Skip to Content

Kinderfeestje zomer – Ideeën voor buitenshuis en binnen een thema feestje

Rosalie is rond de zomervakantie jarig. Dus de laatste week voor de grote vakantie plannen wij altijd een leuk zomers kinderfeestje. Inmiddels wordt dit jaar het laatste kinderfeestje, aangezien onze dame naar het voortgezet onderwijs gaat. Dit jaar moeten we nog gaan verzinnen wat we gaan doen maar afgelopen jaren hebben wij ons prima vermaakt met allerlei leuke doe dingen. Toen Rosalie kleiner was heb ik één keer een themafeestje thuis gehouden en verder altijd buitenshuis iets georganiseerd met een klein groepje kinderen. Tot nu toe worden de kinderfeestjes zeer gewaardeerd.

Thuis organiseren

Kinderfeestje in de zomer

Het eerste jaar dat wij een kinderfeestje in de zomer organiseerde was het thema Frozen, net als Frozen II nu, een grote hit. Ik bestelde een themakist waarin allemaal Frozenjurkjes en een ridderpak voor een jongen in zat en spelletjes die allemaal in dit thema waren. In plaats van ezeltje prik zat hier bijvoorbeeld Sven (de eland) in waarop de kinderen een staart moesten prikken. Ballen gooien door Olaf (de sneeuwpop) en een leuke speurtocht met vragen over de film die eindigde in de speeltuin met wat lekkers. Voorafgaand aan het feest had mijn man pannenkoeken staan bakken, zodat ze met een goed gevulde maag aan de slag konden. Als afsluiter wat polaroid foto’s gemaakt en in een leuke magneethouder gedaan als aandenken.

Wat ook superleuk om te organiseren is om een escape room kinderfeestje te organiseren.

Kijk hier voor leuke spelletjes in het thema zomer

Plaswijckpark – Kinderfeestje in de zomer

Plaswijckpark is een geweldig uitje en een kinderfeestje in de zomer op locatie. Naast dieren en speeltuin heb je hier ook een waterspeeltuin. En aangezien ons feestje begin juli was hebben we hier natuurlijk rekening mee gehouden. De prijs valt reuze mee, nu inmiddels €16,-, en je hebt de hele dag lol. Dit kinderfeestje kan je voor heel veel leeftijden verzorgen. Er is voor iedereen wel wat te beleven en met de waterspeeltuin bij goed weer hoef je alleen te zorgen dat je weer op tijd naar huis gaat. Met een bolderkar vol limonade en versnaperingen zijn we het park in gegaan. Rugzakken met handdoeken en droog ondergoed ook in de bolderkar zodat iedereen lekker kan lopen en spelen. Samen met nog een moeder die ik mee had gevraagd, hebben ook wij een heerlijke middag gehad. Helaas was meelopen met de dierenverzorger al vol maar echt, we hadden er zelfs geen tijd voor gehad. Gezellig weer een hapje en drankje welke bij het feestarrangement hoorden en de dag was weer geslaagd. Natuurlijk hielp het lekkere weer mee.

Kookworkshop

Weer zo’n gezellig doe uitje waar je veel lol aan beleeft. Een kookworkshop voor kinderen. Hier werden we buiten feestelijk ontvangen aan een picknicktafel. Als eerste kregen alle dames een echte koksmuts waar ze hun naam op konden zetten. Na wat limonade en uitleg over wat er gekookt ging worden kon de workshop beginnen. De kookworkshop bestond uit het maken van koekjes, knakworstjes in bladerdeeg en pizza maken. Alle benodigde ingrediënten stonden in het midden van een groot werkblad, zodat de kinderen er allemaal goed bij konden. Als eerst werd er met de koekjes begonnen. Toen deze in de oven gingen werden de worstenbroodjes gemaakt. De koekjes werden na het bakken versiert en later netjes verpakt zodat deze mee naar huis konden. De worstenbroodjes werden natuurlijk wel direct gegeten. De pizza was als laatste aan de beurt. Nadat iedereen het deeg gerold had kon deze worden belegd met diverse groenten en konden ze de oven in. De pizza’s werden daarna lekker opgegeten en toen was het tijd om naar huis te gaan. Dit is niet alleen voor een kinderfeestje in de zomer.

Dierenpark Amersfoort

In het jaar dat onze dochter voor het WNF collecteerde voor de tijgers, mocht zij met een kleine groep kinderen haar tijgerfeestje vieren in Dierenpark Amersfoort. Daar mochten we een kijkje nemen achter de schermen en vertelde de dierenverzorger over de diverse tijgers in het park. Ook mochten we in het verblijf op afstand een kijkje nemen en zien hoe de dieren een stukje vlees kregen. Met een hoop geluid en dus ook wat schrik bij de kinderen kwamen de tijgers dan binnen. Ook hebben we in het verblijf van de olifanten rondgelopen. Aan de hokken kan je goed zien hoe groot deze dieren eigenlijk zijn. Het was een super interessante dag. Bij het arrangement zat ook nog een patatje met snack, een ijsje en de kinderen kregen na afloop ook nog een klein zakje snoep met een verrassing mee. Super verzorgd. Prijs per kind zo’n €21,00. Hier werd alles voor geregeld en we konden natuurlijk ook de dierentuin in waar je ook nog eens leuk kan klimmen en klauteren. Dit is niet alleen geschikt voor een kinderfeestje in de zomer. Dit kan altijd.

Surfen – Kinderfeestje in de zomer

Op de 8e verjaardag zijn we voor een wat sportiever uitje gegaan. Lekker golfsurfen met 8 meiden in Hoek van Holland. Het was helemaal geweldig. Na een korte uitleg gingen ze lekker een uur dobberen in het water. Tussendoor kregen ze nog wat instructies wat er goed en fout gaat en hop het water weer in. Een aantal hebben op de surfplank gestaan en een aantal alleen maar veel gelachen en veel in het water gevallen. Het hoeft ook geen hele warme dag te zijn om te surfen en is dan ook niet alleen geschikt voor een kinderfeestje in de zomer. Je hebt een goed surfpak aan waardoor je dit feestje ook gewoon in het voorjaar en de herfst kan plannen. Een aanrader! Omdat op het strand de prijzen voor eten wat hoger liggen, hebben we gekozen om thuis lekker de bbq aan te steken. Het was heel gezellig omdat de meiden ook samen gezellig aan het napraten waren over de ervaring van de middag. Iedereen had weer genoten van deze dag.

Waterpretpark

Afgelopen jaar zijn we naar het waterpretpark in Leidschendam geweest. Het aquapretpark. Echt heel leuk om naar toe te gaan, ook als je geen kinderfeestje gaat vieren maar een leuk uitje zoekt. Met 6 meiden dit keer lekker 2 uur springen, zwemmen en glijden. Uiteraard afgesloten met een patatje, snack en ijsje. Top dag! Wel een attentie punt: Het waterpark is alleen open bij goed weer.

Kinderfeestje in de zomer als herinnering

Onze dochter nodigt bijna altijd dezelfde meiden uit en ze zijn ook elk jaar weer benieuwd wat we nu weer gaan doen. We zijn ook lang van te voren al bezig met het zoeken naar een leuke ideeën voor een kinderfeestje in de zomer. De kosten variëren. Ik houd zelf altijd rekening met zo’n € 15,- tot €20,- per kind. Is het uitje iets duurder of logistiek wat lastiger dan kunnen er minder kinderen mee. Nu is het bij ons niet zo heel lastig om te kiezen want onze dochter houdt niet van hele grote groepen. De kosten thuis zijn natuurlijk altijd lager. Ik merk wel dat ook wanneer je thuis een kinderfeestje geeft en hier iets wil doen, het altijd duurder wordt dan je denkt. Wat ik vooral erg leuk vind is dat al deze kinderfeestjes voor ons en de meiden, echt een herinnering zijn. Volgend jaar zal het allemaal anders worden. De kinderfeestjes ga ik missen, alles wordt anders, maar deze kinderfeestjes in de zomer blijven voor ons altijd een geweldige herinnering.

Lees ook deze blogs:

Footer1
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.