Washimals Fantasiewezens – een cadeautip vol kleurpret

Dit najaar hangt er fantasie in de lucht! De Washimals van Crayola, krijgen gezinsuitbreiding, dit keer in de vorm van Fantasiewezens. Mijn dochter was helemaal door het dolle heen toen deze vrolijke set werd bezorgd!

Washimals fantasiewezens

Washimals Fantasiewezens set: een draak in bad

Voor wie de Washimals nog niet kent: dit zijn kleine witte diertjes. Maar ze zijn niet lang wit, want je kunt ze zelf een kleurtje geven met de bijgeleverde afwasbare stiften van Crayola. Versier ze met je eigen patroon: stippen, strepen of hartjes. Daarna komt het leukste dier: je mag je Washimal diertjes een bad geven! Sop ze lekker schoon en begin weer aan een nieuwe creatie.
Deze Washimals Fantasiewezens set heeft wel 4 verschillende diertjes: een eenhoorn, draakje, een yeti en een narwal. En hoe leuk is het om een draak in bad te kunnen stoppen!

Washimals fantasiewezens

Onze ervaringen met de Washimals Fantasiewezens

Mijn dochter van 6 jaar heeft deze reclame al meerdere keren op de televisie gezien. Ook vorig jaar kwam ze de Washimals tegen in het speelgoedboek, en stonden ze op haar verlanglijstje. Maar, de Sint had dat jaar andere cadeaus meegebracht….
Toch blijft ze heel veel interesse hebben in de Washimals, daarom was ze heel erg enthousiast toen ze deze mocht uittesten!

Washimals fantasiewezens

De diertjes zelf hebben een soort bekleding van wit velours. Het lijken dus een soort hele kleine, witte haartjes. De Washimals Fantasiewezens hebben een leeftijdsindicatie van 3 tot 6 jaar. Mijn dochter van 6 vond het echt nog wel lastig kleuren, en ik zelf ook. Dat komt omdat het best lastig vasthouden is als je het diertje rondom wil kleuren. De stift blijft ook een langere tijd nat, waardoor de stift flink afgeeft op je handen en op de tafel. Ik verwacht dat het kleuren voor jongere kinderen dus wel lastig is.

Als je de Washimals Fantasiewezens in bad stopt met het borsteltje, kun je de kleuren wel een beetje mengen/vervagen, maar je krijgt het diertje niet goed schoon. Dit lukt wel gemakkelijk als je het onder de kraan houdt, dan spoel je de stift er zo af.
Mijn dochter vond het wel erg leuk om te doen, maar zeker voor jongere kinderen is het misschien toch wat lastig werken, zeker als je je handen een beetje schoon wil houden.

Verschillende nieuwe Washimal sets

Naast de Washimals Fantasiewezens set zijn er dit najaar nog meerdere sets uitgebracht, allemaal erg leuk!


Zo is er een Washimals Spa Speelgoedauto, waarin je de dieren een schoonheidsbehandeling kunt geven.

Ook is er Tattoo Winkel, waarbij je aan de slag gaat met stempelstiften én een Washimals Kasteel wat je uit kunt klappen met twee verdiepingen.

Wellicht nog een hoop leuke ideetjes voor het verlanglijstje dit jaar!

Washimals app

Wist je dat er ook een Washimals app is? Daar komen je favoriete huisdieren tot leven met animatie en geluid. Ook daar kun je de dieren versieren, op de foto zetten en wassen. En er zijn wel 32 verschillende dieren te verzamelen in het spelletje, dus dit is een leuke aanvulling op de echte Washimals sets.

Lees ook deze blogs van Crayola producten

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

39 reacties

 1. Nichtje Tess vindt washimals helemaal geweldig dus deze nieuwe set zou ze graag willen. Scoort tante Linda vast punten mee 😉

 2. Ik doe graag mee voor m’n meisje zou ze geweldig vinden 🙂 ik volg je op Facebook en instagram

 3. Fb al gereageerd. Dit zouden ze hier thuis ook geweldig gaan vinden kunnen broer en zus lekker rotzooien samen. Super leuk om de herfst en winter mee door te komen

 4. Mijn dochter Fenna knutseld graag en vind alles.metbdiertjes geweldig. Ik denk dat dit dus wel eens een topper zou kunnen worden hier!

 5. Mijn dochter is 8 maar ik denk niet dat ze te oud is voor de Washimals als ik zie hoe verliefd ze naar de beestjes kijkt. Zeker nu ik jouw blog gelezen heb, weet ik zeker dat ze ze niet drie jaar geleden had moeten krijgen ?

 6. Bij gunnen loot ik graag mee voor ons kleine bovenbuurmeisje Charlotte.
  Op wie we regelmatig voor mogen oppassen.

 7. Deze set is echt gaaf! Mn dochter heeft d hondjes en poesjes en vindt het erg leuk. De diertjes zijn al zo vaak gekleurd dat ze haast wel aan vervanging toe zijn… deze set gaat ze zeker geweldig vinden!

 8. Wauw super leuk voor de kleindochter…die doet dit heel erg graag…..doe graag mee aan deze gave actie

 9. Onze oudste dochter is ook enorm enthousiast over washimals, alleen jammer dat ze bij ons niet schoon worden. Ondanks dat zou ze een uitbreiding heel erg leuk vinden ?

 10. Ik waag graag een kansje voor mijn dochters van 8, de washimals staan hier op het sinterklaas lijstje. Duimen maar!??

 11. Mijn dochter vind dit geweldig ook de ouderwetse versie met gips en verf ? gelukkig is het nu een stuk makkelijker. Dit zou een geweldig Sint cadeau zijn.

 12. Mijn dochtertjes vinden de washimals erg leuk. Ze hebben al de set met de poesjes en de hondjes. Toch zag ik dat mijn middelste dochter ook weer washimals op haar verlanglijstje heeft gezet. Dus zo leuk vindt ze het. Dit zal ze erg leuk vinden om het uit te breiden. Ik waag heel graag een kansje.

 13. Deze wil ik graag winnen voor onze dochter. Ze wil zo graag washimals, dus ga haar hier heel erg mee verrassen.

 14. Dat lijkt me leuk speelgoed voor mijn dochter. Zeker een Yeti, die zie je niet vaak, alhoewel ze eenhoorns ook nog altijd heel leuk vindt.
  Dat er een app van is, wisten we niet want we kennen die Washimals eigenlijk nog niet echt. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in.

 15. Mijn nichtje zou dit helemaal geweldig vinden! Ik weet zeker dat haar ouders zulk speelgoed noooooit voor haar zullen kopen, daarom waagt deze tante graag een gokje! ?

 16. Deze set staat op het verlanglijstje van onze dochter Yael! Ze heeft me met zoveel enthousiasme in het speelgoedboek laten zien wat washimals zijn dat ik dat nooit meer vergeet en daarom nu ook zo enthousiast ben! ?
  Op 5 december wordt ze 7 jaar en wat zou het super leuk zijn om haar binnenkort alvast te kunnen verrassen met deze leuke set.

 17. Alleen om dat mega blije gezichtje van mijn dochter te zien! Ze vindt dit geweldig en heeft t al maanden erover ??

 18. Doe heel graag mee voor mijn meisjes. ? Kan het me helaas zelf niet veroorloven, zouden hier heel blij van worden!! ?

 19. Deze staan hoog bovenaan het verlanglijstje van mijn dochter die binnenkort 4 wordt. Na het lezen van jouw review ben ik er wel een beetje huiverig voor, maar goed, niks wat een tafelkleed, wasmachine en een douche niet op kan lossen. Ik doe dus graag mee

 20. Wat leuk! Dit zullen mijn 2 meiden van 7 en 4 super vinden
  Ze zijn dol op kleuren en knutselen en met water spelen ?

 21. Dit zal mijn dochter leuk vinden!!
  Ze is en gek op kleuren/tekenen en gek op kliederen met water.
  Dus bij deze heeft ze een goed geldig excuus om met water te kliederen 🙂

 22. Mijn dochtertje is begin volgende maand jarig en wil graag Washimals. Dat komt dus mooi uit! Erg leuk dat je ze kan kleuren en het ook weer kan verwijderen zodat je het nog eens kan doen. En kliederen met water vindt ze helemaal leuk ? Ik maak graag graag een kansje.

 23. Superleuk. nu gooi ik namelijk de gekleurde beeldjes weg (sorry kids) maar als ze hergebruikt kunnen worden, is iedereen hier blij 😉

 24. Toffe actie en nog toffer is de prijs, dochter vind deze diertjes geweldig, ze heeft al de safari , honden en poezen .. een kleine fan van washimal dus.. deze knapperds zijn dus heel welkom hier .. mama duimt alvast mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.