Skip to Content

Kleuren met water, een creatieve cadeautip

Een aantal nachten geleden werd er iets in het schoentje van mijn dochters gelegd. Iets waar ik als mama heel nieuwsgierig naar was. Namelijk kleuren met water! Ik had er alleen over gelezen en het klonk te mooi om waar te zijn. Maar het is eerlijk waar geweldig. Ik heb 4 hele toffe kleuren met water boekjes mogen reviewen voor jullie. Boekjes die nog iets extra’s hebben.

Kleuren met water

Kleuren met water

Vul de bijgeleverde pen met water en ga ermee over de kleurplaten. Er gebeurd dan iets magisch. Verschillende kleuren en verborgen elementen in de tekening komen tevoorschijn! Kijk naar de vragen boven op de andere bladzijde, kan jij ze allemaal beantwoorden? Is het water opgedroogd? Dan begin je gewoon opnieuw, en opnieuw! Ideaal voor peuters en kleuters om te kleuren zonder kans op vlekken.

verlanglijstje 3 jaar

Creatief vermaak

Weet je, het is nog beter dan ik me had voorgesteld, echt. Ik heb het als schoencadeau gegeven voor mijn jongste dochter van 20 maanden en aan mijn oudste dochter van 6 jaar. En beide hebben met zoveel plezier dit gedaan! Gwendolyn mijn jongste vind het helemaal geweldig dat ze eindelijk zelf mag kleuren. Met stiften en potloden zit ik er krampachtig naast en ben ik blij als we enigszins als milde clown uit een tekensessie komen. Maar kleuren met water kan ze “zelluf” doen, zoals ze graag wilt.

Abygail, mijn dochter van 6 jaar, is helemaal enthousiast. “Wauw moet je kijken mama, een dino! En een bloem!”. In deze kleuren met water boekjes zitten namelijk allemaal elementen verstopt. Dus het is voor oudere leeftijden ook echt een ontdekking. Tegelijk staan er leuke vragen bij waardoor de kinderen nog een missie erbij krijgen. Kleuren benoemen, zoeken en tellen. Het is echt heel erg leuk gedaan.

Kleuren met water

Duurzaam

Hoe het precies werkt… geen idee. Ik word ook niet wijzer door Google. Ik voel een link met bijvoorbeeld Hotwheels en Barbies die verkleuren bij warm en koud water. Kan de kou van het vochtige water ermee te maken hebben? Het fascineert mij dus ook en ik vind het zelf ook heerlijk rustgevend om te kleuren met water. Geen giftige inkt, geen vlekken en je kan het steeds opnieuw doen! Laat goed drogen en je kan weer opnieuw beginnen.

Let wel op, het wordt aangeraden vanaf 3 jaar in verband met kleine onderdelen. Ik ken mijn jongste dochter en ik zit altijd wel in de buurt. Dus ik weet dat ze het kan. Verder stimuleert dit speelgoed de handvaardigheid en het observatie vermogen. Naast leuk ook echt leerzaam. Abygail vind kleuren met water met de Smurfen en de Dino’s het leukst. Gwen kiest meer voor de natuur en dierentuin.

verlanglijstje 4 jaar

Kleuren met water als Cadeautip

Ik vind dit echt een geweldig cadeautje om te geven en te krijgen voor mijn dochters. Deze boekjes van uitgeverij Ballon Media hebben een fijne waterstift erbij met een stevige punt, hierdoor kunnen ze preciezere lijnen trekken. Ook gaat het vullen makkelijk zelf, en kan de dop er goed op en af. De extra vragen en opdrachten die erbij zitten maken het kleuren met water helemaal compleet en uitdagend. Welk boekje vind jij het leukste?

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.