Dierenpark Amersfoort 75 jaar een groot feestje

Afgelopen vrijdag waren wij welkom bij Dierenpark Amersfoort om hun 75 jarig jubileum te vieren. Een feestje in de dierentuin waar jong en oud van kon genieten. Ze hebben speciaal voor hun verjaardag een paar leuke acties deze periode!

Dierenpark Amersfoort 75 jaar

Dierenpark Amersfoort is opgericht in 1948 en heeft sindsdien een lange geschiedenis van het verwelkomen van bezoekers en het verzorgen van dieren. Het begon oorspronkelijk als een bescheiden vogelpark en groeide geleidelijk uit tot het prachtige dierenpark dat het vandaag de dag is. Gedurende de jaren heeft het park zich ontwikkeld en uitgebreid, met nieuwe verblijven, attracties en programma’s, om een steeds betere ervaring voor bezoekers te bieden. Het is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor gezinnen, natuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van de diversiteit en schoonheid van de dierenwereld.

Natuurgebied

Dierenpark Amersfoort, gelegen in de prachtige stad Amersfoort, is een betoverende plek waar jong en oud de fascinerende wereld van dieren kunnen ontdekken. Het park, dat zich uitstrekt over een uitgestrekt terrein, biedt een onvergetelijke ervaring vol avontuur, educatie en plezier.

Zodra je het park binnenstapt, word je begroet door een levendige en bruisende sfeer. Het geluid van vrolijke kinderen en het gebrul van exotische dieren vullen de lucht. Dierenpark Amersfoort herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan diersoorten, van majestueuze leeuwen tot nieuwsgierige aapjes en kleurrijke vogels.

QR codes scannen

Een van de hoogtepunten van het park is de unieke en interactieve dierentuinervaring die het biedt. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de dieren van dichtbij te zien en zelfs te voeren in speciale gebieden. Het is een geweldige kans om een connectie te maken met de prachtige dierenwereld en meer te leren over hun gewoonten en leefomgeving.
Bij de dieren staan er QR codes waarmee je op de website terecht komt en zo nog meer over de dieren kunt leren. Ook kun je hier allerlei YouTube filmpjes zien over de bijzondere dieren van het park.

Wat ik tof vond was dat je echt heel dicht bij pinguïns kunt komen, tussen de ringstaartmaki’s kunt wandelen en oog in oog komt te staan met een luiaard.

DinoBos in Dierenpark Amersfoort

Een andere opvallende attractie van Dierenpark Amersfoort is het DinoBos, waar levensgrote dinosaurussen tot leven komen. Wandel door dit prehistorische landschap en verwonder je over de gigantische T-rex en de langnekige Brachiosaurus. Het is een spannende ervaring voor jong en oud om even terug te reizen in de tijd en de wereld van deze oude reuzen te verkennen.

Voor de avontuurlijke bezoekers biedt het park ook een spannende klimroute genaamd “Klim Alles.” Hier kunnen waaghalzen op een veilige manier klimmen en klauteren tussen de bomen en genieten van een prachtig uitzicht op het park en de dieren. Het is een geweldige manier om actief bezig te zijn en tegelijkertijd te genieten van de natuurlijke omgeving.

Expeditie Rivier in Dierenpark Amersfoort

Iets wat de meiden heel graag wilden doen is de expeditie Rivier. Oftewel waterfietsen. Een aanrader! Al is het sturen raar en was ons roer duidelijk van de leg we stonden op 2 meter afstand van giraffen en zebra’s. WOW wat zijn die dieren mooi om te zien. De wachtrij is wel wat lang, in een van de waterfietsen heeft namelijk een vogelpaar besloten om te broeden. Maar het is het wachten meer dan waard.
Voor het waterfietsen betaal je wel 5 euro per bootje. Persoonlijk vind ik het wat jammer dat ze voor extra dingen als het waterfietsen en het boemeltreintje geld vragen. Je hebt toch al een hoop entreegeld betaald.

Dierenpark Amersfoort is ook toegewijd aan het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten. Het park neemt deel aan verschillende fokprogramma’s en werkt samen met internationale organisaties om bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit. Door een bezoek te brengen aan het park, steun je direct deze belangrijke inspanningen om de dieren en hun natuurlijke leefomgeving te behouden.

dierenpark Amersfoort
acties 7,50 korting op een jaar abonnement Dierenpark Amersfoort

Leuke acties ter ere van de 75ste verjaardag

Al 75 jaar lang hebben kinderen op een speelse wijze de natuur ontdekt in DierenPark Amersfoort, gelegen in een bos vol avontuur. Breng een bezoek aan het Dwaalhof en laat je betoveren door een reis door de tijd. Bijzondere medewerkers nemen je mee op deze ontdekkingsreis met hun persoonlijke verhalen, grappige anekdotes, foto’s en hun grenzeloze liefde voor dieren. Ze brengen 75 jaar DierenPark Amersfoort opnieuw tot leven en laten je de magie van het park herbeleven.

dierenpark Amersfoort 75 jaar Maki
Te koop voor 2,50 gratis voor abonnementhouders

Met de start van het feestweekend wordt een jubileummagazine uitgebracht. Hierin blader je door de rijke geschiedenis van het park en krijg je een voorstelling van de toekomst.

Extra feest in Amersfoort

 • Drie musea in Amersfoort organiseren tentoonstellingen over dieren en de natuur
  • Mondriaanhuis: 11 maart t/m 17 september
   Bewonder hedendaagse kunst die op minimalistische wijze is afgebeeld. Tijdens de tentoonstelling ‘Vogels en Vissen’ worden dieren teruggebracht tot hun essentie.
  • Kunsthal KAdE: 3 juni t/m 3 september
   Hoe is de relatie tussen mens en dier door de eeuwen heen veranderd? De tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ ontdek je welke (mythische) verhalen en geruchten rondgingen over de wonderbaarlijke ‘wilde’ dieren. Ook in DierenPark Amersfoort zie je deze tentoonstelling terug. Verschillende kunstwerken verrijken de magische dierenwereld.
  • Museum Flehite: 8 juli t/m 5 november
   Struin door de kleurrijke geschiedenis van DierenPark Amersfoort. Aan de hand van persoonlijke verhalen ervaar je hoe het park door de jaren heen is veranderd.

Luister mee naar oud-dierverzorger Marjo Hoedemaker, eigenaresse Astrid Vis, Dierecteur Astrid Wassenaar en Hoofd-dierverzorger Willem Verdonck! 

Of je nu op zoek bent naar een educatieve ervaring, een dag vol avontuur of gewoon een ontspannen wandeling door een prachtig park, Dierenpark Amersfoort heeft voor elk wat wils. Het is een plek waar dromen werkelijkheid worden en waar liefde voor dieren en natuur tot leven komt. Bezoekers vertrekken met nieuwe kennis, onvergetelijke herinneringen en een hernieuwde waardering voor de prachtige wereld waarin we leven.

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.