Skip to Content

Slapen in een boomhut met kinderen – een spannend avontuur

Vorig jaar ben ik samen met dochterlief op een hele bijzondere plek wezen overnachten. Wij gingen namelijk slapen in een boomhut in Norg. Niet een luxe huis zoals de XXL boomhut waar Lianne was geweest. Nee een kleine hut letterlijk om een boom heen gebouwd.

slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut met kinderen

Van de bon die ik had gekregen van de Surprise Factory waren dochterlief en ik al snel eens wat we wilden doen. Slapen in een boomhut en we gingen op zoek naar een leuke locatie waar we nog nooit waren geweest. Dit werd het dorp Norg helemaal bovenin Drenthe. Op het vakantiepark Norgerberg zijn er 3 boomhutten waar je met 2 volwassenen en 2 kinderen kunt overnachten.

Het zijn kleine hutten waar net 2 bedden inpassen. De kinderen slapen bovenin op een soort zeil. Had ik al gezegd dat het een spannend avontuur was?

Wij sliepen hier met 2 personen en dat was vol genoeg haha. 1 bed hadden we onze spulletjes neergezet. In het huisje is electriciteit een klein kookstelletje en een schaal waar je je ouderwets in zou kunnen wassen. Het matras is wat dun (lees met mijn lichaamsprofiel sliep ik op een houten bodem) maar voor een nachtje is het prima te doen en voor ons was het vooral een bucketlist ding. En daarbij maakte het vakantiepark het slapen in een boomhut alles goed!

Bij de boomhut staat een picknicktafel en je kan boven op de veranda zitten bij lekker weer. Kijk hier voor meer leuke natuurhuisjes in Nederland voor het hele gezin.

Vakantiepark Norgerberg

Wij kwamen lekker op tijd aan op het vakantiepark en nadat we alle spullen bij de boomhut hadden gezet hebben we een klein rondje gedaan op het vakantiepark Norgerberg. Bij de boomhut is natuurlijk geen toilet dus voordat we gingen slapen moesten we wel gebruik maken van het sanitaire gedeelte.

WOW mijn dochter wilde dat ze weer een klein kind was, de kinderbadkamer ziet er echt super tof uit.
Er zijn toiletten, met wc papier, hokjes met wastafels, hokjes met douches en gewone wastafels waar je ook je tanden gezellig met elkaar kan poetsen. De faciliteiten van camping de Norgerberg zijn uitstekend geregeld.

We besloten om eerst gebruik te maken van het zwembad. Door een ingenieus systeem is het zowel een binnen zwembad als een openlucht zwembad. Simpel, maar voldoende voor de grootte van het park. Ook is er een toffe speeltuin waar kinderen zich prima kunnen vermaken!

Doordat we gingen slapen in een hele kleine boomhut was het zelf voor eten zorgen een uitdaging. We aten lekker een patatje bij het café / woonkamer waar we ook even een potje gingen airhockyen.

Camping de Norgerberg

Kindvriendelijke vakantiepark met boomhutten

In de vakanties is er een animatieteam en die hadden met de kinderen van het vakantiepark een circusvoorstelling gemaakt. Leuke entertainment voordat het tijd was om ons bedje op te zoeken en te slapen in de boomhut.

Voor het ontbijt kun je een picknickmand reserveren om bij de boomhut te eten aan de picknicktafel. Wij besloten om gewoon binnen bij de bar te eten en de tafel was gezellig gedekt. Een prima uitgebreid ontbijt.

Gaan wij nog eens slapen in een boomhut? Ja zeker want we hebben echt genoten van deze manier van kamperen, maar dan wel misschien in een iets grotere boomhut waar we een paar nachtjes kunnen blijven.

Heb jij nog een leuke tip?

Lees ook deze blog met vakanties in binnen en buitenland met kinderen

Camping de Norgerberg
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.