Skip to Content

Electro ontdek de dino’s! Een leerzaam spel vanaf 2 jaar

Electro brengt leuke herinneringen omhoog bij mij. Vroeger was dat echt bijzonder speelgoed. Een klein stukje techniek in je handen met lampjes die aangingen als je het goed deed. Electro van Jumbo bestaat nog steeds en je hebt nog edities met de bekende draadjes en lampjes. Maar er is ook een veel makkelijkere versie, met een pennetje wat licht en geluid geeft als je het goed gebruikt. Ik heb de Electro ontdek de dino’s getest!

electro ontdek de dino's

Electro ontdek de dino’s

Het handige pennetje met geluid en licht wordt de Electro wonderpen genoemd. Electro Ontdek de Dino’s is een educatief vraag- en antwoordspel speciaal ontworpen voor kinderen van 2 jaar en ouder. Electro biedt al tientallen jaren veel speel- en leerplezier door middel van educatieve thema’s in combinatie met slimme elektronica: een leuke manier om te leren over dinosoorten, overeenkomsten, verschillen, kleuren, vormen, silhouetten en nog veel meer! Wie is er nou niet gek op dino’s.

Raak met de punt van de pen het juiste antwoord aan en als dit goed is gaat het lampje branden en hoor je een muziekje. Electro Ontdek de Dino’s bevat 12 grote kaarten met meer dan 90 vragen. De antwoordvakjes zijn extra groot wat handig is voor de jongere kinderen. Zo is het extra speels en motiverend om de motoriek te blijven oefenen. Spelen stimuleert de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van een kind. Leuk voor nu, handig voor later.

Het spel

Zoals ik gewend ben van Jumbo is het van goede kwaliteit. De doos bevat alle informatie en is uitnodigend. Ik vond de doos wat groot maar ik had niet direct door dat het om grote vragenvellen ging. Het staat er groot op hoor maar dat ligt ook aan mij. Ik merkte meteen bij mijn jongste dochter van bijna twee dat het heel fijn is dat de vellen groter zijn. Ze is misschien nog iets te jong voor dit spel maar door het formaat en de wonderpen van Electro ontdek de dino’s kon ze toch al ermee spelen en ontdekken.

De vragen zijn divers, leuk, uitdagend en duidelijk. Het spreekt voor zich wat er bedoelt wordt, de interactie werkt goed. Ook vind ik het zelfredzaamheidsgehalte erg fijn van Electro ontdek de dino’s. Doordat de wonderpen direct reageert op een goed antwoord kunnen kinderen zichzelf checken. In het begin neem je natuurlijk samen de opdrachten door, al spreken sommigen gewoon voor zich. Maar daarna kunnen ze lekker zelf aan de slag.

electro ontdek de dino's

We zijn dus allemaal blij met Electro ontdek de dino’s. Ik als mama omdat het educatief en vermakelijk is. Mijn oudste dochter vind het leuk om zelf te doen en mijn jongste vind het een toffe uitdaging en is er echt door aan het leren. Een leuke cadeautip voor de feestdagen!

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.