Verlanglijst 6 jarige jongen, een lijst vol toffe cadeautips

Hoe dan? Dat zul je je afvragen bij elke verjaardag denk ik wel. En poef opeens is je kleine mannetje alweer 6. De kleuterklas is alweer bijna uitzicht en het lezen, schrijven en rekenen komt eraan. Of is al bezig. En jij als ouder weet nog zo goed hoe de bevalling ging, hoe de eerste stapjes wiebelend gezet werden. Nou goed het is nou eenmaal zo, en we kunnen beter maar genieten! Wij nemen een stukje stress weg met onze verlanglijst voor 6 jarige jongen. Heel veel handige cadeautips per categorie verdeeld.

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

1. Boeken op verlanglijst 6 jarige jongen

boeken voor zesjarigen

Ken je ons nog niet zo goed? Dan vertel ik jullie weer graag over onze liefde voor boeken, lezen en voorlezen. We hebben zelfs een eigen boekenblog los van Mamascrapelle gemaakt, omdat we zoveel reviews hebben. Ook hebben we vele leuke boeken voor op de verlanglijst van een 6 jarige jongen. Benieuwd naar reviews en foto’s? Neem eens een kijkje op de site! Anders staat hieronder een toffe lijst.

2. Creatief speelgoed

creatief speelgoed op de verlanglijst 6 jarige jongen

Kleine Picasso’s laten zich vaak rond deze leeftijd goed zien. Niet zozeer dat het echt mooie kunstwerkjes zijn. Nee zoals gezegd, een Picasso, geheel in zijn stijl. Kinderen vinden het gewoon heerlijk om creatief bezig te zijn. Kleuren te ontdekken, verschillende materialen. Er is ook zoveel keuze! Heb jij nou een wiebelkont in huis? Denk dan eens aan een schildersezel, vingervef en wat muziek aan! Veel grootmeesters schilderen zo op deze manier. Wat zet jij op de verlanglijst van je 6 jarige jongen?

Heb jij een kleine timmerman in huis? Kijk dan eens naar Totum Carpenter King

Lees hier de review van het tekenboek onderwater

educatief speelgoed zesjarigen

3. Educatief speelgoed

Educatief speelgoed mag ook niet ontbreken op deze verlanglijst voor 6 jarige jongen. Dit is de leeftijd dat de overstap naar groep 3 gaat komen dus het leren lezen, schrijven en rekenen zijn dingen die goed geoefend kunnen worden thuis. Ook kunnen kinderen prima zelfstandig aan de slag met bijvoorbeeld Smartgames. Wat ze zelfvertrouwen geeft, en jou ook wat rust.

Kijk hier voor de review van het liedjesboek voor onderweg

Kijk hier voor de review van ik leer rekenen

Wil je kind dierendokter worden? Kijk dan deze dierenartspraktijk van Clementoni

Hier vind je de review van Apple Twist

Lees hier alles over Coral Reef van Smartgames
En hier over Penguins Parade en Noah’s Ark

Kijk hier de blog over jeugdsentiment Happy Cubes

Is jouw kind al bezig met letters? Dan is Scrabble Junior een tof idee!

Kinderen leren klokkijken met deze leuke set van Clementoni hoe laat is het

Lees hier de review van Keer op Keer Kids

Net als papa en mama, maar dan voor kinderen clever junior!

Hier vind je de review van Spookslot

Lees hier de review van de Vtech Kidizoom Snap Touch

Maak zelf je eigen dier met Clementoni Mechanics Junior

4. Buitenspeelgoed op de verlanglijst 6 jarige jongen

buitenspeelgoed verlanglijst 6 jarige jongen

Voor zes jarigen is het heerlijk om veel buiten te zijn. Lekker skaten, rennen, voetballen, steppen en gewoon wat jongens doen. Hun energie kwijt raken is in elk geval heel belangrijk dus daar kan dit buitenspeelgoed dan ook niet bij ontbreken natuurlijk!

Review crayola stoepkrijt

review blaster

alles over lasergames

Kikkerhop buitenspelen als een kikker!

Kijk hier voor de review van Tonka voertuigen

5. Spelletjes op verlanglijst 6 jarige jongen

spelletjes voor zesjarigen

Spelletjes spelen dat kunnen zesjarigen steeds beter! Lekker samen een bordspel spelen of snelheidsspel. Wat zet jij op de verlanglijst van 6 jarige jongen? Lees reviews van onze Sunny Games coöperatieve spellen ervaringen. Want samenwerken is ook heel erg leuk en belangrijk om te doen.

Betoverde doolhof vind je hier

concept kids vind je hier

Grapjes over poep zijn altijd leuk. En als er dan een spel is met poephelden die superhelden zijn. Dan heb je een winnende combinatie!

Onthou jij welke kaarten je hebt? Gokken maar met dit leuke spel Beverbende. En ja die extra scorelijsten ga je nodig hebben, want het is verslavend leuk!

Hier vind je de review van coole kikker race

Kijk hier voor de review van het sprookjes memory spel

Lees hier de review van Wie is het piraten?

Hier vind je de review van kaartspellen in een nieuw jasje

6. Constructie speelgoed

constructie speelgoed verlanglijst 6 jarige jongen

Bouwen maar! Hoger, groter en gekker. De competitieve kant is in volle bloei dus wedstrijd bouwen zul je vaak gaan zien. Ook worden sociale situaties graag nagespeeld. Met de nodige krachtmeting onderin. Lego huizen zullen aangevallen worden door dino’s. Terwijl er een spiderman langs komt die de huizen weer beschermt. Constructie speelgoed mag dus niet ontbreken op het verlanglijstje van een 6 jarige jongen.

Kijk hier voor de review van clicformers

Hier vind je de review van magformers

Lees hier de review van Construxions

Hier vind je de review van Kapla

7. Verkleedkleren op verlanglijst 6 jarige jongen

Niks zo leuk om even in de huid van iemand anders te kruipen! Een superheld, een dokter, een dier of een prins. Het kan allemaal en het is belangrijk voor kinderen. Zo groeit het inlevingsvermogen en verandert de blik van een kind. Je kan kiezen uit een geheel pak maar gewoon een hoed of cape is ook al voldoende. Laat ook een kind eens lekker zichzelf schminken. Zo worden ze zich goed bewust van hun eigen hoofd en lichaam en van wat ze mooi vinden. Leuk is ook om een spiegel te geven met een schmink setje bijvoorbeeld!

Lees hier waarom kinderen van imiteren houden, en hier vind je een leuk verkleedspel.

verlanglijstje 6 jarige jongen

7. Actie reactie speelgoed

Direct zien wat een reactie is? Niet alleen bij je ouders maar ook in speelgoed is dit een leuke tip voor op het verlanglijstje 6 jarige jongen. Actie reactiebanen zijn geweldig spannend, leuk, educatief en uitdagend. Voor een korte spanningsboog kan je het simpel en kort houden. Maar kinderen leren ook hun geduld op te bouwen. Want hoe langer je wacht, en hoe meer je bouwt, hoe toffer de actie reactie baan is!

verlanglijst 6 jarige jongen

7. Kamer interieur op verlanglijst 6 jarige jongen

6 jaar is zo’n overgangsleeftijd. Er komt wat huiswerk, ze willen vaker alleen zijn. En werkjes doen gebeurd wat serieuzer. Een leuk cadeau is om een upgrade te geven van een kamertje! Maak het wat stoerder en voor grotere kinderen. Het kan al simpel met een andere lamp en muurstickers. Maar het kan ook groter met een tof nieuw bed en een eigen bureautje. Hieronder genoeg inspiratie!

Verlanglijst 6 jarige jongen plus meer handige verlanglijstjes

Het is weer een mooie en zeer uitgebreide lijst geworden! Ik weet zeker dat je iets wat passend is kunt vinden. Op zoek naar meer inspiratie? Mamascrapelle is inmiddels vele andere mooie verlanglijsten rijk. Neem daar zeker ook eens een kijkje. Pin je de foto om andere ook te helpen?

verlanglijst 6 jarige jongen

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.