Monopoly valsspelers editie wie wint? – Een uniek spel

Monopoly wie kent het nu niet. Ik ben er echt groot mee gebracht. Het ging standaard mee op vakantie en als we dan aan het kamperen waren en het regende dan konden wij ons uren vermaken met Monopoly. Na jaren intensief gebruik hebben we zelfs het geld met plakband ingepakt omdat het begon te scheuren! Toen ik op kamers ging wonen tijdens mijn studie kreeg ik twee andere versies die ik te weinig heb gespeeld. De beurseditie daar heb ik niks mee en de andere versie weet ik niet eens meer.. maar nu is er toch een gave serie bijgekomen! Monopoly valsspelers editie! Je moet valsspelen nu dus! En ze hebben gewonnen in de speelgoed van het jaar 2018 in de categorie 8 & 9 jaar. Hoog tijd om eens te proberen dus! 

Monopoly

Het spel monopoly  is een van de bestverkochte bordspellen ter wereld.

Het doel van het spel is een monopolie op te bouwen. Koop zoveel mogelijk straten, zet er huizen en hotels op zodat medespelers huur moeten betalen. De duurste straat in het Nederlandse bordspel is de Kalverstraat in Amsterdam. Ga langs start, naar de gevangenis en de kans en algemeen fonds kaarten zijn kenmerkend voor dit spel waarvan al ruim 200 miljoen exemplaren zijn verkocht, sinds het in 1935 door Parker Brothers op de markt werd gebracht.

Monopoly valsspelers editie

monopoly valsspelers editie

Afgezien van misschien mijn moeder, ken ik echt niemand die niet eens heeft valsgespeeld zeker met een spel als monopoly. Mijn broertje en ik verzonnen vroeger de gekste regels, leenden extra geld bij de bank om het spel niet te laten stoppen. Kwamen we op start dan kregen we dubbel geld en vrij parkeren werd soms verdubbeld door de bank. Ook namen wij wel eens extra startgeld om het spel makkelijker te laten verlopen. En zo hebben we vast nog wel meer gekke regels bedacht. Daar waren wij niet alleen in.

Onderzoek wees recent uit dat een kwart van de Nederlanders er zelfs een sport van maakt. Daar liet producent Hasbro zich door inspireren en ontwikkelde deze editie van het beroemde bordspel, waarbij je vals móet spelen om een kans te maken op de winst.

Maar wat je in deze Monopoly valsspelers editie moet doen om vals te spelen, dat is toch wel erg goed bedacht en misschien niet eens allemaal haalbaar!

Hoe goed kun jij valsspelen?

Het PR bureau stelde mij al de vraag. Hoe goed kun jij valsspelen? Ik dacht dat ik daar best wel goed in was. Maar voor deze monopoly valsspelers editie moet je wel echt goed zijn! Want het is nog best wel moeilijk als je een paar scherpe koppen bij elkaar hebt zitten.

In de monopoly valsspelers editie mag alles! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wilt! Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis – probeer het allemaal! Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten, want alles is verdacht! Gesnapt? Dan wacht de handboei waarmee je aan het spelbord geketend wordt.

Inhoud spel

monopoly valsspelers editie

De inhoud van monopoly valsspelers editie is: een speelbord, geld, een grote stapel kaarten ( Kans, Algemeen Fonds, straten en zakkenroller kaarten) een set handboeien, hotels en verstopt onder de handboeien vind je de pionnen en dobbelstenen.

gevangenis
monopoly valsspelers editie

Monopoly valsspelers editie een vreemd speelbord

coolsingel gratis

Het speelbord van monopoly valsspelers editie ziet er wel wat anders uit dan het ‘normale’ monopoly speelbord. Zo is de Coolsingel in Rotterdam gewoon gratis, kun je geen treinstations kopen, worden er geen kosten gevraagd voor elektriciteit en gas en heeft het Velperplein een gratis hotel!

monopoly valsspelers editie

We merkten al gauw dat we plek te kort kwamen op het bord. Naast de stapels voor Kans en Algemeen fonds moet je ook 5 zakkenrollerkaarten neerleggen waar de opdrachten om vals te spelen op liggen. Het setje handboeien lag er ook en in deze editie is iedereen de bank dus de bak met geld moest ook steeds roteren. Zorg dus dat je genoeg ruimte hebt op tafel om dit spel te spelen! Laat die borrelnootjes maar weg, en vul de glazen goed vol met (non) alcohol en laat de valsspeel strijd beginnen!

Zakkenroller opdrachten

Op het bord worden 5 zakkenroller kaarten neergelegd. Daar staan de opdrachten op waar je uit mag kiezen om vals te spelen. Het is echter wel moeilijk want iedereen kan de opdrachten zien dus je moet heel goed opletten dat je valsspeelt zonder dat iemand het doorheeft. Als na je beurt de volgende speler dobbelt dan pas is het valsspelen gelukt en mag je dit laten weten. Achterop het kaartje staat dan je beloning.

Word je betrapt tijdens het valsspelen dan beland je zonder pardon in de gevangenis!

gevangen genomen

En nee weglopen om even naar de wc te gaan of om drinken in te schenken dat zit er niet in! Je zit echt in de handboei ‘vast’ aan het speelbord. Gelukkig kun je je wel vrij spelen op verschillende manieren. Er is altijd hoop, zolang je geld of geluk hebt 😉

Monopoly valsspelers editie is moeilijker dan het lijkt! Ik belandde al gauw in de gevangenis en bleef express even zitten om goed te observeren hoe het spel ging en hoe iedereen probeert vals te spelen. Let op die pokerface….

Makkelijk of moeilijk om te winnen met monopoly valsspelers editie

Wij vonden het nog best wel lastig om op deze manier vals te spelen. Maar oefening baart kunst en met de feestdagen in het vooruitzicht zal dit monopoly valsspelers editie zeker nog wel een paar keer gespeeld gaan worden! Het spel duurt korter dan de originele Monopoly, maar je kunt hem altijd natuurlijk nog een keer spelen!

monopoly valsspelers editie

Monopoly valsspelers editie is te koop bij Bol

Kun je niet wachten om Monopoly te gaan spelen met je kinderen, maar zijn ze nog te jong, dan is er ook een junior editie van het klassieke spel te koop voor €16,95. Wij gaan die editie morgen kopen want de valsspelers editie is echt nog veels te lastig voor dochterlief!

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.