en blaadjes, takjes, veertjes en andere schatten uit de natuur oprapen.

Bing is bekroond met vele prijzen, waaronder die van beste pre-school programma op de Engelse televisie en een Emmy Award.

Trailer Bing tekenfilm

Bing tekenfilm en leuke afbeeldingen

Bing het konijn heeft sinds kort ook zijn eigen Nederlandstalige YouTube kanaal, dat explosief groeit. En Bing zit ook al op Facebook: Laat de beheerders van Facebook er maar niet achter komen dat een 3 jarig konijntje al een eigen account heeft 🙂

Waar komt Bing vandaan?

“Bing” is een Britse kinderboekenserie die is geschreven en geïllustreerd door Ted Dewan*. De boeken werden voor het eerst gepubliceerd in 2003 en zijn sindsdien populair geworden bij jonge lezers over de hele wereld.

In 2014 werd de animatieserie “Bing” geproduceerd door Acamar Films en Brown Bag Films voor de Britse televisiezender CBeebies. De serie is gebaseerd op de boeken en volgt de avonturen van Bing en zijn vrienden terwijl ze de wereld om hen heen ontdekken.

Hoewel de serie is geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, heeft het wereldwijd populariteit gekregen bij kinderen en ouders vanwege de herkenbare thema’s en personages.

Hieronder volgen handige klikbare foto’s die je alleen ziet als je ad-blocker uit staat!

Merchandise Bing het konijn

bing het konijn

Er is super veel leuks te kopen van Bing het konijn!

Wat dacht je van deze Bing het konijn pratende knuffel? Natuurlijk draagt hij zijn stoere rode, geruite tuinbroek met button, net zoals in de animatieserie. Druk op zijn button en hij zal tegen je lachen en praten. Hij zegt wel 15 leuke woorden en zinnen, zoals: “Ik wil schaduwmonster spelen!” en “Ik kan heel goed knuffelen!”. Bing is zeer gedetailleerd gemaakt van zachte stof, dus je kunt heerlijk met hem knuffelen! 

Of dit leuke koffertje met de figuren uit de serie? Speelfiguurtjes Bing, Flop, Sula, Pando, Charlie & Amma

Zelf vind ik dit schattige nachtlampje erg leuk om te zien! Bing het konijn draagt zijn blauwe pyjama waar zijn vriendje Hoppity op staat afgebeeld. Het Uil Nachtlampje projecteert een magische lichtshow in allerlei kleuren van sterren, een maan én Hoppity op de muur of op het plafond. Tegelijkertijd wordt er zachte muziek gespeeld om heerlijk mee in slaap te vallen. 

Of speel met Bing en zijn taxi of de trein. Duw hem en zie hoe Bing wegrijdt! Druk op het stuur en je hoort grappige piepgeluiden. 

Bing’s Trein met Licht en Geluid bestaat uit 3 onderdelen: een stoomlocomotief en twee wagonnetjes. In het eerste wagon vind je Bing’s Huis. Ontkoppel de wagon en speel met Bings huis. In het huis van Bing staan zijn bank en kast. In de achterste wagon vind je Bing’s tuin met tuinhuis en een boom. 

Er zijn nog veel meer leuke dingen van Bing het konijn:

Is jouw kind ook zo dol op Bing het konijn?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

elisabeth maria martina

Monday 8th of April 2019

mijn kleinzoon en kleindochter vinden de bioscoop altijd feest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.